פרופסור סצ'י פאינרו, ראש המעבדה לחדק סרטן ונאנו רפואה בפקולטה לרפואה, חתומה על פריצת דרך מדעית בחקר הסרטן. במעבדה שלה ייצרו חיסון נגד סרטן העור מלנומה, שהוכח כיעיל ביותר על עכברים ובשלב הבא יעבירו את הניסוי על בני אדם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בשלב הראשון הסתכלנו על מצב אופטימלי של מניעה - האם אנחנו יכולים לתת חיסון ולמנוע בכלל היווצרות של מלנומה", סיפרה פאינרו, "הזרקנו את החיסון לעכברים בריאים ואז הזרקנו את הגידול עצמו וראינו שהגידולים לא תפסו". פאינרו הוסיפה כי ההתקדמות הייתה אחרי כשרצו לראות מה קורה כשאנשים כבר מגיעים למצב שיש להם גידול, ולא רק במצב של מניעה.
אחרי 5 שנים מאומצות של עבודה שבהן החיסון עבד היטב והצליח לרפא גידולים בעכברים חולים, המחקר פורסם בכתב העת "נייצ'ר" – המקור היוקרתי ביותר לפרסום כזה. בקהילה המדעית שמה כבר הולך לפנייה.
בעתיד כשייושם בבני אדם, החיסון יחסוך לחולה את טיפולי הכימוטרפיה הקשים. "החידוש בחיסון שיצרנו הוא שהוא עובד בצורה מאוד מדויקת על הגידול ואנחנו מקווים שבעתיד זה יוכל לשמש טיפול משלב עם אימונותרפיה ללא צורך בכימותרפינה שיש לה המון תופעות לוואי – כך שחולים יוכלו לחיות עם הטיפול הזה בצורה שלא ישפיע על איכות החיים שלהם", סיפרה סצ'י.
פריצת הדרך נעשתה אך פאינרו מספרת כי יידרשו עוד המון שנים עד שהטיפול יהיה זמין לחולים. "התהליך הוא מאוד ארוך, זה לוקח בין 5 ל-10 שנים מעכשיו, במידה וזה מצליח. אנחנו מכינים את זה ברמה של כמה גרמים וברגע שזה עובר לחברה הם יכינו קילוגרמים מזה ואז לוקחים את זה לניסוי קליני שלוקח שלושה שלבים".