מדובר בסוד גלוי בעולם התחבורה. מאז שהחל עידן הסמרטפונים, הפסקנו להסתכל כשאנחנו חוצים את הכביש. דווקא במקום שאמור להיות בטוח עבורנו, רואים בבירור עלייה חדה בפגיעה בהולכי רגל בכל השנים. האנשים לא טורחים להרים את העיניים אפילו לפני חציית הכביש – והסיבה היא השימוש האובססיבי בטלפון הסלולרי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חציית כביש היא יותר מורכבת ומסובכת מהליכה ברחוב. מחקרים מראים שכל שימוש בטלפון הסלולרי מגדיל את הסיכון לתאונת דרכים. ההנחה היא שמספר הנפגעים עלה כי במעבר חצייה אנחנו מרגישים בטוחים באופן יחסי, ואז אנחנו מאפשרים לעצמנו לא להסתכל.
אחד המסמסים בהליכה ברחוב, דימה, סיפר: "אני משתדל להסתכל על הכביש, אני מנצל את הזמן שאני בהפסקה מהעבודה ואני רוצה לגלוש קצת".
אין חוק בישראל האוסר על שימוש בסלולרי במהלך חציית כביש, אבל פטנטים כבר יש. בחודש מרץ החלו בעיריית תל אביב בביצוע פיילוט: הם הציבו פס לד המראה את צבע הרמזור, כדי שמשתמשי הסלולר לא יצטרכו לטרוח להרים את הראש במעבר חצייה. פטנט דומה קיים כבר בהולנד.
מ"אור ירוק" נמסר בתגובה: "חייבים להגביר את המודעות בקרב הולכי הרגל ששימוש בטלפון הסלולרי מגדיל את הסיכון לתאונות דרכים. יש לאתר את אותם מעברי חצייה מסוכנים, להתקין לפניהם פסי האטה ובכך להפחית את המהירות ולהקטין את הסיכון".