ניהול ארגונים טומן בחובו מידה גבוהה של חוסר וודאות, אשר עלתה משמעותית בתקופת המלחמה. ארגונים חווים אתגרים שונים, שיכולים לבוא לידי ביטוי בקושי בהשגת יעדים, תיאום מול שותפים ולקוחות, הגנה על מידע, צורך בתיעדופים עסקיים, שינויים ברגולציה, ועוד. תקופה משברית זו מייצרת דאגה מרכזית נוספת – חיזון החוסן ושמירה על ביטחון ההון האנושי, המשאב הכי משמעותי לארגון.

על מנת לאפשר לעובדים הפעילים ולאנשי המילואים סביבת עבודה בטוחה, המנהלים בליווי HR צריכים יחד לתת מענה פיזי ורגשי בדמות תמיכה פסיכולוגית, גמישות, תיעדוף משימות במצבי חירום ואף מקום מיגון. כאשר מנהלים רואים, מכילים ומעודדים את הצוותים שלהם, מצב הרוח הארגוני משתפר גם בזמנים קשים ומסייע להמשך הפעילות העסקית. חברת Cymulate דאגה להמשכיות הביזנס גם באמצעות בניית תכנית לשעת חירום, הכוללת עבודת עובדים מחו"ל, תוך דאגה לכלל צרכיהם האישיים.

שמירה על חוסן עובדי החברה באה לידי ביטוי בתקופת המלחמה בדרכים נוספות; אחת מהן היא חיזוק תחושת המשמעות באמצעות תרומה לקהילה. יוזמה משמעותית של Cymulate היתה הפיכת המשרדים למלון חמישה כוכבים למפונים מהצפון והדרום, כאשר העובדים מתפעלים את הלוגיסטיקה הנדרשת ואוספים תרומות. היותם חלק מקבוצה חזקה ומאוחדת השפיע בצורה ישירה על המוטיבציה ותחושת הרצון לקדם מטרות עסקיות.   

תחושת ביטחון בזמן משבר נובעת גם ממנהיגות המשלבת אסטרטגיה חכמה ותקשורת בהירה. לפיכך מנהיגים צריכים לבצע הערכת סיכונים מהירה אך זהירה, ובמקביל לוודא שהצוותים מבינים את המניעים מאחורי ההחלטות ואיך הן תורמות להשגת החזון הארגוני.

לסיכום, ניהול בשעת מלחמה דורש מארגונים התמודדות עם אתגרים רבים, ובראשם שימור הכוח הפנימי של העובדים. מנהיגים שנותנים מענה מדויק לאתגר זה, יכולים לשמור על המשכיות העסק, לצמצם את השפעותיו השליליות של המשבר ואף לצאת מחוזקים.

ליאור טבק היא VP HR בחברת Cymulate.

***

כתבה שיווקית בחסות Cymulate; הכתבה נערכה על ידי מערכת Duns 100.