בחזרה לסיפור שטלטל את המדינה: לפני עשור בדיוק נרצחו בביתם ששת בני משפחת אושרנקו: הסב, הסבתא, האב, האם ושני תינוקות. דמיאן קרליק, עובד במועדון שהיה בבעלות המשפחה דקר אותם למוות כנקמה על שפוטר בבושת פנים. שנים אחרי המקרה הנורא, החוקרים שפיצחו את התעלומה מספרים מה קרה שם: "מההתרשמות שלי – הוא היה מחסל מקצועי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לאחר שהתחתנו, דימיטרי וטטיאנה אושרנקו הביאו לעולם את רושל ונתנאל ועבדו במועדון "הפרימייר" שבבעלות המשפחה. הם התגוררו בדירה בראשון לציון יחד עם הסבא אדוארד, הסבתא לודמילה והאחות יאנה. דמיאן קרליק שהיה רב המלצרים במועדון "הפרימייר", רקד לצד הזוג בחתונתם – אך מספר שנים לאחר מכן הוא היה זה ששם קץ לחיי המשפחה.
ככל הנראה קרליק גנב כסף מהמלצרים שעבדו תחתיו עד שגילו על כך במועדון, וסב המשפחה אדוארד להחליט לפטר אותו לעיניי כל המלצרים. הדבר גרם לו לזעם רב שהניע אותו שנה לאחר מכן לבצע את הרצח.
באחד החדרים בבית שנשרף כולו נמצאה ערימת בגדים מה שהעלה את חשד המשטרה, וחוקר השרפות בזירה, טפסר משנה רן שלף, סיפר: "היה לי ברור שהיא שייכת לרוצח". הדגימה מהדנ"א הזר שנמצא לא העלתה דבר מכיוון שקרליק לא ביצע לפני כן עבירה פלילית. הם החליטו לדבר עם אנשים מהמעגל הקרוב של המשפחה ואחרי כארבעה ימים של גביית עדויות - איתרו קצה חוט.
"אחד הסכסוכים שעלו נגעו לאותו דמיאן קרליק שפוטר", סיפר החוקר, אלידוב הכט. "התקשרתי והזמנתי אותו, והוא אמר שיגיע". קרליק לא הופיע, ניתק את קו הטלפון – ונמלט למצרים. רכבו אותר במעבר טאבה ולקיחת דגימת דנ"א ממנו הציגה התאמה מושלמת לזו שהייתה בזירה. בשלב הזה היה ברור - קרליק הוא הרוצח.
יום למחרת הוא חזר לארץ ואף נכח בלוויה של בני המשפחה. "הוא בא כדי שאף אחד לא יחשוד", אמר הכט. אחרי הלוויה הוא ואשתו ניסו לברוח שוב למצרים - ונעצרו בדרכם על ידי המשטרה.
לפי כתב האישום, אשתו גנבה את מפתחות הבית של המשפחה, שכפלה אותם ומסרה לקרליק. בנוסף לכך, בליל הרצח היא עדכנה אותו מתי כל אחד מבני המשפחה יצא מהמועדון– כדי שיהיה מוכן לקראתם. לבסוף הורשעה בהריגה ונגזרו עליה 13 שנות מאסר. קרליק הודה ברצח ונגזרו עליו שישה מאסרי עולם.
התיק נסגר, אך שאלה אחת נותרה פתוחה – מה המניע? בעוד שיש הטוענים שיצר הנקמה שלו השתלט עליו וגרם לו לפעול בכזו אכזריות, חוקרים אחרים לא מקבלים את הטיעון. "אדם שפוטר מהעבודה הולך ורוצח?", תהה הכט, והוסיף: "עד היום קשה לי להאמין שזה המניע".