פורום Duns 100 כינס את בכירי המשפט בתחום דיני משפחה וירושה כדי לדון על הנושאים הבוערים בתחום: תזכיר חוק המזונות, הצורך בהקמת בית משפט כלכלי לענייני משפחה, פומביות הדיונים והגדלת היקף פרסום פסקי הדין ביוזמת השופטים.
"תחום דיני המשפחה הפך להיות משמעותי מאוד בשנים האחרונות, בעיקר לאור התמורות הרבות החלות בו כל העת", ציינה אפרת שגב, סמנכ"לית דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט בפורום Duns 100. "עדות לכך ניתן לראות בנתוני דירוגי דנס 100, בהם התחום הפך להיות בין הבולטים ביותר, וזאת בהתאמה לחשיבותו בענף המשפט"
עו"ד ומגשרת איימי בכור, בעלים, איימי בכור בוני משרד עורכי דין התייחסה לרעיון להקים בית משפט כלכלי ייעודי לדיני משפחה. "הרעיון כשלעצמו הוא רעיון מצוין ואף הוכיח את עצמו בתחום המסחרי", ציינה. "יחד עם זאת, בדיני משפחה כל עוד קיים מרוץ סמכויות בין הערכאה הדתית, בית הדין הרבני, לבין הערכאה האזרחית, הלוא היא בית משפט לענייני משפחה הקמת בית משפט כלכלי עלולה להעמיק את הפערים בין המתדיינים שהרי בבית הדין הרבני יושבים דיינים שאין להם השכלה משפטית או כלכלית והבחירה בערכאה יכולה להיות הרת גורל ושווה הרבה מאוד כסף ולכן, הצד החזק ינסה לתפוס סמכות בבית הדין הרבני ובכך לפגוע בזכויות של הצד השני. יחד עם זאת, אין מנוס מלחפש פתרון לבעיה הקשה שבה לפי המצב היום בית המשפט לענייני משפחה דן בתיקי ענק כלכליים כשאין לו את היכולת או הידע לעשות כן".
עו"ד ליהיא כהן דמבינסקי, שותפה וראש מחלקת דיני משפחה וגירושין במשרד מ. פירון ושות' על תזכיר חוק המזונות: "החוק הנוכחי יוצר עיוות משמעותי. הכריכה בין דתו של אדם לבין סכום הכסף שעליו לשלם עבור צרכי ילדיו, היא מופרכת מעיקרה. החוק הקיים מביא לתוצאות אבסורדיות, על פיהן אימהות שיש להן ילדים מאבות השייכים לדתות שונות, זכאיות לסכומי מזונות שונים עבור כל ילד. בעיה חמורה נוספת היא שהדין הדתי אינו מותאם לחיים המודרניים. כך לדוגמא, הדין הדתי אינו מכיר בכך שנשים, לעיתים, עובדות ומשתכרות אפילו יותר מהאבות, ומאידך האבות מטפלים בילדים. כתוצאה מכך, אב שעובד במשרה חלקית ומטפל בילדיו מחצית מהזמן ואף יותר, יחויב על בסיס הדין הדתי לשלם לאם סכומי כסף חודשיים כמזונות עבור הילדים, גם אם היא משתכרת יותר ממנו. הדרך הנכונה, לפתור את הפלונטר המשפטי בנושא מזונות הילדים היא בחקיקה שתחול על כל הערכאות באופן שווה ותחלץ את סוגיית המזונות מהדין הדתי".
"צריך ללמוד מקהילת הלהט"ב שמראש עושים הסכמי הורות"
עו"ד מאיר בר מוחא, מנכ"ל ובעלים צבי יעקובוביץ, משרד עורכי דין ונוטריון התייחס גם הוא לנושא. "התזכיר נדון לכישלון", הצהיר. "המשפט צריך להתאים את עצמו לתרבויות, לחברה, לעם שבו אתה מבקש להכיל את החוקים והסדר. אנחנו חריג לכל העולם. אי אפשר ליצור אחידות, במיוחד עם המנעד הזה בין העמדות במדינת ישראל. צריכים להיות כללי איזונים שיהיו ורסטיליים לגבי כל תיק ותיק. כל משפחה היא עולם בפני עצמו ומערכת בפני עצמה. זה נכון שאנשים יכולים להעלים הכנסות. צריך להיות נוקשים מאוד עם מידע ראשוני. צריך לקיים דיונים פרונטליים תוך חודש, לשמוע את האנשים, להקפיד להעניש ולמצוא את האיזונים. בחקיקה לא צריכה להיות אחידות אלא מנגנון עם שיקול דעת מסוים כדי שהוא יקבע את המזונות נכון לפי המשפחה".
