איך זה קורה
לפני החג שוכרים מחסן במקום נידח ומתחילים להיערך ולמלא את המקום בסחורות. רוכשים בהיקפים גדולים בעיקר מוצרים עם חיי מדף ארוכים וגם מוצרים מבוקשים שקל להפטר מהם. מארזי שי לחג הם הלהיט התורן בתקופה זו, אבל לא רק, גם מוצרי חשמל ביתיים, מוצרי מזון ומשקאות בעיקר אלכוהולים.
דפוסי השיטה
השיטה היא פשוטה: פונים לספקים שונים ורוכשים את אמון הספק, מבצעים כמה רכישות בהיקפים נמוכים ובמזומן ואז מגיעה הרכישה הגדולה. במקרה הזה הוויכוח הוא לא על המחיר, אלא על תנאי התשלום הכי ארוכים שאפשר וכמובן שהכוונה היא שיפרעו לאחר החג. הנוכלים המפוקפקים מנצלים את חלון ההזדמנויות שלפני החג כדי לבצע רכישות גדולות מכמה שיותר ספקים, ולכל אחד מהם מספרים על אותם ספקים שכבר מכרו להם.
ספק שמתעקש להגיע למקום ולראות במו עיניו ימצא מחסן עם סחורות, ישתכנע ויחליט לספק את הסחורה – וסביר להניח שהוא לא היחיד: אלו שהיו שם לפניו נפלו גם הם קורבן לאותה התרמית כי לאחר שהמקום מתמלא בסחורה, רגע לפני החג ולפני פירעון הצ'קים, הוא נעלם יחד עם כל הסחורה שמוברחת באישון לילה ובנקודה הזו גם כל הצ'קים מתחילים לחזור.
איך תוכלו להימנע מעוקצים?
כדרך קבע ובמיוחד בתקופה החגים הקרובה, היו ערניים, שימו לב לשינויים, תגבו אשראי גבוה בביטחונות ובדקו את הלקוח לפני האספקה. שימו לב לכל דבר שלא כשורה ועלול לעורר חשד, ואמצו לחיקכם את המשפט המוכר: "אם יש ספק, אין ספק".
הטיפ הכי חשוב
התנהלות שוטפת מול חברת מידע עסקי תשאיר אתכם תמיד עם יד על הדופק ותגביר משמעותית את פוטנציאל ההימנעות מעוקצים על ידי בדיקות מקיפות וניהול מעקבים שוטפים, מדובר בערך שאין שני לו ואני ממליצה עליו בחום. התוצאות מדברות בעד עצמן.
****
מאת יפה פנט. מנהלת מחלקת מודיעין עסקי בדן אנד ברדסטריט