רגע לפני שדן אנד ברדסטריט חושפים את דירוג 25 משרדי עורכי הדין המובילים בישראל, מסבירה עו"ד שילה זברו וייס, מנהלת מחלקת Duns 100 בדן אנד ברדסטריט על ההתפתחויות בשנה החולפת, על השינויים שעבר הענף, ועל האתגרים שעומדים בפני המשרדים.
"אחד הערכים המשמעותיים שהדירוג מעניק למשרדים הוא האטרקטיביות בעיני הלקוחות ועל אחת כמה וכמה בעיני המועמדים - בעיקר בתקופות בהן קשה מאוד לגייס ובטח לשמר כוח אדם איכותי", נימקה זברו וייס. "המשרדים המובילים הרבה פעמים מקדימים את זמנם. הם יודעים לזהות מגמות או טרנדים לפני כולם. וזה לא משהו שמאפיין כל משרד עורכי דין טוב".
"מגמת המיזוגים היא מגמה שממשיכה גם ב-2022, אחרי שקודמתה הייתה מאוד סוערת", ציינה. "גם אז ראינו הידללות של המשרדים הבינוניים. למעשה ב-2022 הגיעו ה-'מגה מיזוגים' וייתכן שזה לא הסוף. המיזוגים האלה מביאים איתם התמודדויות פנימיות וכלכליות לא פשוטות. לדוגמה, בשוק קטן כמו בישראל – הפוטנציאל לניגודי עניינים גבוה במיוחד. ראינו גם מיזוגים שנכשלו, בעיקר על רקע של חוסר התאמה ב-DNA הארגוני של המשרדים".
"לגבי משרדים בינוניים – שנראה שהצליחו לעבור את המבול – אלו מתקשים מאוד בגיוס ובשימור של כוח אדם", אמרה. "לדעתי אנחנו נראה את אנשי הקונסולידציה, הרחבת תחומי הפעילות והגדלת המחלקות המקצועיות לצורך שירות בספקטרום רחב מאוד של תחומי משפט. בנושא ההאטה במשק, המשרדים המובילים בדירוג עדיין תיאור את 2022 כשנת שיא, ברוב תחומי הפעילות, מודעים לעובדה שבקרוב גם הם יחושו את סימני המיתון באופן מובהק יותר. המשיכה גם מגמת חילופי הדורות. אותה העברת מקל שהחלה ב-2021 המשיכה גם ל-2022 ואנו נתקלים בעוד שותפים ושותפות שהם מנהלים צעירים משמעותית ממה שהיינו רגילים לראות בעבר בנוף".