הכלכלה הישראלית מתאוששת וחוזרת לשגרה מאז פרוץ משבר הקורונה, החברות מציגות דוחות פיננסיים טובים והמשק חוזר לתפוקה מלאה. אלא שהמעסיקים נתקלים במחסור משמעותי של כוח אדם, בדגש על משרות שמתבססות בדרך כלל על עובדים צעירים וחסרי ניסיון. ישנן עשרות אלפי משרות פנויות בשוק שפשוט לא מצליחים למלא, דבר שגורם לבעלי העסקים במקרים רבים לפעול במתכונת מצומצמת. המעסיקים עדיין מגייסים בשיטות שחלקן כבר לא מתאימות לדורות הצעירים.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מספר המשרות הפנויות בחודש אוקטובר האחרון עמד על 143,274 (לעומת 138,113 בספטמבר). בארה"ב מתמודדים עם גל התפטרות ענק – שמובילים אותו בעיקר בני דור ה-Z (שנולדו אחרי שנת 1997). להתפשטות מגפת הקורונה הייתה השפעה משמעותית בדחיפת הצעירים לעזוב את העבודות הלא מתגמולות שלהם והם לא ממהרים למצוא עבודות חדשות.
בסקר שנערך לאחרונה בארה"ב על ידי חברת התוכנה RippleMatch עלה כי יותר משני שליש מבני דור ה-Z שנשאלו רוצים לעבוד במקומות שמאפשרים להם לעבוד מהבית. הכלכלן לוק פארדו אמר לאחרונה ל-Business Insider שייתכן שבני דור ה-Z פשוט לוקחים כל עבודה שהם יכולים עד שימצאו את המשרה שבאמת מתאימה להם. הם רוצים גמישות בעבודה וחשוב להם הרבה יותר החיים הפרטיים והאיזון בין הבית לעבודה.
הדור פחות נאמן ולכן למעסיקים הרבה יותר קשה לשמר את העובדים שלהם. ניר גולדשטיין הקים את פלטפורמת Deeb שמנסה לתת פתרון לעולם התעסוקה המשתנה. "רבים בשוק בעבודה העולמי, טעו להניח שמשבר הקורונה הוא הסיבה שהביאה לחוסר השקט בשוק התעסוקה בחודשים האחרונים", הוא טוען. "הקורונה רק האיצה את הצורך בשינוי ששוק העבודה היה חייב לעבור לאור כניסתו של דור חדש של עובדים צעירים הדורשים גמישות, כבוד ואיזון בין חיים לעבודה".
הפלטפורמה של גולדשטיין היא למעשה מרקט פלייס של עובדים שמקשר בין המעסיקים למועסקים מבלי להתחייב לשעות ולמשמרות, הם יכולים לבחור מתי, איפה וכמה לעבוד. המעסיקים מצדם יכולים להשתמש בפלטפורמה כדי למלא את המשמרות לפי הצורך, הם מעבירים את הצורך ומי שפנוי ורוצה לעבוד נרשם למשמרת. "העובדים הצעירים הגיעו לשוק עבודה מיושן שמתקשה להבין את האופן בו גדלו, את צרכיהם לגמישות ורווחיות", אומר גולדשטיין. "העובדים לא מגיעים לעבודות לא מספקות, לא מוכנים להתחייב למערכת יחסי עבודה לטווח ארוך ובעיקר מבקשים איזון בין חיים לעבודה. עסקים שלא יבינו זאת יישארו במוקדם או במאוחר, במחסור עובדים מתמיד".
ומה לגבי המעסיקים?
"עולם התעסוקה מורכב משני שחקנים, עובדים ומעסיקים, אי אפשר להתכחש לכך", אומר גולדשטיין. "כדי לתת את המענה המקיף נדרשנו לחשוב על פתרונות יצירתיים שיאפשרו למעסיקים מעבר נוח ויעיל לעולם התעסוקה המודרני. לכן יצרנו ממשק ניהול מתקדם לעסקים לצד עשרות פיצ'רים המאפשרים גיוס עובדים באופן חכם ומדויק, ניהול קבוצות עובדים ועוד שבעזרתם אנחנו מבטיחים שרמת השירות והרצף התפעולי של העסקים לא ייפגעו ואלו יקבלו את העובדים האיכותיים והמתאימים ביותר בשבילם".
"כוח העבודה העולמי מבין שמה שהיה הוא לא בהכרח מה שיהיה, הכוח עובר באופן יציב אל דור העובדים הבא וכך דרישתם לגמישות ואיזון בין חיים לעבודה הופכת למיינסטרים", הוא מוסיף. "מהצד השני מצוקת כוח האדם של עסקים רבים רק מחריפה וחלקם מתחילים להבין שהאופן שבו גייסו וניהלו כוח אדם עד היום כבר לא עובדת".
עם כניסת דור חדש של עובדים, שוק העבודה משנה את פניו. יתכן שמעסיקים שלא יצליחו להפנים ולהתאים את עצמם לתקופה שבפתח ימשיכו להרגיש את הקושי בגיוס עובדים בעתיד הקרוב".
לאחרונה איתן יוחננוף, הבעלים של רשת הקמעונאות יוחננוף, החליט להשקיע בחברה. על מנת שהפתרון של Deeb ישפיע באמת על שוק התעסוקה עליו לעמוד בכמה אתגרים משמעותיים. על מנת שהמוצר יעבוד ויעניק ערך משמעותי, נדרש מאגר עובדים ומעסיקים משמעותי שיאפשר לייצר את הפתרונות המשמעותיים, והשני הוא היכולת של ענקיות טכנולוגיה לייצר בעצמן פתרונות כאלה. "דיב מעניקה לעובדים את היכולת למצוא עבודות גמישות בצורה מבוססת משמרות", הוא מציין. "בניגוד לחברות שמפרסמות לרוב הצעות עבודה קבועות, אצלנו ביכולתם של העובדים לבחור איפה יעבדו, מתי וכמה פעמים אם זה למשמרת אחת או באופן קבוע. יש לציין שאנחנו מציעים פתרון העסקה מקצה לקצה, כך שבין היתר אנחנו גם פותרים קשיים בירוקרטיים ומקלים על הליך הגיוס מהאיתור עד שלב התשלום".
"הפלטפורמה שעלתה לאוויר לפני כחודש, מעניקה פתרון פרקטי כבר היום לאלפי עובדים ומאות עסקים המשתמשים בה", הוא ציין. "אנחנו רואים חשיבות רבה בשיפור והרחבת הפתרונות שאנחנו מציעים למשתמשי המערכת כך שעם התפתחות החברה בפן הטכנולוגי נמשיך בדרכים המגוונות שלנו ליצירת קהילת עובדים ועסקים עשירה ורחבה עוד יותר. דיב הוקמה מתוך הרצון לחולל שינוי בשוק התעסוקה העולמי ולהתאימו לצרכינו, דור העובדים החדש - דור ה-Z. אם יום אחד תאגידי ענק בין לאומיים יחליטו לישר קו עם החזון שלנו נדע שעשינו משהו טוב".