אין זה סוד כי מלחמת "חרבות ברזל" השפיעה במידה רבה על שוק העבודה. כיום, מציאת עבודה היא משימה מורכבת ומאתגרת. לפי נתוני רשות התעסוקה, באוקטובר הגיע מספר דורשי העבודה בישראל ל-226,000 איש. העלייה בכמות הנרשמים במהלך חודש אוקטובר הייתה הגבוהה ביותר מאז הסגר הראשון במשבר הקורונה.
לפיכך, אני מציע לכם 10 דרכים שיכולות לעזור לכם במציאת העבודה הבאה שלכם, תוך היערכות להתמודדות עם השוק הדינמי הנוכחי.
הצעדים האלו כוללים פעילויות כמו עריכת מחקר מעמיק לגבי תפקידים שונים, רכישת ניסיון ומיומנויות חדשות, הרחבת רשת הקשרים המקצועית שלכם, ועוד. כל אחד מהם יספק לכם כלים מעשיים וטיפים יעילים שיעזרו לכם להתמקד ולהתקדם בתהליך חיפוש העבודה.
-
מחקר תפקידים
חשוב לנתח כל תפקיד לפי תחומי האחריות הרלוונטיים, הניסיון והיכולות הנדרשות. ואז, למפות את התפקידים שהכי מתאימים לנו. אני למשל ממליץ על הפודקאסט "מה בתפקיד", כדי להבין את התפקידים לעומק. למשל, תפקיד SDR מתאים ל-ג'וניורים עם רקע במכירות ואנגלית טובה.
-
מיקוד בתפקידים
אחרי המחקר, נתמקד ב-3-5 תפקידים המתאימים ביותר לנו, ונשוחח עם 2-3 אנשים שעושים אותם היום על מנת להבין את מידת ההתאמה והחוזקות הנדרשות.
-
צבירת ניסיון
במיוחד בתקופה הנוכחית, עם אינספור יוזמות נפלאות שם בחוץ, יש לכם הזדמנות לתרום לפעילות חברתית ערכית ולרכוש ניסיון מקצועי. לדוגמה, מפתחים יכולים להרחיב את תיק העבודות והניסיון דרך פיתוח של אתר עבור חמ״ל הסברה.
-
אף אחד לא הגיע לאנשהו, מבלי אנשים
תחשבו על כל התפקידים שעשיתם לאורך השנים. כן, כולל העבודה במלצרות ובבייביסיטר - כמה מאותם עבודות הגעתם דרך אנשים שהכרתם? עבורי, חוץ מעבודה אחת, כל העבודות שעשיתי היו דרך אנשים שהכרתי. ולכן, אין שום סיבה שהמשרה הבאה שלכם, לא תהיה גם דרך אנשים שהכרתם לאורך הדרך. לכן, תקדישו זמן כדי ללכת למיטאפים מקצועיים (אפשר לחפש במיטאפיסטיות, meetuplist, eventbrite) וובינרים (דרך קהילת ״חזקים ביחד״) באופן קבוע כדי להגדיל את מעגל הנטוורקינג ופיתוח הידע והמיומנויות.
-
ערכו את פרופיל הלינקדאין וקורות החיים
הקדישו זמן לעריכת פרופיל הלינקדאין וקורות החיים עם מילות מפתח רלוונטיות וניסיון מקצועי מדויק. אפשר להעזר בכלי בינה מלאכותית כמו Resume Worded ו Rezi.AI.
-
הרחבת רשת קשרים בלינקדאין
הוסיפו לפחות 10 אנשים בשבוע שיכולים להשפיע על הקריירה שלכם, כולל מגייסים ואנשי מקצוע.
-
היעזרו במנטורים
פנו ל-2-3 אנשים שעברו דרך דומה לזו שאתם רוצים לעבור וקבלו מהם טיפים ודרכים פרקטיות להתקדמות מקצועית. לדוגמה, אם אני סטודנט שנה ג׳ להנדסה תעשייה וניהול מתעניין בתפקיד של data analyst בחברות סייבר, אשתמש ברשת הלינקדאין כדי לפנות ל-data analyst בחברת סייבר כדי לקבל ממנו טיפים מהמסע שלו, ודרכים פרקטיות עבור הקריירה שלי. אל תתביישו לפנות: ״היי, ראיתי שהתחלת השנה לעבוד בתור data analyst בחברת X, אני כיום סטודנט שנה ג׳ להנדסה תעשייה וניהול והייתי אשמח לקבל עצה אחת על איך להגיע לתחום מהניסיון שלך״. לא תאמינו כמה אנשים יעזרו לכם (כל עוד תעשו את זה בצורה נעימה ומכבדת).
-
חיפוש משרות
הכינו רשימה של 10 חברות מבוקשות ובדקו אילו משרות פנויות יש באתר הקריירה שלהם. הוסיפו מגייסים מאותה חברה בלינקדאין. בנוסף, יש אתר נפלא שקם בזמן המלחמה בשם Iron Hires שמרכז אלפי משרות פנויות כיום, גם לג׳וניורים.
-
מעקב אחר הגשות מועמדות
נהלו קובץ אקסל למעקב אחר הגשת המועמדויות וללמידה מכל תהליך. כך, תוכלו לבדוק מה הסטטוס ולהפיק לקחים מהתהליך
-
הכנה לראיונות
לומד לראיונות עבודה, ולומד מכל תשובה שלילית. ניתן לשאול את ChatGPT בנוגע לשאלות ותשובות כהכנה לראיונות עבודה.
-
נשימה ותמיכה עצמית
החשוב ביותר - לשמור על הנפש. הקדישו זמן לדברים שעושים טוב, כמו תרומה לקהילה וספורט, כך לאט לאט תוכלו להחזיר את השליטה לחיים דרך ביצוע פעולות שיש לכם השפעה עליהם כמו בניית קורות החיים שלכם.
דקל יעקובוביץ׳, מרצה ומתמחה בקריירה בעולם החדש. יועץ ב-8200 ומפא״ת. בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ולשעבר בחברת הסייבר, צ׳ק פוינט.