הילה בודיק קוכמן ורועי טובל (צילום: רן זירי ואיליה מלניקוב)
צילום: רן זירי ואיליה מלניקוב

אירועים מצערים קורים, ובמיוחד כשמדובר בילדים בגן שעשועים. פגיעות אלו לא רק גורמות טראומה לילד, אלא גם להורים. מה עושים כשזה קורה? האם יש לכם זכויות?

המספרים מאחורי הטרגדיה (דו"ח מבקר המדינה, יולי 2024)

  • 10 ילדים איבדו את חייהם בעשור האחרון בתאונות בגני משחקים.

  • כ – 14,000 ילדים הגיעו לחדרי מיון עם פציעות שנגרמו במתקני משחקים.

  • 81% מהפגיעות נגרמו מנפילות מגובה, מכות וחבלות – רובן ניתנות למניעה.

מי אחראי?

במקרים של פגיעות, ישנם מספר גורמים שעשויים לשאת באחריות. הגורם הראשי שבהן היא הרשות המקומית שעשויה להיות אחראית אם לא בוצעה תחזוקה ובדיקת תקינות של המתקנים. הרשות המקומית חבה באחריות כלפי המשתמשים במתקנים וזאת עפ"י ההלכה הפסוקה בפסק הדין במסגרת ע"א 343/74 גרובנר נ' עירית חיפה, שם נפסק כי על הרשות המקומית לצפות נזק שיגרם לילדים במהלכם הרגיל של הדברים.

זכויות הילדים לפיצויים

ילדים שנפגעים בגן שעשועים יכולים להגיש תביעה בגין נזק גוף. קיימת תופעה מעניינת שבה אף נזקים קלים יכולים להניב פיצויים גדולים – מקרה של נכות או מגבלה, החישוב מתבסס על השכר הממוצע במשק, כך שפיצוי עבור נזק קל עשוי להיות משמעותי מאוד.

האם ההורים אחראים?

במקרים רבים, ההורים אינם אחראים על האירועים המתרחשים בגינות ציבוריות. פסקי דין קודמים הראו כי הודעות צד שלישי כנגד ההורים נדחו (ת.א. 264/87), מה שמסיר מהם אחריות על הנזקים שנגרמו לילדיהם.

פעולות שיש לבצע לאחר תאונה בגן ילדים

  1. טיפול רפואי מידי, גם אם הפציעה נראית קלה.

  2. תיעוד מיקום המפגע ותאריך בו התרחשה התאונה.

  3. תיעוד הנזק עצמו באמצעות תמונות, אסמכתאות רפואיות וקבלות.

  4. הימנעו מחתימה על כל מסמך מהרשות או מחברת הביטוח ללא התייעצות עם עורך דין. 

פוליסת ביטוח תאונות אישיות

חשוב לדעת שלילדים יש פוליסת ביטוח תאונות אישיות מתוקף 'חוק לימוד חובה, התש"ט – 1949' שמגנה עליהם מגיל 18-3 במקרה של אירוע חבלתי. זהו יתרון משמעותי שיכול להקל על הוצאות רפואיות וקבלת פיצויים ללא קשר לתביעה כנגד המזיק או אחריות לאירוע התאונה.

פיצויים להורים

אם ההורים נדרשים להפסיד ימי עבודה או להוציא כספים על טיפולים, הם עשויים להיות זכאים לפיצויים. זה כולל הוצאות על טיפולים פרטיים או כאלה שבסל הבריאות.

אם הילד שלכם נפגע, אל תהססו! פנו לעורך דין המתמחה בנזקי גוף, הוא יוכל להנחות אתכם, לבדוק את זכויותיכם ולסייע לכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם.

מאת הילה בודיק קוכמן – שותפה מנהלת, ורועי טובל – שותף מנהל, בודיק קוכמן טובל, משרד עו"ד ונוטריון

***

כתבה שיווקית בחסות בודיק קוכמן טובל, משרד עו"ד ונוטריון; הכתבה נערכה על ידי מערכת Duns 100.