שנה חדשה - ויקרה: הסילבסטר הולך ומתקרב, אבל מי שירצה לחגוג בערב השנה החדשה, יצטרך לשלם הרבה יותר. מהמסעדות ששינו את התפריטים, הבייביסטריות שהכפילו את התעריף ועד החבילות המנופחות לחו"ל. כל המחירים של ערב הבילויים היקר בשנה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ליהי ובן זוגה תכננו לחגוג את הסילבטר הזה באחת מהמסעדות האהובות עליהם בתל אביב. אך כשהתקשרו להזמין מקום – גילו שבערב הזה ההזמנות עובדות אחרת. המארחת במסעדה, דרשה תעריף מינימלי של 450 ₪ לזוג כדי להזמין שולחן למסעדה. ליהי כתבה פוסט בפייסבוק שזכה למאות תגובות, ועורר דיון בנוגע למחירים המנופחים בערב הסילבסטר. אחת המסעדות שיצרה תפריט מיוחד ואף שילבה הופעה, היא מסעדת "סיטארה", שם טוענים שזו דרישת הלקוחות.
לא רק המסעדות מנצלות את ההזדמנות לחגיגה כפולה ויקרה, אלא גם הבייביסיטרים. הורים שהחליטו להשאיר את ילדיהם בבית, מגלים כי הבייביסיטר, כבר מעדכנים תעריפים בהתאם. בשיחת טלפון, דרשה אחת הבייביסטריות 80 שקלים לשעה, תוך שהיא מציינת שבדרך כלל היא גובה מחצית מהמחיר עבור שמירה על הילדים.
חוגגי הסילבסטר שחושבים לברוח מארץ בערב השנה החדשה, וליהנות מהאווירה האירופאית, גם הם נתקלים במחירים מנופחים - וזאת למרות שהחגיגות נופלות השנה על אמצע השבוע. חבילה של טיסה ו- 4 לילות בלונדון יעלו כ-383 דולרים, בעוד שאותה החבילה שבועיים לאחר מכן תעלה 217 דולרים. באמסטרדם הפער קופץ פי שניים - 534 למול 257 דולרים לאותה החבילה בדיוק. גם בפריז נרשמים פערים דרמטיים: 465 דולר לאדם בערב הסילבסטר, כששבועיים אחרי – המחיר יורד במאתיים דולרים.
בארץ או בחו"ל - סילבסטר הוא חג יקר. ואם עדיין אין לכם תוכניות: מה רע בעצם בארוחה עם חברים בבית? למי שמתכנן לא להיכנס להוצאות מיותרות, אולי שווה לחשוב על חגיגה בבית.