שרפות קטלניות, מחסור במים, הרס המגוון הביולוגי וסכנה לייצור המזון הן רק חלק מהסכנות הצפויות בעשורים הקרובים על פי דוח האו"ם שפורסם לאחרונה. ארגון JNF קנדה וקק"ל קנדה הודיעו כי יעניקו מיליון דולר מדי שנה כדי לתמרץ פיתוח פתרונות טכנולוגיים ישראלים למשבר האקלים. "ישראל יכולה לייצר פתרונות לאיום של משבר האקלים, כמו שכיפת ברזל נתנה מענה לאיום הטילים", אמר ג'ף הארט שיזם את הפרויקט ל-Business.
גם באיחוד האירופי הודיעו כי יתמכו בפרויקט ויגייסו את יכולות הארגון כדי לסייע בהתמודדות עם משבר האקלים הגלובלי. "ישראל פתרה כל כך הרבה דברים", הוסיף הארט. "אנחנו רוצים לבצע שינוי – אנחנו רוצים למקד את הפוקוס בתיקון עולם – באופן מילולי. ישראל היא מקור של פתרונות, היא מובילה והיא יכולה לייצר פתרונות גם לאיום הזה".
"אני מעורב בנושאי הסביבה שנים רבות", הוסיף. "ראיתי שהמצב מחמיר ושטיפול במשבר האקלים הוא דחוף. לישראל יש את היכולת לספק את הפתרונות. כשגוגל הציעה פרס של 10 מיליון דולר כדי לנחות על הירח – מכל המדינות שהתחרו ישראל זכתה – והגיעה לירח עם פרויקט בראשית. אנחנו רוצים למצוא את כיפת הברזל למשבר האקלים".
"אני רוצה להביא את הרצון והמוטיבציה של היזמים הישראלים להגיע לירח, לכאן, לאדמה ולטיפול בכדור הארץ", הוסיף. "כיהודי שאלתי את עצמי מה אני יכול לעשות כדי להשפיע? אז פניתי לקק"ל שהם הארגון הכי גדול שיכול לטפל בנושא הזה" .
ועדת הפרס תבחר בכל שנה זוכה אחד עד ארבעה שהציעו את הפתרונות המבטיחים ביותר לצמצום פליטות גזי חממה או הגדלת כמויות הפחמן הנלכדות. המיזם הוא בשיתוף Start-Up Nation Central ומרכז פרס לשלום וחדשנות. "משימתנו היא לחשוף ולקדם את החדשנות הטכנולוגית הישראלית בקרב מקבלי החלטות ומנהיגים ברחבי העולם, על מנת להתמודד עם אתגרים גלובליים בוערים, בראשם משבר האקלים,״ מסר אבי חסון, המנכ"ל הנכנס של ארגון Start-Up Nation Central. “בימים בהם העולם מציב את משבר האקלים בראש סדר העדיפויות, טכנולוגיית אקלים צפויה להפוך לאחת מהתעשיות הצומחות ביותר. משום כך, אנו מחויבים לקחת חלק ביוזמת הפרס החשובה הזו ומתכוונים לסייע בחשיפה וההשפעה שהיא צפויה להביא עימה. אין לנו ספק שיוזמה זו צפויה לעודד יזמות ישראלית פורצת דרך בתחום חשוב זה".
לפי נתוני Start-Up Nation Central, כחלק משיתוף פעולה שעשו עם PLANETech, עולה כי לישראל יכולות מוכחות בכמה איזורים: חקלאות בת קיימא וביטחון תזונתי – כ-390 חברות בישראל העוסקות בשיפור עמידות האקלים תוך הפחתת פליטת פחמן מפעילות חקלאית; יעילות אנרגיית השקיה; ניהול פסולת חקלאית ושיטות התחדשות, כולל לכידת פחמן אדמה.
סביבה בנויה בת קיימא - הכוונה למקום שבו אנו כבני אדם חיים - בניינים, והתשתית מעל ומתחת לקרקע. ישראל זכתה להכרה עולמית בחדשנותה בתחום התחבורה החכמה (700 חברות), האנרגיה המתחדשת (90 חברות) וניהול המים (190 חברות).
צריכה וייצור בר קיימא - חידושים בכל מחזור החיים ושרשרת הערך של חומרים ומוצרים באופן שמפחית באופן ישיר או עקיף את פליטת הפחמן ומגדיל את יעילות המשאבים. ישראל פיתחה מוניטין עולמי בזכות החדשנות שלה בטכנולוגיות תעשייתיות (470 חברות כולל בנייה וחומרים) ולוגיסטיקה (150 חברות).