אינסייט פרטנרס, קרן ההשקעות הבינלאומית שהשקיעה יותר מ-30 מיליארד דולר ב-400 חברות ברחבי העולם כבר מזמן הפכה לאחת הקרנות המשפיעות באקוסיסטם הישראלי עם השקעות בחברות כמו ויז של אסף רפופורט, WIX, מאנדיי, ווקמי, סנטינל וואן, חברת הסייבר ארמיס ועוד.
הקרן, שהצליחה מאוד עם חברות ההייטק הישראליות שבהן השקיעה וחלקן הנפיקו בגדול, פתחה בשנת 2019 את הסניף הראשון שלה מחוץ לניו יורק, בתל אביב. היום (שני) היא הודיעה על השקעה חדשה של 27.6 מיליון דולר בסטאראפ הישראלי Swimm, שמפתח פלטפורמה לשיפור תהליך התיעוד בכתיבת הקוד, אחד מהנושאים הבוערים למפתחים.
את סבב הגיוס הובילה אינסייט בהשתתפות Dawn Capital הבריטית, לצד משקיעי הסיד (גיוס ראשוני) הקיימים פיטנגו פירסט ו- TAU Ventures. מדובר בסבב גיוס ראשוני יחסית (A) לקרן שבדרך כלל משקיעה בחברות בשלבים יותר מאוחרים. "שמנו לב שבישראל במיוחד חברות מגיעות למוצר שמתאים לשוק בשלבים צעירים יחסית למה שראינו עשר שנים קודם", הסביר לוני ג'אפה, מנהל בקרן אינסייט ל-Business. "בנוסף החברות צריכות לעשות צעדים להתפתחות לשוק הבינלאומי בשלבים מוקדמים".
"חברה ישראלית תצא לשוק הבינלאומי הרבה לפני חברה אמריקנית"
ג'אפה מסביר שבניגוד לישראל, בעמק הסיליקון חברות מחכות להכנסות של 10-15 מיליון דולר בשנה לפני שהן חושבות לצאת לשוק הבינלאומי. "חברה ישראלית תחשוב על זה הרבה לפני", הוא מציין. "אז התשתית שיש לאינסייט בכל מה שקשור למוצר, לשיווק, לטכנולוגיה, לניהול הלקוחות ולכל הגורמים האחרים מאוד עוזרת כבר בשלבים המוקדמים".
התחרות הגדולה והמהירות שהכסף זז בתעשיית ההייטק בכלל ובישראל בפרט מחייב גם את הקרנות להגיב מהר יותר. "הקצב בהחלט הופך מהיר יותר", מסביר ג'אפה. "אם היית מסתכל 10 שנים אחורה האסטרטגיה של החברות הייתה לעשות אקזיט לחברות גדולות. ואני חושב שאחת הסיבות לשינוי ולכך שחברות ממשיכות להתקיים בכוחות עצמן זה בזכות חברות כמו אינסייט שיכולות לעזור להן להמשיך לצמוח".
Swimm (סווים) מפתחת תוכנה לפתרון אחת מהבעיות המוכרות והכואבות בתהליכי פיתוח, שמאפשרת סנכרון בין הידע של צוות הפיתוח לבין הקוד עצמו. "אנחנו רואים שאחת מההזדמנויות הטובות ביותר להשקעה זה בתחום התוכנה", הוא מציין. "המוצר שלהם מאפשר לשפר את היכולת של הקוד עצמו וגם להקל בהתרחבות של החברה ובגיוס אנשים חדשים. השנה הקרובה שלהם הולכת להתמקד בעבודה על המוצר עצמו. אנחנו מצפים לצמיחה משמעותית ואימוץ של הפלטפורמה. זה מסוג המוצרים שאנשים עוברים להשתמש בהם מחברה לחברה שהופכים לסטנדרט".
ג'אפה הסביר מה גורם להם להשקיע ביזם או בחברה. "זה דורש שילוב של ידע טכני טוב והיכולת לבנות תוכנה שנוחה לשימוש יחד עם יכולות אופרטיביות לביצוע כל מה שכרוך בבניית חברה, דבר מורכב מאוד בפני עצמו", הוא מסביר ומציין שלא פחות חשוב זה התזמון של החברה. "התזמון צריך להיות נכון. הפתרון של סווים למשל, הגיע בתזמון נכון. חברות מתנהלות במודלים היברידיים והבעיה שהייתה קיימת זמן רב ולא קיבלה מענה של תיעוד תהליך הפיתוח הופכת למשמעותית יותר".
"תחום התוכנה הוא שוק ענק - אפשר לייצר שיבוש כמעט בלי עלויות"
"תחום התוכנה הוא שוק ענק", הוא מסביר. "אני חושב שאנחנו רק בשלבים הראשונים. חברות תוכנה יכולות לצמוח בצורה מדהימה. אתה יכול לייצר שיבוש (disruption) בתחום כמעט בלי עלויות. עם חברה בונה תוכנה עוצמתית זה יכול להגיע למיליארד משתמשים מהר מאוד, איזה עוד מוצרים כאלה יש? זה פותח מודלים עסקיים חדשים לחלוטין".
"אנחנו מאמינים מאוד בשוק הישראלי", הוא מסכם. "אין כמעט מקום בעולם, למעט אולי סיליקון וואלי, שאתה רואה אנרגיה כזו. המון מהמוצרים מגיעים מיזמים שכבר עבדו בחברות מצליחות מאוד או שהיו בתפקידים בצה"ל, נבנתה פה מערכת עוצמתית. אחרי הסטארטאפ הראשון הם עוברים לעוד אחד ומתחברים. זו הסיבה שאנחנו ממשיכים להשקיע".
"רוצים להפוך את תהליך התיעוד המייגע לאוטומטי"
אורן טולדנו, מייסד סווים הסביר למה מיועדת ההשקעה. "אנחנו צריכים מין הסתם לגייס הרבה אנשים", הוא מציין. "אבל זו רק בניית התשתית לעבודה שאנחנו צריכים לעשות עם המוצר. אנחנו מתכוונים לפתוח את המוצר לכל משתמש או מפתח בעולם שרוצה לנסות אותו. זה הבסיס שלנו להתרחבות, כדי לעשות אותו נוח לשימוש. אנחנו רוצים להביא את המוצר למצב שבו המשתמשים יוכלו להשתמש בו בעצמם ומהר".
"נקבל את כל הדאטה וכך נוכל לשפר את המוצר", הוא מוסיף. "אנחנו צריכים לפעול בכמה מישורים במקביל: פיתוח המוצר, השיווק, המכירות וניהול הלקוחות. המטרה שלנו בחודשים הקרובים היא בעיקר ללמוד את התנהגות המשתמשים כדי להתאים את המוצר יותר טוב".
"אנחנו יודעים שמפתחים לא מתלהבים מנושא התיעוד", הוא מסביר. "אז כשמנסים לייצר שיבוש זה טוב להתחיל עם משהו שיש לגביו רגשות מעורבים, אבל כולם צריכים אותו מהצד השני. אנחנו מתרגשים להביא פתרון לבעיה הזו. להפוך את תהליך התיעוד המייגע שדורש השקעת זמן רב לפשוט ואוטומטי".