הדרך שאותה עוברים עסקים קטנים ובינוניים עד שהם מקבלים אשראי רחוקה מלהיות קלה. היא מסורבלת, מתישה וארוכה וכשעליהם לדאוג לעוד אלף ואחת משימות בו זמנית, הם לרוב מסתפקים בהצעה אחת של הבנק ולא ממצים את האפשרויות שלהם. וכך נוצר למעשה מצב אבסורדי: למרות שהעסקים הקטנים והבינוניים אחראיים ל-75% מהפעילות במשק, וכל אחד מהם נדרש לאשראי כדי לצמוח ולנהל תזרים, המגזר הזה מקבל רק 25% מהאשראי במערכת הפיננסית.

התוצאה של המצב הזה בעייתית: אלא שייתכן שהדרך הזו תתחיל להתקצר ולהפוך לידידותית יותר. אפליקציית קפטן קרדיט, הפועלת ברישיון ובפיקוח בנק ישראל, נכנסת גם לשוק העסקי. באפליקציה ממתינות הצעות להלוואות, קווי אשראי וערבויות ללא פיקדון ממגוון נותני אשראי (בנקאיים וחוץ בנקאיים) שכבר מותאמות לנתוני האשראי האישיים והעסקיים של בעלי העסקים. כמו כן יינתן שירות של ליווי מיוחד להלוואה בערבות מדינה. שינוי זה יאפשר לבעלי העסקים לראות את כל ההצעות במקום אחד, להשוות ביניהן ולהתקדם עם ההצעה המתאימה ביותר. 

מחצית מהעסקים שינו את היקף המימון

התחרות שנפתחת בשוק האשראי לעסקים קטנים ובינוניים קריטית במיוחד, לנוכח סביבת הריבית העולה. מנתוני דן אנד ברדסטריט עולה כי רק במחצית הראשונה של השנה מחצית מהעסקים שינו את היקף המימון שלהם, לנוכח עליית הריבית. מציאות זו מתגלגלת בסופו של דבר לכיסם של צרכנים, שכן בנתונים נמצא כי 80% נאלצו להעלות מחירים.

 

משה ידגר, מנכ"ל קפטן קרדיט  (צילום: מיכה לובטון)
משה ידגר, מנכ"ל קפטן קרדיט | צילום: מיכה לובטון

"האזור העסקי מאפשר לבעלי העסקים להגיע לתהליך האשראי עם ידע, כלים ואפשרות בחירה", מסביר משה ידגר, מנכ"ל אפליקציית קפטן קרדיט. "התהליך המהיר, הדיגיטלי והיעיל חוסך להם זמן וטרחה ומאפשר להם להתפנות לליבת העיסוק שלהם וניהול העסק עצמו, יחד עם העצמת כוח המיקוח ושיפור התנאים שמוצעים להם".

לצפייה בהצעות המתאימות לעסק שלך ולהורדת האפליקציה