חברת הטכנולוגיה הישראלית לייטריקס (Lightricks) הכריזה על פתיחת הפלטפורמה LTX Studio לציבור הרחב. הצעד, שמסמן עליית מדרגה בתחרות בשוק ה-AI עבור יוצרי תוכן ויזואלי, יאפשר ליותר מרבע מיליון איש הרשומים ברשימת ההמתנה להשתמש בפלטפורמה, אחרי שהיתה זמינה עד כה למספר משתמשים מוגבל. 

LTX Studio מיועדת לאנשי מקצוע בתחומי הקולנוע, הפרסום והשיווק ומציעה סביבת עבודה לתכנון ויצירת ותכנון סרטים בעזרת AI. במסגרת המהלך הנוכחי, החברה השיקה מודל תמחור גמיש הכולל גרסה חינמית עם יכולות בסיסיות, מנויי פרימיום עם תכונות מתקדמות ויכולות AI נרחבות, ופתרונות מותאמים אישית לארגונים גדולים וסוכנויות מקצועיות. 

 

מייסדי חברת היי-טק הירושלמית לייטריקס (צילום: ריקי רחמן)
מייסדי לייטריקס: זאב פרבמן, ירון אינגר, ניר פוצ'טר ועמית גולדשטיין | צילום: ריקי רחמן

הפלטפורמה משלבת מחקר מתקדם של לייטריקס עם מודלים גנרטיביים מובילים, ומציעה תהליך עבודה מקיף הכולל יצירת תסריטים ו-storyboards, עיצוב והנפשת דמויות, הפקת סרטונים באורך מלא, הוספת דיבוב והוספת פסקול. הפלטפורמה כוללת אפשרות ליצירה מבוססת סקיצה על בסיס רעיונות ראשוניים ששורטטו ב-Canvas, והשלמה אוטומטית של סצנות - כלומר יצירה של רצף בלי פריימים - בהתאם לפריים התחלתי וסופי שהגדיר המשתמש.

לייטריקס מפתחת כלי בינה מלאכותית ליצירת תוכן חזותי. החברה, שנוסדה ב-2013, נתמכת על ידי משקיעים מובילים כמו Goldman Sachs Growth Equity ו-Insight Partners, ומוצריה כוללים בין היתר את Videoleap, Photoleap ואת אפליקציית עריכת התמונות Facetune. בחודש שעבר הודיעה לייטריקס על פיטורים של כ-70 עובדים בארץ ובחו"ל, לצד שינוי מיקוד עסקי, שבמסגרתו אמורה החברה לעסוק בפיתוח מוצרים מבוססי בינה מלאכותית ג'נרטיבית (GenAI) ולצמצם פעילות בתחומים אחרים. במסגרת השינוי, הופנו עיקר המשאבים לפיתוח ושיווק מוצרים עסקיים (B2B) מבוססי בינה מלאכותית, כשהכוונה היא לצמצם את היקף הפעילות באפליקציות ה-B2C של החברה.

"אנו יוצרים מערכת המאפשרת שליטה חסרת תקדים על תהליכי היצירה הוויזואליים, באמצעות הידע שצברנו לאורך השנים יחד עם המודלים המתקדמים ביותר של בינה מלאכותית גנרטיבית", מסר ד"ר זאב פרבמן, מייסד שותף ומנכ"ל לייטריקס. "עם יכולות כמו הנפשת דמויות בזמן אמת והשלמה אוטומטית של סצנות, אנחנו מאפשרים ליוצרים לממש רעיונות שבעבר היו בלתי אפשריים מבחינה טכנית או תקציבית".