גיוס סיד (Seed) הוא בדרך כלל גיוס של סכום ראשוני לו זקוקה חברת סטארטאפ כדי להתניע. ברוב המקרים, מדובר בכמה מיליונים בודדים - אך במקרה של מאסטרסקול (Masterschool), סטארטאפ ישראלי שנוסד בשנת 2019 ועד כה לא גייס הון חיצוני, מדובר בסכום גדול בהרבה: 100 מיליון דולר, אותם תנתב החברה למען מימוש מטרת העל שלה, לאפשר לכל אדם לבנות קריירה מצליחה, בדגש על המקצועות הטכנולוגיים.
מאסטרסקול היא למעשה רשת של בתי ספר הפועלת ב-20 מדינות, ביניהן ישראל, ומעבירה קורסים בתחומים כמו פיתוח תוכנה, ניתוח נתונים, סייבר ועוד. בקרוב, כך מבטיחים בחברה, יושקו תוכניות גם בתחומי נוספים כמו הנדסת חומרה, מכירות, ניהול לקוחות ובעצם כל תחום בו נמצא ביקוש משמעותי בשוק. בהתאם לרוח התקופה, הלימודים מתבצעים אונליין. על הסטודנטים להשלים פרקי לימוד מוקלטים בתוכנית הלימוד במקטעי זמן מוגדרים, הדורשים גם הגשת תרגילים. כמו כן לכל מקטע לימודים מוקצים גם שיעורים בלייב, כמו גם מערך תמיכה הזמין במגוון דרכים.
במודל בו פועלת החברה, הסטודנטים משלמים על הלימודים רק לאחר שמצאו עבודה בתחום. כלומר, הלימודים ניתנים ללא עלות - עד להשתלבות מוצלחת בתעשייה. רק לאחר מכן, ישלמו הבוגרים בחזרה את שכר הלימוד. באתר מבטיחים: "רק כשתרוויחו משכורת של 10,000 שקל לחודש תתחילו להפריש 10% מההכנסה החודשית, בכל חודש, עד שתגיעו לסכום המקסימלי של שכר הלימוד - 45,000 שקל או עד שיעברו 5 שנים מיום סיום הלימודים - גם אם לא הגעתם לסכום המקסימלי".
מאסטרסקול פעלה במשך כשלוש שנים ללא גיוס הון חיצוני (מה שמכונה חברת Bootstrap), תוך כדי שהיא מייצרת מודל עסקי יציב ורווחי שאפשר לה לצמוח ולהקים עוד ועוד בתי ספר ברחבי העולם. רק בשנה האחרונה, לאחר צמיחה מתמשכת במספר הסטודנטים (נכון להיות מעל אלף סטודנטים הוכשרו בבתי הספר השונים של מאסטרסקול, ועוד אלפים עתידים להיות מוכשרים במהלך השנה הקרובה), הוחלט בחברה לגייס הון חיצוני.
את סבב הגיוס הובילה קרן Group 11 של דובי פרנסס, כוכב התוכנית ״הכרישים״ ובהשתתפות הקרנות Target Global, Pitango ו- DLC ומשקיעים נוספים. "המודל המסורתי של חינוך והכשרה תעסוקתית שבור לחלוטין", אומר פרנסס, "מדובר בתעשייה עצומה שמגלגלת מאות מיליארדי דולרים בכל שנה, אולם נכשלת כישלון חרוץ בכל אחד משלבי ההכנה לשוק העבודה: באיתור, מימון, הכשרה - ולבסוף בהשמה של עובדים. כיום, בעיקר אנשים אשר התמזל מזלם להיוולד למשפחות בעלות אמצעים הם אלו שזוכים לרכוש השכלה מקצועית בתחומים נחשקים כמו הנדסת תוכנה, AI וכו׳. מדובר בכשל חברתי מובנה שניתן וצריך לתקן".
לדברי פרנסס, "Masterschool מגדירה מחדש את תחום ההכשרה התעסוקתית באמצעות פלטפורמה טכנולוגית רחבה וגלובלית של בתי ספר שמאפשרים מחד למיליוני אנשים לרכוש מקצועות חדשים במודל מבוסס הצלחה, ומאידך מאפשרים לאלפי חברות לקבל גישה למאגר כישרון שעד כה לא היה בנמצא. בתחום הטכנולוגיה בו חסרות מיליוני משרות כל שנה זהו Game Changer, ואנחנו גאים להוביל את הסיבוב שיאפשר לחברה להגיע בבטחה למימוש החזון החשוב שלה".
החברה מקימה ומפעילה את פלטפורמת בתי הספר שלה בעזרת שיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיה ואנשי מפתח בתעשייה המשמשים כמובילי תוכניות ומנטורים. לא די בכך, אלא שבסיום ההכשרה, הבוגרים עוברים תהליך המכונה "מאיץ-קריירה" וכולל הכנה קפדנית לראיונות עבודה, מנטורינג וחיבור למעסיקים פוטנציאליים.
הרוב המוחלט של המסיימים משתלבים בהצלחה בשוק ההייטק בתוך שנה בממוצע מתחילת התהליך. מבין החברות שבהן השתלבו מאות מבוגרי מאסטרסקול בשנה האחרונה ניתן למנות את Google, Wix, PayPal, Intel ורבות אחרות. בממוצע, הצליחו הבוגרים להכפיל את שכרם אחרי שהשתלבו בהצלחה בתעשיית ההייטק. עם זאת, במאסטרסקול מבינים שהסטודנטים הם לרוב אנשים עובדים שלא מסוגלים לעצור את חייהם ולהשקיע את מיטב זמנם בלימודים. לכן, הם פיתחו מספר תוכניות לימוד המאפשרות השקעה של 20-25 שעות לימודים בשבוע במשך כחצי שנה.
החברה נוסדה על ידי ארבעה שותפים-מייסדים: ערן גליקסמן המשמש כסמנכ״ל הטכנולוגיה, רועי ציקורל - מוביל תחום האימפקט, והמנכ"לים-שותפים מיכאל שורפ ועותני לוי. רועי ומיכאל ייסדו בעבר שורה של פרויקטים חינוכיים, ואילו ערן, בוגר תוכנית המצוינות הצבאית תלפיות ויחידה 81 של חיל המודיעין ועותני, בוגר סיירת מטכ"ל ויחידה 81, הכירו במהלך שירותם הצבאי. "מאסטרסקול הוקמה במשימה לאפשר לכל אדם בעולם לבנות קריירה מצליחה ללא תלות בנסיבות חיים", מסביר לוי את חזון החברה.
צוות החברה מונה כיום כ-100 עובדים, כאשר מרבית חברי ההנהלה וצוותי המחקר והפיתוח ממוקמים בישראל ופועלים לצד צוותי פיתוח עסקי ותמיכה הממוקמים באירופה ובארצות הברית. בחברה מבקשים להדגיש שסטודנטים המבקשים להיכנס לתוכנית ולעבור את ההכשרה נדרשים לעבור מספר מבדקים לקראת כניסתם למסלול בו בחרו, שכן, המדד החשוב לה ביותר כחברה הוא ההשמה מוצלחת של הבוגרים בתעשייה.