על רקע מלחמת חרבות ברזל והפגיעה הקשה ביישובי הדרום, יוצא לדרך בימים אלה מיזם מיוחד להקמת מתחם עבודה משותף בנגב המערבי שישרת עובדים של חברות ההייטק המובילות שיגויסו מאזורי הדרום. את המיזם מוביל מיזם ההייטק החברתי Place-IL.
המטרה היא לייצר מאות משרות חדשות ולחזק את האזור שנפגע במתקפת הטרור הרצחנית של חמאס ב-7 באוקטובר. המיזם הוקם בשנה שעברה על ידי עידן טנדלר (יו"ר) וקרן הלפרן מוסרי (מנכ"לית) על מנת לייצר פלטפורמה טכנולוגית שתאפשר תהליכי מיון חדשניים לענף ההייטק. "יצירת מקומות תעסוקה רבים ובמיוחד בהייטק, לצד יצירת תנאים ביטחוניים ראויים - היא נדבך חשוב בבניית חוסן לנגב המערבי וצמיחה בשנים הקרובות", מסר טנדלר שמכהן גם כסגן נשיא בכיר בפאלו אלטו נטוורקס.
"להייטק הישראלי יש תפקיד מפתח בשיקום, חיזוק והפרחת הנגב המערבי, וזו השעה שלנו לפתוח את הדלת ולגייס כח-אדם מקומי שיוכל להשתלב בתעשייה", הוסיף טנדלר. "המטרה שלנו היא לייצר בתוך שנים ספורות, מסה קריטית של כ-400 משרות חדשות בהייטק לאנשים שגרים באיזור הנגב המערבי. בטווח הזמן הארוך, התוכנית היא שהחברות יתחילו ליצור בדרום צוותים אורגניים של פיתוח או תמיכה, וכך יתפתחו מרכזים או אתרים מרוחקים. כל זה צריך כמובן להשתלב כחלק מתוכנית רחבה יותר של הממשלה להכריז על הנגב המערבי כאזור עדיפות לאומי, ולעודד אנשים לגור שם".
אל המיזם הצטרפו חברות הייטק מובילות כמו גוגל (שותפה מייסדת), קרן ההון סיכון Insight Partners וארגון IATI. בין החברות שנרתמו לפרויקט והסכימו לקלוט לשורותיהן עובדים כחלק מהמיזם: NVIDIA, Palo Alto Networks, Armis, Cisco, SalesForce, Hibob, BIzzabo, SciPlay, Axonius Cadence, Imperva ועוד. בימים אלה מצרפים ב-Place-IL חברות הייטק נוספות שהביעו רצון לקחת חלק ביוזמה וקוראים לחברות נוספות להצטרף.
במסגרת התוכנית, מערך המתנדבים של Place IL יאתר מועמדים פוטנציאליים מהאזור. המועמדים יעברו תהליך מיון והערכה שבסופו ישולבו בחברות ההייטק המשתתפות במיזם. לדברי מובילי המיזם, ההערכה היא כי מרבית המועמדים יהיו כאלה שעברו הכשרה אקדמית אך אין להם ניסיון בתעשייה ולכן בטרם תחילת העבודה יעברו תהליך של חצי שנת התמחות.
"מועמדים רבים, לרבות תושבי הנגב המערבי, רק צריכים שנפתח בעבורם את ההזדמנות הראשונה בחברות ההייטק, כדי שיזכו להוכיח את עצמם ולהשתלב במשרות איכותיות", מסרה מנכ"לית המיזם, קרן הלפרן-מוסרי. "בנסיבות שנוצרו החל מה-7 באוקטובר, הפלטפורמה של Place-IL נותנת מענה יעיל ואיכותי, הן לרצון של תעשיית ההייטק להירתם לשיקום הנגב המערבי, והן לרצון ולצורך של התושבים באופק תעסוקתי באיזור מגוריהם."