חברת הסייבר הישראלית צ'ק פוינט הודיעה היום (שני) כי רכשה את חברת Avanan, שמתמחה בתחום הגנת דוא"ל (מבוסס ענן) ואפליקציות השיתוף. הטכנולוגיה של Avanan תוטמע בפלטפורמות Infinity של צ'ק פוינט. החברה מסרה כי העסקה צפויה להיסגר בימים הקרובים ועל פי גורמים בתעשייה עלות העסקה מוערכת ב-280 מיליון דולר.
גיל פרידריך, מנכ"ל Avanan: "המסע שלנו להמציא מחדש את טכנולוגית הגנת הדוא"ל מתחיל פרק חדש וחשוב. יכולות ההגנה והמודיעין של צ'ק פוינט גבוהות מכלל המתחרות בשוק, והשילוב שלנו בתוכן יבטיח שנעצור התקפות דוא"ל מתוחכמות שכל האחרים מפספסים. בארגון גלובלי גדול ומוביל כמו צ'ק פוינט, אנחנו יכולים לייצר פתרון אחוד לכל סוגי הארגונים, מכל הגדלים והגיאוגרפיות, כך שכל מי שיצטרך הגנה טובה יותר על דוא"ל ואפליקציות שיתוף ארגוניות יוכל לקבל זאת".
"הפתרון המשולב יספק את רמת ההגנה הטובה ביותר בעולם מפני מתקפות מבוססות דוא"ל", נמסר בהודעת החברה.
"יותר ויותר ארגונים בעולם עוברים לדוא"ל מבוסס ענן", מסרה דורית דור, סמנכ"לית מוצרים,מחקר ופיתוח בצ'ק פוינט. "במקביל הדוא"ל הפך לערוץ מרכזי לתקיפות סייבר. אנחנו מכירים מקרוב את הטכנולוגייה של Avanan והשתמשנו בחלקים ממנה בשנים האחרונות. עכשיו עם רכישת כלל היכולות ושילובן בארכיטקטורת ה Infinity שלנו, אנו נציג את פתרון ההגנה המקיף והחזק ביותר בתעשייה, וארגונים יהנו מרמת הגנה שאין שנייה לה בעולם".
לטענת החברה, הפתרון המשולב שתציע צ'ק פוינט יהיה היחיד בתעשיית הגנת הסייבר שיגן על עבודה מרחוק מפני מתקפות דיוג וקבצים זדוניים על דוא"ל, אפליקציות שיתוף ארגוניות, רשתות ארגוניות ונקודות קצה.
Avanan נוסדה ב-2015 ע"י גיל פרידריך, (המשמש כמנכ"ל), רועי רותם, אבי זלוביץ' ומיכאל לנדאו. מאז הקמתה היא הפכה לחברה הצומחת ביותר בתחומה ומובילה עולמית (ע"פ , Financial Times, Deloitte Gartner ואחרים). החברה מעסיקה כ- 100 עובדים (30 בישראל ו-70 בארה"ב) והיא פיתחה טכנולוגיה מבוססת פטנט אשר חוסמת את המיילים הזדוניים עוד בטרם נחתו בתיבת הדואר הנכנס. לחברה למעלה מ-5000 לקוחות והיא מגינה על יותר מ-2.5 מליון תיבות דואר.
טכנולוגיות הדוא"ל עברו בשנים האחרונות אל הענן (ג'ימייל, מייקרוספט 365) ובמקביל, הדוא"ל הפך לנקודת כניסה של מתקפות סייבר רבות. כיום, יותר מ-90 מהתקפות הסייבר מתחילות במייל דיוג (פישינג) ולשם המחשה, ב-2020 מתקפות הדיוג הוכפלו בהיקפן וכל משתמש של מייקרוסופט 365 בעולם הותקף לפחות פעם אחת. יתר על כן, תקופת הקורונה והמעבר לעבודה מרחוק האיצו את המגמות הללו וכן את השימוש באפליקציות השיתוף הארגוניות, מה שחשף את המשתמשים למתקפות סייבר בהיקפים רחבים מבעבר.