תנו לתת בשקט
רבים מהישראלים רואים בנתינה ובמעורבות חברתית ערך עליון. עם זאת, קיימים רגעים משמעותיים בחיים, התחומים בזמן, אלו הרגעים בהם קורה שינוי משמעותי בהיקפי ההון שלנו. בזמן גיוס הון, בעת מכירת חברה (EXIT, IPO) או העברה בין-דורית של הון. הרגעים הללו דורשים קבלת שורת החלטות ודורשים אנרגיה רבה ולכן, במקרים רבים, נדחית ההחלטה להקצות הון לפילנתרופיה. הדחייה הזו, עלולה להיות טעות, שכן היא לא מאפשרת את מקסום תועלת המיסוי ומקסום הסכומים העומדים לרשות התורמים, לשנים הבאות.
כדי לאפשר לאנשים קבלת החלטות בעיתוי הנכון, כדי לעזור להם למקסם את היכולת הפילנתרופית שלהם, הוקמה קשת - קרן שיתוף תורמים. תרומה באמצעות קשת מאפשרת את הגדלת הכספים הנתרמים למיזמים חשובים בסקטור החברתי בישראל ובכך יכולה קשת להפוך לנכס לאומי של ממש.
אחרי שעשה אקזיט של 400 מיליון דולר, אלון ארבץ (מייסד חברת הסייבר Insights) וזוגתו סמדר, החליטו להגשים חלום. "גדלנו על ערכים של נתינה וערבות הדדית ותמיד תרמנו כפי יכולתנו, אבל אחרי האקזיט", אומר אלון, "רציתי להגשים חלום ישן. לתת חזרה לארגונים שגידלו אותי: התיכון, הישיבה, האוניברסיטה. כשתרמנו בעבר, היו כל מיני שיקולי מס ואחרים אשר נדרשנו להם. דרך קשת זה נהיה פשוט יותר ואפשר לנו להתמקד רק בהנאה שבנתינה".
לפרטים נוספים לחצו כאן
היזם אלי וורטמן, תורם ותיק (מייסד ומנהל שותף בקרן ההון סיכון פיקו), זיהה מיד את יתרונות המודל והיה מהראשונים לפתוח חשבון בקשת. "קשת מוציאה את הקושי ממשוואת הנתינה ומחברת יחד יזמים וסוכני שינוי מכל הסקטורים למקור צומח של כספים, שמתוכו ניתן לתרום ולהשפיע על החברה הישראלית לטווח הארוך".
מעבר לקשת בענן : איך זה עובד?
קשת היא חברה לתועלת הציבור, ללא מטרות רווח, עם אישור סעיף 46 מרשות המיסים המאפשר זיכוי במס. קשת מציעה ניהול קל ויעיל של התרומות, באופן המתאים לצרכים של התורמים ובלי לבזבז זמן ומשאבים על בירוקרטיה ותשתית.
המודל של קשת עושה הפרדה בין מתן התרומה, לעיתוי בו היא מועברת בפועל, לעמותות שנבחרו על ידי התורמים עצמם. עצם ההפרדה מאפשר קבלת החלטות מיידית בשנה של הכנסות גבוהות, ללא הצורך לבחור מיד את תחומי הנתינה שבהם רוצים התורמים להיות מעורבים.
הנכסים הנתרמים (מזומן, מניות, נדל"ן, אומנות ועוד), מועברים לקשת ומתקבל זיכוי מס מיידי. חשבון התרומה נפתח בקשת וניתן לנהל את הכסף בבית השקעות ולהשיא תשואה פטורה ממס שמגדילה את הקרן, או להשאיר את הכסף בפיקדון קצר מועד, עד למציאת העמותות להן בוחרים לתרום.
אנשי הקרן מלווים את התורמים, אם הם מעוניינים בכך, בבחירת העמותה המתאימה, פורסים בפניהם את האופציות ועורכים בדיקת נאותות לכל עמותה כדי לוודא שהכסף יגיע למקום הנכון. "יש להתייחס לתרומה כפעולה אסטרטגית", אומרת מאיה נתן מוזר, מנכ"לית קשת. מוזר רואה בפילנתרופיה החלטה עסקית לכל דבר וממליצה גם ליזמים, משקיעים ואנשי הון לראות בתרומה חלק ממערך ההחלטות הפיננסיות שלהם. "זה כלי פיננסי חדש בישראל שמאפשר תרומה, אבל בדרך אסטרטגית וחכמה. באמצעות ניהול עסקי נכון של הפילנתרופיה שלך". 60 מיליון ש"ח כבר נתרמו באמצעות הקרן והמודל צובר תאוצה.
