המחירים לצרכן בארה"ב עלו באוקטובר בקצב המהיר ביותר מאז 1990. האינפלציה זינקה ב-0.9 אחוז (אחרי זינוק של 0.4 אחוז בספטמבר), כך מסרו היום (רביעי) הרשויות בארה"ב.
בחישוב של 12 החודשים האחרונים המחירים לצרכן עלו בארה"ב ב-6.2 אחוז, רמה שלא נראתה מאז נובמבר 1990. גם המדד של נתוני הליבה עלה ב-4.6 אחוז ב-12 החודשים האחרונים – הזינוק הגדול מאז אוגוסט 1991.
ברשויות מעריכים שהאינפלציה תמשיך לעלות גם בשנה הבאה. המשבר בשרשראות האספקה וההתמודדות עם משבר הקורונה הובילו לאינפלציה הגבוהה. בנוסף, הכספים שהוזרמו על ידי ממשלות העולם לתמריצים הובילו לעלייה בביקושים ולעומס נוסף על הנמלים. כמעט שנתיים בתוך המגפה, שהשפיעה גם על שוק העבודה ולמחסור גלובלי בעובדים בתחומים ייצור חומרי הגלם והשינוע. אתמול הודיע הממשל בארה"ב שגם עלויות הייצור עלו באופן משמעותי.
למרות שהבנק המרכזי של ארה"ב הצהיר כי האינפלציה צפויה להיות זמנית, רוב הכלכלנים לא אופטימיים. "הפרעות באספקה והתאוששות ענף השירותים מעידים כי האינפלציה יכולה להמשך זמן רב יותר ממה שהפד מעריכים", אמר סם בולארד, כלכלן בכיר בוולס פרגו לסוכנות הידיעות רויטרס. "אנחנו צופים שעליות המחירים יעבירו את השרביט לענף השירותים בשנה הבאה, אבל כל הסימנים מעידים שצווארי הבקבוק בשרשראות האספקה ימשיכו להדליק את הלהבות בטווח הקרוב".
התאוששות הכלכלות ברחבי העולם הובילה גם לעליות חדות במחירי הדלק, שנמצא בשיא של 7 שנים.