חברת הסטארטאפ Clarity, המפתחת פלטפורמה לזיהוי דיפ-פייק שנוצר באמצעות בינה מלאכותית, השלימה גיוס סיד של 16 מיליון דולר. הגיוס הובל על ידי הקרנות Walden Catalyst Ventures ו- Bessemer Venture Partners, בהשתתפות Secret Chord Ventures, Ascend Ventures ו-Flying Fish Partners, ו-Fusion. וכן למעלה מ-70 משקיעי אנג'ל מתחומי הסייבר והאקדמיה בהם אודי מוקדי, מייסד ויו"ר CyberArk. הטכנולוגיה מאפשרת לזהות וידאו, תמונות וקטעי קול שנוצרו במעורבות בינה מלאכותית. ומשמשת גם לבדיקת מהימנות של תיעודים ממתקפות החמאס החל מ-7 באוקטובר
הטכנולוגיה של Clarity מזהה מניפולציות של AI בסרטוני וידאו, תמונות, אודיו ומאמתת את מהימנותם. קלריטי משלבת טכנולוגיות מתקדמות של אבטחת סייבר, יחד עם מודלים של בינה מלאכותית, המצליחים לזהות את האמצעים שבהם מנסים להסוות תוצרי דיפ-פייק סינתטיים. הפתרון של Clarity משתלב במערכות ובתהליכי העבודה של ארגונים, כדי לספק יתרון טכנולוגי ולהיות "צעד לפני" המפגעים. עם הגנה על נכסים דיגיטליים מפני חדירה של מדיה מזויפת, הגנה ממתקפות פישינג משולבות דיפ פייק, תוך שמירה על מוניטין הארגון והפחתת סיכונים משפטיים.
איום חברתי במציאות מלחמתית
תוצרי דיפ-פייק מהווים כיום איום חברתי וכלכלי חסר תקדים. הכלים הטכנולוגים הדרושים ליצירת זיופים נגישים כעת באופן נרחב ויוצרים טווח רחב של סיכונים. על פי ההערכות בתוך שנתיים 90% מהתוכן המקוון יווצר באמצעות בינה מלאכותית. ללא התערבות והפעלה של כלי הגנה מתוחכמים, העתיד הדיגיטלי העולמי יתאפיין בהונאות פיננסיות, מניפולציות פוליטיות בבחירות, פגיעה במערכת משפט ובאמון הציבורי בכלי התקשורת, מתקפות פישינג ונזקים רבים נוספים.
בין לקוחות החברה גופי חדשות מהגדולים בעולם, המשתמשים בטכנולוגיה של Clarity לאימות המדיה שמתקבלת אצלם. לקוחות ממשלתיים וגופי ביטחון בישראל, ואיגוד השחקנים בהוליווד. בנוסף, Clarity עבדה לאחרונה בשיתוף פעולה עם ענקית הוידיאו Kaltura בפרויקט התנדבותי, לבדיקת מהימנות של תיעודים ועדויות רגישות ממתקפת החמאס ב-7 באוקטובר.
Clarity הוקמה על ידי מיכאל מטיאס (מנכ"ל), נטלי פרידמן (CTO) וגיל אבריאל (CSO & COO). מיכאל, לשעבר קצין ב-8200, משקיע סדרתי בחברות סטארטאפ, סטודנט למדעי המחשב ובינה מלאכותית באוניברסיטת סטנפורד וזוכה פרס יצירה וחדשנות של גולדמן זאקס לשנת 2023. נטלי היא דוקטור למדעי המחשב עם התמחות בבינה מלאכותית, בעלת רקע בניהול והובלת צוותי מו"פ בחברות הייטק. גיל בעל תואר שני מאוניברסיטת הרווארד, שימש במשך 14 שנים כיועץ משפטי במטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה. החברה מעסיקה 15 עובדים בהם יוצאי צ'ק פוינט ואנשי מודיעין, רובם מועסקים בישראל. ההשקעה תשתמש את החברה לגיוס עובדים נוספים, המשך פיתוח הטכנולוגיה ולהתרחבות בארה"ב.
מיכאל מטיאס, מייסד משותף ומנכ"ל Clarity: "המרחב הדיגיטלי בו אנו חיים נמצא תחת מתקפה מתמדת, על ידי דמויות מדויקות של אנשים אמיתיים, שאומרים דברים שמעולם לא נאמרו ועושים מעשים שהם מעולם לא ביצעו. אנחנו רק בתחילת הפלישה הגדולה לחיינו של הונאות דיפ פייק, גיוס ההון יאפשר לנו להאיץ את פיתוח הפלטפורמה והפריסה בשוק, כדי לממש את המשימה שלנו ולשמר את האמון במרחב הדיגיטלי".
עמית קרפ, שותף ב-Bessemer Venture Partners: "הטכנולוגיה של Clarity מאפשרת לארגונים ולסוכנויות מודיעין להילחם באיום הגדול של התפשטות דיפ פייק. צוות החברה כולל כמה מאנשי המקצוע המנוסים ביותר בתחום אבטחת הסייבר והמודיעין בתעשייה ומוביל חזון לשמר את האמון במדיה הדיגיטלית על ידי בניית טכנולוגיה מתקדמת לזיהוי מניפולציות המבוססות על שימוש ב-AI".
רוני חפץ, שותף ב-Walden Catalyst: "מנגנוני האימות הקיימים לא מספיקים לזיהוי זיופים מתוחכמים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית. בזמן שהתקפות דיפ-פייק ופישינג משתפרות מרגע לרגע. אנחנו נרגשים לשתף פעולה עם Clarity ולספק פלטפורמה מהימנה שבה ארגונים יכולים להשתמש לאימות מדיה, מניעת הונאה וליצור סביבה בטוחה.