עו"ד ומגשר ארתור שני, שותף מייסד ומנהל, ארתור שני ושות', אמר כי צריך לצמצם את המעורבות של המחוקק בתיקי משפחה: "צריך ללמוד מקהילת הלהט"ב, שמראש עושים הסכמי הורות, הסכמי חיים משותפים. במקום לעודד את הכנסת לחוקק חוקי סרק, צריך לעודד את האנשים לחתום על הסכמים מראש שימנעו חיכוכים ומריבות בהמשך".
עו"ד, נוטריונית ומגשרת דנית אסף יהודאי, מייסדת ובעלים דנית אסף יהודאי, משרד עורכי דין על המושג ניכור הורי: "בנושא ניכור הורי, אני חושבת שאנחנו צריכים להפנות אצבע מאשימה כלפינו, עורכי הדין, שכל תיק נהיה תיק ניכור והאינפלציה בשימוש במושג ניכור הורי מורגשת. אנחנו עושים עוול להורים, לפעמים מדובר בסיטואציות אחרות. אנחנו צריכים לבדוק את עצמנו, לאן הבאנו את המושג הזה, הוזלנו אותו".
בפורום השתתפו: עו"ד ומגשרת אורלי מנע שני, מייסדת ובעלים, אורלי מנע שני - משרד עו"ד וגישור, עו"ד ומגשרת איימי בכור, בעלים, איימי בכור בוני משרד עורכי דין, עו"ד רילנית האס ארד, מייסדת ובעלים, אילנית האס ארד משרד עורכי דין וגישור, עו"ד ומגשר ארתור שני, שותף מייסד ומנהל, ארתור שני ושות' - חברת עו"ד, עו"ד דלית יניב-מסר, שותפה מייסדת ובעלים, דלית יניב-מסר משרד עורכי דין, עו"ד, נוטריונית ומגשרת דנית אסף יהודאי, מייסדת ובעלים, דנית אסף יהודאי, משרד עורכי דין, עו"ד זיו בייטל, מייסד ובעלים, זיו בייטל ושות' - חברת עורכי דין, עו"ד, בוררת ומגשרת, חוה קליין, בעלת המשרד, קליין חוה ושות', משרד עורכי דין, עו"ד, נוטריונית ומגשרת, טל איטקין, מייסדת ובעלים, טל איטקין משרד עורכי דין, עו"ד ונוטריון יוסי הרשקוביץ, מייסד ובעלים, יוסי הרשקוביץ ושות' - משרד עורכי דין, עו"ד ומגשר יוסף גביזון, שותף, משה גביזון משרד עורכי דין ונוטוריון, עו"ד יעקב סידי, מייסד ושותף בכיר, סידי משרד עורכי דין, עו"ד ליאת שקלרז, שותפה מייסדת, שקלרז-תירוש, משרד עורכי דין וגישור, עו"ד ליהיא כהן-דמבינסקי, שותפה, מ. פירון ושות', עו"ד מאיר בר מוחא, מנכ"ל ובעלים, משרד עורכי דין מאיר בר-מוחא, עו"ד מגי הלפרין, מייסדת ובעלים, מגי הלפרין, משרד עורכי דין, עו"ד ומגשרת, מרב רייכמן-שקד, שותפה, אירית רייכמן ושות' - משרד עורכי דין, עו"ד נאוה פרס, בעלים ומייסדת, נאוה פרס, משרד עורכי דין, עו"ד סיון כהן, בעלים ומייסדת, סיון כהן חברת עורכי דין, עו"ד ומגשרת עדי חן, מנהלת משרד , עדי חן, דיני משפחה וירושה, עו"ד עינבל דקל , מייסדת, עינבל דקל, עורכת דין לדיני משפחה וירושה, עו"ד שרון ליכט פטרן, שותפה מייסדת ומנהלת, ליכט פטרן ושות' משרד עורכי דין, עו"ד שירי קוברסקי, שותפה, א. זינגר ושות', משרד עורכי דין, עו"ד, נוטריונית ומגשרת שירלי שדה , מייסדת ובעלים, שירלי שדה, עורכת דין, מגשרת ונוטריונית, עו"ד ומגשרת, שלי יהב, עו"ד, רות דיין - משרד עו"ד ואנשי הנהלת דן אנד ברדסטריט.