סעודיה עוברת בשנים האחרונות רפורמות מרחיקות לכת, שנועדו לקדם את שאיפתו המרכזית של יורש העצר מוחמד בן סלמאן (MBS): להוביל את הממלכה לשגשוג כלכלי תוך שחרורה מהתלות בתעשיית הנפט. תוכנית זו, הקרויה גם "חזון 2030" הוצגה ע"י בן סלמאן אי אז ב-2016, ופורטה מאז לתוכניות ביצועיות הנוגעות לשלל תעשיות, תשתיות ותחומי מדיניות.

על פי התוכנית, אחת הדרכים לגוון את הכלכלה הסעודית היא הרחבה משמעותית של ענף התיירות במדינה, תוך פנייה לקהלי יעד חדשים שמעבר למיליוני העולים למכה הפוקדים אותה מדי שנה. היעד המוצהר שהציבה ריאד הוא 100 מיליון תיירים בשנה עד 2030. כדי למשוך מבקרים, הושקעו מיליארדי דולרים בפיתוח של אזורי תיירות חדשים ופרוייקטים מודרניים ויוקרתיים. לצד אלו, הועברו רפורמות פוליטיות בממלכה במטרה לשפר את זכויותיהן של נשים במדינה ולהפוך אותה למקום מזמין יותר עבור תיירים ממדינות המערב.

אתרי התיירות שנפתחו במדינה לאחרונה מכוונים לתיירים החדשים. אחד מהם הוא האי התיירותי סינדאלה (Sindalah) - שנפתח בחודש שעבר בצפון הים האדום, באיזור המפגש בין מפרץ אילת ומפרץ סואץ. הוא כולל בין השאר כולל מועדון יאכטות, ריזורט יוקרתי, מסעדות יוקרה ומועדון גולף.

אתר נופש נוסף שהושק באחרונה ומכוון לתיירים החדשים הוא נוג'מה (Nujama), שפתח את שעריו למבקרים בחודש מאי. האתר, בבעלות קבוצת ריץ-קרלטון, ממוקם לחופי לגונה בים האדום, ליד האי שורה. הפיתוח של האיזור כולו נעשה במסגרת "פרויקט הים האדום", שנועד להפוך את חופי סעודיה למוקד של תיירות יוקרה.

החדרים בנוג'מה מעוצבים כמו בונגלוסים ויוצרים בצורת מעגל. הם ממוקמים ממש "על המים", כשלכל חדר יש בריכה פרטית משלו, והוא מופרד מיתר החדרים במתחם. למעגל מחובר גם "אי" שבו ממוקמים שאר מתקני המלון, הכוללים בין היתר ספא, חדר כושר מאובזר ומסעדות. המחיר ללילה במקום בעונת התיירות יכול להגיע לכ-5,300 דולר.

לפי דיווח באתר בלומברג, מומחים מעריכים כי מספר חדרי המלון בממלכה יגדל ביותר מפי 2 עד 2023, כשבממלכה צופים שפיתוח התיירות יסייע ליצור כ-1.6 מיליון מקומות עבודה עד סוף העשור. לשם כך, סעודיה הורתה למפעילי בתי מלון המעוניינים לפעול בבשטחה ליעד משרות מסוימות לאזרחים סעודים בלבד.