בימים אלה מתרחשת מהפכה שקטה בארצות הברית – תעשיית הפיננסית האמריקנית עוזבת לאט לאט את ניו יורק וקליפורניה ועוברת לטקסס ופלורידה. לראשונה, ניתן לראות מספרים ברורים של עומק המשבר אליו נקלעו המדינות שלאורך שנים היו ראש החץ של עולם ההייטק והפיננסים של ארה"ב.
על פי נתונים שפורסמו בבלומברג, בשלוש השנים האחרונות כל אחת מהמדינות איבדה חברות פיננסים שמנהלות נכסים בלא פחות מטריליון דולר. את החישוב ביצעה מערכת בלומברג על ידי מעקב הדיווחים של יותר מ-17 אלף חברות מאז 2019.
איזור ניו יורק הוא עדיין מוקד הכוח בכל מה שקשור בניהול נכסים פיננסים, אבל המדינות הדרומיות מזנקות. מחירי הדירות במיאמי עולים וישנה תנופת בנייה של מתחמי משרדים חדשים. בדאלאס, על פי בלומברג, תעשיית הפיננסים מתרחבת בקצב המהיר ביותר מאז מהפכת הנפט בשנות השמונים.
חברות ענק כמו טסלה שמתכוונת להשקיע כ-770 מיליון דולר להרחבת המפעל שנפתח בשנה שעברה באוסטין ופירמות ענק כגון גולדמן סאקס ווולס פרגו פתחו קמפוסים חדשים בדאלאס. "הכלכלה של טקסס מתפוצצת", אמר ברנרד וינסטיין, פרופסור לכלכלה לדיילי מייל. "אוכלוסייה גדולה שגדלה במהירות, תעשיות שונות ומגוונות מה שמוביל להתפתחות משמעותית גם של הסקטור הפיננסי".
במשך שנים טקסס נתפסה ליעד לתעשיות כמו הנפט והגז, תעשיות אוויריות ותעשיות ביטחוניות, ובשנים האחרונות ישנה התפתחות מואצת של ענפי צווארון לבן.
על פי הנתונים שאספו בבלומברג, מתחילת שנת 2020 ועד סוף חודש מרץ 2023, יותר מ-370 חברות השקעות (כ-2.5 אחוז מכלל החברות בארה"ב) שמנהלות נכסים בכ-2.7 טריליון דולר העבירו את המטות שלהם למדינות אחרות. רוב המדינות עזבו את מדינות החוף המערבי ואת המדינות הצפון מזרחיות (ניו יורק) היקרות לפלורידה וטקסס. צפון קרוליינה וטנסי הוסיפו יותר מ-600 מיליארד דולר בנכסים, רובם משני מעברים בלבד: אליאנס ברנשטיין מניו יורק לנאשוויל ב-2021 ואולספרינג גלובל אינווסמנט מסן פרנסיסקו לשארלוט בשנה שעברה.
וכמובן, שאי אפשר להתעלם ממאבקי הכוח הפוליטיים. בעוד שניו יורק וקליפורניה מזוהות עם המפלגה הדמוקרטית בטקסס ובפלורידה השליטה היא של הימין הרפובליקני. עבור לא מעט עובדים שעזבו את קליפורניה וניו יורק השינוי הוא מבורך אך הוא מעורר גם לא מעט אי נוחות לאור מדיניות נגד מהגרים, הפלות וכו'. להתחזקות הפיננסית של מדינות הדרום יש לא מעט משמעות גם בזירה הפוליטית.