קנייה ווסט הוא אחד מנושאי הדגל של הדור החדש של השחורים (והמיעוטים בכלל) באמריקה, וכלל באלבומו האחרון "Yeezus" שירים לוחמניים וקליפים מהממים כמו "New Slaves", ו"Black Skinhead". בטקס פרסי אמ.טי.וי האחרון הוא המשיך עם המגמה וביצע שיר מחאה נוסף, "Blood on the Leaves".
אבל כשזה מגיע לזכויות אדם במקומות אחרים בעולם, למשל רפובליקות מוסלמיות, ווסט הוא ממש כמו ג'ניפר לופז. בסוף השבוע הופיע ווסט בחתונה של נכדו שליט קזחסטן נורסולטן נזרבייב, תמורת שלושה מיליון דולר להופעה אחת.
בוידיאו שדלף מהאירוע נראה קנייה כשהוא מבצע את שירו "Can't Tell Me Nothing", מול קהל שלא הכי מעוניין לשמוע אותו. חלקם אפילו השתמשו בו כרקע לצילום פרטי, כפי שניתן לראות בתמונה שהעלה לטוויטר מישהו מהצוות של הראפר.
קנייה ווסט זכה לביקורות באמריקה על המהלך שלו, כיוון שקזחסטן נחשבת למדינה שמפירה זכויות אדם באופן עקבי נגד אזרחיה ומדורגת בעניין הזה בתחתית הרשימה העולמית.
מנהל ארגון זכויות האדם דיוויד מפהאם צוטט ב"הפינגטון פוסט" באומרו: "המצב המדאיג של זכויות אדם בקזחסטן כולל שלילת זכויות מאזרחים, חקירות באמצעות עינויים, מאסר של מתנגדי המשטר, צנזורה חזקה על התקשורת, הגבלות של חופש הביטוי וההתאגדות והפקה מתמשכת של זכויות עובדים". לפני כשנתיים ביטל סטינג הופעה בקזחסטן בגלל היחס לפועלי הנפט במדינה, שהיה לדבריו "לא מקובל".
קשה לבקר את קניה ווסט או את הקזחים, כאשר ישראל נחשבת למדינה מוחרמת-חלקית מבחינה תרבותית, בגלל הנושא של הפרת זכויות אדם (גם אם ההאשמות כלפיה אינן מוצדקות, לפחות בחלקן), אבל מעניין לראות איך הדברים נראים מהצד כשזה נוגע למדינה אחרת.