פרסום ראשון: המחלקה לחקירות שוטרים הגיעה בצהריים (שלישי) לסיכום עם פרקליטיו של רב-פקד ערן מלכה, קצין המשטרה הנאשם בקבלת שוחד בפרשת רות דוד, שלפיו הוא יוּצא כבר הערב מתא המעצר ויחזור לחקירה במחלקה לחקירות שוטרים כדי למסור "עדות ניקיון".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
משמעות המהלך היא שמלכה ימסור עדות מפורטת על כל התנהלותו הפלילית ועל כל הידוע לו בחשד לביצוע עבירות פליליות בידי קציני משטרה אחרים. בתמורה, על פי הסיכום שהושג, לא תעשה המחלקה לחקירות שוטרים כל שימוש בחומר, אלא בכפוף להבנות שיושגו עם מלכה. בכירים בפרקליטות כבר הודיעו בעבר שכל סיכום כלשהו עם מלכה צפוי לכלול רכיב מאסר משמעותי שכן הם רואים בו עבריין מרכזי ומשמעותי בפרשה.
בשבוע שעבר, אחרי שניתן האישור של היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה ויינשטיין להגיש כתב אישום גם נגד עורכת הדין רות דוד, בפרקליטות צירפו אותה לנאשמי "פרשת פישר". כתבי אישום הוגשו נגדה ונגד שותפה למשרד, עו"ד רונאל פישר, וגם נגד קצין המשטרה רפ"ק ערן מלכה. פישר ומלכה מואשמים בלקיחת שוחד, שיבוש הליכי משפט, קבלת דבר במרמה והלבנת הון. רות דוד מואשמת בשיבוש וקבלת נכסים שהושגו במרמה.
בכתב האישום נכתב כי רפ"ק ערן מלכה, ששימש בתקופה הרלוונטית קצין חקירות ובעל תעודת עורך דין, אסף כחלק מתפקידו סודות כמוסים של יחידות החקירה הרגישות ביותר ביחידת להב 433 ויחידות חקירה נוספות, בין מחקירות אותן ניהל בעצמו ובין מאלה עליהן למד מעמיתיו. "במהלך שירותו נחשף מלכה, בין היתר, למידע מודיעיני רגיש ביותר, שחשיפתו עלולה לפגוע באינטרסים ציבוריים מן המעלה העליונה", נכתב.
על פי כתב האישום, לאורך תקופה ארוכה העביר מלכה פרטים רגישים מתוך המידע לרונאל פישר שהפך להיות לשותף סוד לצורך קידום ענייניהם הכלכליים המשותפים. "מלכה לא בחל בשיבוש חקירות סמויות רגישות להן היה שותף ובמכירת מידע מתוכן תמורת בצע כסף, תוך פגיעה קשה בערכי המשטרה".
ראש אגף החקירות במודיעין והמשטרה, ניצב מני יצחקי, הורה למפקד להב 433 להקים צוות בדיקה מיוחד שיבדוק את הטענות והפניות שהגיעו על התנהגות פסולה לכאורה של עו"ד רות דוד בעת שכיהנה כפרקליטת מחוז תל אביב. במשטרה נמנעו מלהביא זאת ליחידה הארצית לחקירת הונאה כדי למנוע טענות בנושא מכיוון שמפקדה, תת-ניצב אפרים ברכה, היה לקוחו של רונאל פישר.
"פישר אינו בוחר במעשי שיבוש חקירה, גם של חקירות רגישות וסמויות"
בכל הנוגע לרונאל פישר, נכתב כי הוא ניצל את מעמדו הציבורי, קשריו הענפים וכישוריו כדי לסחור במידע, תוך שהוא "אינו בוחל במעשי שיבוש חקירה חוזרים ונשנים של חקירות סמויות ורגישות ביותר, אגב עריכת מניפולציות מתוחכמות ומצגים, המערבים אמת ובדיה, אל מול גורמים שונים, והכל מתוך תאוות בצע חסרת מעצורים של השניים, אשר חברו להם יחד".
לאחר שמעשיהם החלו להיחשף ונפתחה נגדם חקירת מח"ש, השניים פעלו באופן נמרץ לשבש אף את חקירתם, ואף הצליחו בשלב המוקדם של החקירה באופן חלקי - אך אפקטיבי - לעשות כן, עד כדי כך שלאורך מספר חודשים, נקלעה החקירה למבוי סתום, שנפרץ בסופו של דבר עם הצלחת גורמי החקירה לבצע חדירה למכשירים הניידים של ערן מלכה ושל עדת המדינה.
עו"ד רות דוד נאשמת בעבירה של שיבוש מהלכי משפט בנוגע לשתי פרשיות וכן בעבירה של קבלת נכסים שהושגו בפשע. כתב האישום נגד דוד הוגש לאחר אישורו של היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה וינשטיין.