הבנק הדיגיטלי ONE ZERO פרסם לראשונה גילוי לציבור לשנת 2022, לפיו היקף הפקדונות והעו״ש בבנק עומד על כ-1.2 מיליארד שקלים. הבנק בחר לדווח גם על מספר הלקוחות הפעילים בבנק כיום ומהגילוי עולה כי ישנם כ-50 אלף לקוחות מתוכן כ-15 אלף מעבירי משכורת של 5,000 שקלים או יותר. הנתונים מעידים על קצב צמיחה איטי יחסית והוצאות הקמה שעומדות על 433 מיליון שקלים, אך יש לקחת בחשבון שהבנק החל לפעול רק באוגוסט 2022. 

 ״ההצלחה הגדולה ביותר שלנו היא הקמת בנק בישראל לראשונה לאחר 50 שנה״, אומר שוקי אורן, יו"ר בנק ONE ZERO, בשיחה עם Business. ״תקופת הפעילות הראשונה שלנו הייתה תקופת התנסות ללא עלות ולפיכך הדיווח הנוכחי מסכם את ההקמה בלבד. ההצלחה של הבנק תימדד לאורך זמן, אנו והמשקיעים באנו לטווח הארוך. רק בחודש שעבר המשקיעים בבנק, רבים מהם בינלאומיים, הביעו בנו אמון והשתתפו בגיוס הון של 214 מיליון שקלים״. 

 ב-ONE ZERO מדווחים כי ההוצאה של יותר מ-400 מיליון שקלים ב-3 השנים האחרונות הושקעה בעיקרה בהקמת פלטפורמה טכנולוגית גלובלית מבוססת בינה מלאכותית עבור הבנק וכן עבור הקמת הפעילות בישראל, החיבור לבורסות וחיתום האשראי. ״לא נהפוך לרווחיים ב-2023 אבל אני מעריך שזה יקרה תוך מספר שנים לא רב״, העריך אורן.

 ציפיה למאות אלפי לקוחות תוך פחות מ-10 שנים

 ״בראשית 2023 השיק הבנק את תוכניות המסלולים״, הוסיף אורן, ״המעניקה שירותי בנקאות מלאים ואף שירותי בנקאות פרטית בתשלום חודשי קבוע במקום עשרות עמלות שונות. בכך אנו שונים מבנקים דיגיטלים אחרים בעולם המציעים שירותים חלקיים בלבד. אנו גאים שרוב לקוחות הבנק כבר בחרו בתוכניות המסלולים ולרובם הפקנו כבר כרטיס אשראי. נצפה לראות יותר הכנסות לאחר שנוסיף בשנה הקרובה מסלולים יקרים יותר שיתנו יותר ערך ויכללו ייעוץ השקעות בניירות ערך״.

אורן מודה כי כ-15 אלף לקוחות מעבירי משכורת בשלב זה אינם מספיקים על מנת להפוך את הבנק לשחקן משמעותי בזירה הבנקאית בישראל. “אנחנו מכוונים להיות שחקן משמעותי ועבור זה חייבים להגיע למאות אלפי לקוחות״, הוא אומר, ״אנו מצפים להגיע לשם, אני לא תוחם את זה בטווח הזמן המיידי, אבל לא מדובר על 10 שנים. כן ניתן כבר לראות כי בנקים אחרים מסתכלים עלינו ומבינים כי הם חייבים להציע יותר ערך ושירותים אטרקטיביים לציבור״. 

 

אמנון שעשוע, נשיא ומנכ"ל חברת מובילאיי (צילום: נאסד"ק, יחצ)
אמנון שעשוע | צילום: נאסד"ק, יחצ

כמו כן, על פי הגילוי לציבור מאז הקמתו ועד היום גייס הבנק כ-791 מיליון שקל לפי שווי חברה אחרון של כ-1.39 מיליארד שקל אחרי הכסף. ההון העצמי של הבנק הסתכם בכ-144 מיליון שקל בעת המאזן בחודש דצמבר אשתקד ולפני סבב גיוס ההון בחודש שעבר. דירקטוריון הבנק הגדיר מדיניות ליחס הלימות ההון בטווח הארוך והעמיד את הרף המינימלי על 11%, גבוה ב-1% מהחובה הרגולטורית. 

מייסד הבנק הדיגיטלי ONE ZERO הוא פרופ' אמנון שעשוע ואליו הצטרפו משקיעים זרים ביניהם בנק ההשקעות השוויצרי 'יוליוס בר', חברת הטכנולוגיה הסינית 'טנסנט', קרן ההשקעות הבינלאומית 'סרברוס' באמצעות הבנק הצרפתי MMB, קרן ההשקעות היפנית SBI וכן משקיעים ישראלים ביניהם הכשרה ביטוח. לאחר פרסום הגילוי לציבור קשה לומר כי בנק ONE ZERO נכנס בסערה לזירת הבנקאות הישראלית ואולם השחקנים שמאחוריו נערכו למסע ארוך לליבו וקופתו של הציבור הישראלי. מביצועי הבנק ב-2023 כבר נוכל להתחיל וללמוד האם מאות מיליוני השקלים שהושקעו בפיתוח הכלים הדיגיטליים המתקדמים השתלמו.