פורום duns 100 כינס את בכירי ענף המשפט בתחום ליטיגציה מסחרית במלון רויאל ביץ בתל אביב כדי לדון על הנושאים הבוערים בתחום: סדר הדין האזרחי החדש, בריחת המוחות להייטק ועוד.
"המהפכה בסדר הדין האזרחי שהייתה השנה הכניסה רפורמה מרחיקת לכת בדיון המשפטי", אמר עו"ד יואל פרייליך, שותף בכיר וראש מחלקת ליטיגציה ויישובי סכסוכים בגיסין ושות'. "מה שהמערכת רצתה לעשות זה לחייב את ציבור המתדיינים לתכנן את המשפט מהתחלה ועד הסוף".
פרייליך גם התייחס לנושא הרחבת הסמכויות המשפטיות של המחלקות הכלכליות: "משום שאנחנו זכינו למשפטים של שופטים שמתמקצעים בדיני חברות, ניירות ערך ואחריות דירקטורים, יש קצת חשש שהמומחיות הזו תדולל על ידי תיקים אחרים של הלבנת הון וכן הלאה.
עורך הדין יאיר ליבוביץ' שותף במשרד ב.לוינבוק ושות' התייחס גם הוא לסדר הדין האזרחי החדש.. "הכלל, אני חושב, הוא שבהחלט המיקוד והקיצור תורמים ליעילות, ליכולת של השופט לקלוט את החומר ולעכל אותו להכנה שלו לדיון ובסך הכול אני לא חושב שהפגיעה היא קשה".
ליבוביץ' גם התייחס להליכי הבוררות שהופכיום ליותר פופולריים: "בתי המשפט עמוסים", הוא מסביר. "לבורר יש יכולת לקרוא ולהכיר את התיק לפרטיו ביום של הדיון, מה שמאפשר לו לכוון ולהגיע להסדר בישיבה ראשונה או שנייה. זה מתאים לסכסוכים מסוימים ובמקרים רבים יתרונותיו גדולים על חסרונותיו".
הסיבות ל"בריחת המוחות" מעולם הליטיגציה המסחרית לעולם ההייטק
"בעולם ההייטק תנאי ההעסקה הרבה יותר נוחים, ומי לא היה רוצה לעבוד פחות בתנאי שכר מתגמלים יותר, באווירה יותר משוחררת ויותר מתגמלת", אומרת עו"ד ברוריה לקנר, שותפה במשרד בן שחר, לקנר ושות', עו"ד ונוטריונים. "ולכן אנחנו, הליטיגטורים, המעסיקים חייבים להבין שאם אנחנו לא רוצים שתתרחש בריחת מוחות, לאפשר להם ככל הניתן את אותם תנאי העסקה. אם לא ברמת התגמול אז לפחות באיזון בית משפחה בלי לוותר על מצויינות".