שבוע אחרי שעלתה לכותרות בכל העולם אחרי שהציעה לערוך ניסויים בחיסונים על האסירים בברזיל, שושה לא עוצרת ושוב מוצאת עצמה במרכזה של שערורייה חדשה, הפעם בעיקר במדינתה אחרי פרסום סרטון שנוי במחלוקת דרך הסטוריז (שכבר הספיקו להימחק) בחשבון האינטסגרם שלה.
"אמא שלי נדבקה בקורונה, אני הרגתי את אמא שלי", היה המשפט היחיד שבלט בסרטון שפרסמה שושה (מריה דה גרסה ממנגל) בסרטון שעלה כאמור לחשבון האינסטגרם שלה לפני כמה ימים והשאיר את תושבי ברזיל בשוק, בעיקר אחרי שרבים מהם שלא בינו למה התכוונה הזמרת בדבריה.
אחרי שהפך לוויראלי ורבים שאלו את עצמם למה התכוונה שושה (58), היא מיהרה לפרסם סרטון נוסף בו הבהירה כי היא בסך הכל ניסתה להעלות את המודעות למגפה הקטלנית שהשתלטה על המדינה הדרום אמריקאית. "אנחנו נמצאים ברגע הגרוע ביותר שלנו כאומה", אמרה שושה בסרטון ההבהרה. "בתי החולים מלאים, אין רופאים ומיטות וכסף הוא כבר לא הפתרון".
"הדרך היחידה שלנו לנצח את המגפה הזאת היא להסביר, לשכנע ולהעלות את המודעות בקרב האוכלוסייה. כולנו צריכים לקחת את הרגע הזה בזמן ברצינות ולהלחם בהכחשה", הוסיפה הזמרת. "אני מתנצלת על בחירת המילים שלי, רק רציתי להבהיר עד כמה הנגיף הזה קטלני ומדבק. לא באמת הרגתי את אמי והיא הלכה לעולמה לפני עשור אחרי מאבק במחלת הפרקינסון".
כאמור, הסערה החדשה מגיעה שבוע בלבד אחרי שהכוכבת הברזילאית הציעה לערוך ניסויים על האסירים הרבים במדינה. "יש לי הצעה שיכולה להישמע הזויה עבור כמה אנשים", פתחה שושה את דבריה. "זה יכול להיראות אולי לא אנושי, אבל לדעתי יש יותר מדי אנשים שפשעו ועשו דברים רעים נגד האנושות ועכשיו הם משלמים את חובם בבית הכלא - אז למה שלא יעזרו בניסויים? למה שלא ינסו עליהם חיסונים? אם הם כבר שם שיעזרו במשהו, לא?".
"אם כבר פורסם שאנשים שנידונו לכל חייהם בכלא חיים עד גיל 50 או 60, והם גם ככה ימותו בין סורגים, אז אני חושבת שצריך להשתמש בהם כדי לעזור לאנשים אחרים. שינסו על עצמם תרופות וחיסונים ואז נראה מה באמת היעילות שלהם על הגוף האנושי. אם כבר הם הולכים למות שם בכלא אז שיעזרו במשהו", הוסיפה הזמרת הברזילאית.
כידוע, ברזיל היא אחת מהמדינות שנפגעו בצורה החמורה ביותר מנגיף הקורונה, בעיקר בגלל היחס של הנשיא ז'איר בולסנרו שאימץ את הקו של דונלד טראמפ וזלזל בנגיף והשלכותיו לאורך תקופה ארוכה. אותו זלזול הוביל למצב החירום במדינה בה נספרים מדי יום למעלה מ-3,000 מתים ובתי החולים קורסים מהעומס.