5 סיבות לתרום עם קשת:
- התאמה אישית: המודל של קשת יכול להתאים לכם בכל שלב בחיים, לא צריך לחכות. אפשר להתחיל עם סכומים נמוכים יחסית ובהדרגה לפתח את אסטרטגיית הנתינה, כך שתתאים לצמיחה האישית והכלכלית.
- מודל פיננסי מקצועי: אם תחפצו, קשת תשקיע את כספי התרומה שתפקידו בקרן עד להעברת המענקים לעמותות שתבחרו. התשואה תתווסף לחשבונכם וכך יהיה לכם יותר לתרום. ועדת השקעות עצמאית של הקרן מפקחת על ההשקעות ומנתבת אותן. בין חבריה: יו"ר הוועדה דרור נגל, שמכהן כיו"ר ועדת השקעות בחברת מקפת ניהול קרנות פנסיה ותגמולים; דורית סלינגר ראש רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון לשעבר ואלון גפנר, בעליה של חברת "זטא פתרונות" המייעצת לעשרות משפחות בעלות הון.
- תרומה של מגוון נכסים: באמצעות התשתית של קשת תוכלו לתרום נכסים שונים ולא רק מזומן - מניות סחירות, מניות בעסקאות סקנדרי, נדל"ן ואפילו חפצי אומנות יכולים להיות האופן שבו תרצו לתרום. קשת מאפשרת זאת על מנת שתהליך התרומה יותאם לכם ככפפה ליד.
- מקצועיות, יחס אישי ודיסקרטיות: המודל מאפשר טיפול בכל העשייה הפילנתרופית שלכם תחת קורת גג אחת. ייעוץ והכוונה בבחירת העמותה המתאימה לכם, תכנון עיתוי התרומה המתאים לכם, ניהול רגולציות ובירוקרטיות הנובעות מפעילות פילנתרופית וכל דבר נוסף נעשה במקום אחד, בקלות וביעילות. חלק מהתורמים מעדיפים להימנע מחשיפה. בקשת שומרים על דיסקרטיות.
- יעילות: תורמים רבים מעוניינים להקים עמותות, קרנות והקדשים, לטובת נושא חברתי הבוער בהם. אלא שעולם העמותות אינו נגיש וכרוך בעלויות הקמה, הבנת החומר ובלא מעט בירוקרטיה. קשת מקצרת לכם את הדרך, מורידה את עלויות ההקמה בעשרות אחוזים ומייעלת תהליכים מורכבים. זאת כדי שתתמקדו בנתינה עצמה, בלי כאבי ראש.
מהפכה של נתינה:
מאחורי קשת עומדת מעטפת של אנשי מפתח ומובילים בעולם הפיננסי. מייסדיה, חברי וחברות הדירקטוריון והוועדות המקצועית , בעלי ניסיון רב בעשייה חברתית בישראל. ארז אורעד, מנהל בכיר ברשות המיסים, שמכיר את פעילות הקרן מאז הקמתה מכנה את קשת "האקסלרטור של הפילנתרופיה הישראלית" ואכן מדובר במהפכה של ממש.
"הקמתה של קשת מהווה ציון דרך חשוב לנתינה בישראל", אומרת עו"ד מיה ליקוורניק, יו"ר קשת. "היא כבר מחוללת שינוי עצום בפילנתרופיה הישראלית. השילוב שבין תזמון נכון של התרומה לעיתוי הנתינה, האפשרות לתרומה של מגוון נכסים וניהול הכסף בטווח הארוך, יביאו לעלייה משמעותית במשאבים העומדים לרשות החברה האזרחית וליצירת קהילה פילנתרופית פעילה ומעורבת. אם תרצו, מהפכה של נתינה".
לפרטים נוספים לחצו כאן