פורום Duns 100 כינס את בכירי ענף המשפט בתחום חדלות הפרעון כדי לדון על הנושאים הבוערים – העלייה בעסקים שמגיעים לחדלות פרעון, פיצול סמכויות האפוטרופוס הכללי, התיקון לחוק ועוד.
"לא חל גידול משמעותי, לא בעולם החובות ולא בעולם החייבים", הצהיר עו"ד אורי ולרשטיין, מנהל רשות האכיפה והגבייה. "כן הייתה השפעה והיא יותר ניכרת על חייבים שכבר היו בתוך המערכת, הם הגדילו את סך חובותיהם".
"מאז המשבר של 2008 המחוקק נותן יחס מיוחד למחזיקי אגרות החוב", מסביר רענן קליר, ראש משותף מחלקת חדלות פרעון, ארנדיסט, בן נתן, טולדנו ושות'. "בעיקר הגופים המוסדיים באמצעות הוראות חוק שונות שאני חושב שצריך לבחון אותן מחדש".
"סעיף 288 זו הבשורה המרעישה בחוק החדש שלמעשה הטיל אחריות על דירקטורים ועל מנכ"ל בלבד", מציינת דנית רימון, שותפה במחלקת חדלות פרעון והסדרי חוב, יגאל ארנון – תדמור לוי. "האחריות שהוטלה עליהם זה לצמצם את היקף חדלות הפרעון של החברה. בעקבות הסעיף אנחנו רואים עלייה בפנייה למומחים בשיקום כלכלי גם בצד הכלכלי וגם המשפטי".
שי בר-ניר, שותף וראש מחלקת חדלות פרעון, מ.פירון, התייחס להחלטה של בית המשפט המחוזי בעניין חברת הקייטרינג שולץ. "ההחלטה היא לא תקדימית מכיוון שהיא לא משנה את ההלכה אבל היא בהחלט נותנת לנו כבעלי תפקיד מקום לחשוב מה תפקידנו בתהליך".
עמית לדרמן, ראש מחלקת חדלות פרעון, הסדרי נושים והבראת חברות AYR – עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ' ושות', התייחס לתיקון 4 לחוק חדלות הפרעון. "הוא למעשה אמור להיות דרך המלך בהבראת חברות", ציין. "הוא יעיל, חוסך זמן שיפוטי, הוא נעשה בלוחות זמנים קצרים והכי חשוב מספק ביטחון לחברות ובעלים שאפשר להיכנס לבית המשפט ולצאת שלמים עם הסדר חוב שאפילו מחזק את החברה לעתיד לבוא".