ג'ניפר לופז, פיטבול והברזילאית קלאודיה לייאט, פתחו אמש רשמית את משחקי גביע העולם לנבחרות בכדורגל ("המונדיאל") בברזיל, בסיומו של טקס הפתיחה שניה מאוד להיות חגיגי, ונערך באיצטדיון "קורינתיאס" בסאו פאולו. השלושה ביצעו את השיר שנבחר להמנון המונדיאל "We Are One (Ole Ole", מסוג השירים הפחות חזקים בקריירות של פיטבול ולופז, אבל שיר שממלא את המטרה שלשמה נוצר.
כמו כדורגל הנבחרות, שבאופן מסורתי נחות מול הכדורגל ברמת הקבוצות, כך גם שירי והמנוני המונדיאל - הם בדרך כלל שירים סמליים בלבד, להיטים לדקה וחצי, שנחותים מהלהיטים האמיתיים של הכוכבים שמבצעים אותם. יש להם תפקיד מאוד מוגדר - לתת לקהל בבית שלוש דקות של קצב, אווירה טובה וססמאות קלישאתיות וקריאות עידוד אופייניות למדינה בה מתרחשים המשחקים, כמו "אולה 'אולה". השיר הזה כמובן גם מככב בקליפים ובפתיחים של תוכניות הסיקור בטלוויזיה במשך חודש המונדיאל, אבל בעוד חודשיים אף אחד כבר לא יזכור אותו. אולי מעריצים של פיטבול שיאלצו להמשיך ולסבול ממנו בהופעות של הראפר הקירח.
הביצוע עצמו היה נחמד, ולא יותר. למרות שחלק מהשירה נראתה ב"חי", קשה להאמין שלא השתמשו בפלייבק, ומבחינת האנרגיות והרמה - ה"נאמבר" הזה היווה סיכום ראוי לטקס שנחשב די עלוב לעומת טקסי פתיחה וסיום של אירועי ספורט גדולים שראינו בשנים האחרונות. איפה סאו פאולו ואיפה טקס סיום אולימפיאדת לונדון לפני שנתיים, עם המיטב שיש לפופ והרוק הבריטי להציע. איפה הברזילאים ואיפה הסינים האדירים בטקס פתיחת אולימפיאדת בייג'ין ב-2008. אגב, ג'יי לו היא בכלל ניו יורקית מהברונקס, אמריקנית ממוצא לטיני. פיטבול אולי נראה עם החולצה של הסלסאו כמו בן דודו של פפה, הפורטוגזי של ריאל מדריד, אבל למעשה הוא אמריקני שמשפחתו היגרה מקובה למיאמי. קלאודיה לייאט היא כוכבת ברזילאית גדולה, אולי, אבל היא היתה משנית כאן.
ובנוסף לכך, אל תתנו לחיוכים, לריקודים, לקפיצות, לאווירה הטובה, לקצב, להתלהבות ובטח שלא לכותרת השיר "We Are One (Ole Ole" להטעות אתכם - ה"נאמבר" המוזיקלי בטקס הפתיחה של המונדיאל בברזיל אמש, נראה כלפי חוץ כמו הצגה אחת גדולה, אבל בפנים היו מתחים וחיכוכים שנמשכו כמעט עד הרגע האחרון.
ג'יי לו, כמובן, ריכזה את רוב תשומת הלב. בהתחלה היא ביטלה את השתתפותה, ואחרי יומיים חזרה בה. זה נראה עכשיו כמו תרגיל קטן ביחסי ציבור לאלבום החדש שלה שייצא בעוד כמה ימים, אבל יש כאלה שטוענים שהביטול נבע מכך שג'יי לו הבינה שהיא מנגנת כאן כינור שני לפיטבול, בזמן שהיא כוכבת ותיקה ממנו, שנחשבת בקרב קהלים רבים גם לגדולה וטובה ממנו. פיטבול הוא הכוכב הגדול של השיר הזה, בעוד שלופז, בעלת השם הבינלאומי, מקבלת כאן אומנם בית לשיר סולו, אבל מצטיירת כמו אחת משתי זמרות שמלוות את הראפר, היא ולייאט האלמונית כמעט מחוץ לברזיל.
וכן, יש גם את העניין הקטן הזה, שג'ניפר לופז, גם בגיל 44, נחשבת לאישה נחשקת בקרב גברים, במיוחד כשהיא לובשת בגד ירוק, צמוד וחשוף כמו שלבשה ב"נאמבר" הזה, ומה לעשות, מרבית הקהל של המונדיאל הם גברים, שחלקם חלמו עליה בלילות כשעוד היתה "ג'ני מהבלוק". אז למה שפיטבול יהיה הכוכב ולא היא?. הפתירון, הגיע, כנראה, בכך שגם לופז וגם פיטבול עלו שניהם יחד מרצפת הבמה על המעלית הקטנה כלפי מעלה לתוך הבמה- ובכך נראו לרגע אחד כשווים ברמת הכוכבות שלהם. אבל רק לרגע.
זו לא הפעם הראשונה, כמובן, שג'ניפר לופז ופיטבול משתפים פעולה, הרזומה המשותף שלהם כולל לפחות 3-4 להיטים גדולים, כמו "On The Floor", "Dance Again", "Live It Up" והראשון והפחות זכור "Fresh Out Of The Oven", אבל זו הפעם הראשונה שבה מלחמות האגו בינם לבין עצמם ובינם לבין אחרים כל כך יצריות. בהקשר זה כדאי להזכיר גם את שאקירה, שנאבקה בשניים האלה על הזכות לשיר את המנון המונדיאל בטקס הפתיחה. וכמובן את קלאודיה לייאט הברזילאית, שעבור הקהל המקומי דובר הפורטוגזית היא היתה אמורה להיות הכוכבת של העסק, ולכן פתחה את ה"נאמבר" עם קטע קצר של השיר "ברזיל".