אחרי כמעט שנה של המתנה, רשויות הפיקוח באיחוד האירופי ובארה"ב אישרו את עסקת ההשתלטות של יוניברסל מיוזיק על חברת המוזיקה EMI, בהיקף של 1.9 מיליארד דולר, בתנאי שיוניברסל תמכור חלק מיחידותיה רבות הערך של EMI. העסקה צפויה להיחתם בשבוע הקרוב.
לדברי נציבות האיחוד האירופי, על יוניברסל למכור שליש מנכסי EMI, ובהם הלייבל פרלופון, הכולל אמנים כמו פינק פלויד וקיילי מינוג. ועדת הסחר הפדרלי של ארה"ב אישרה את העסקה בלי להציב תנאים כלשהם. חברות מוזיקה יריבות גינו את המהלך בטענה כי הוא יפגע בתחרות.
הקינקס ודפש מוד יחליפו ידיים
בשנות ה-60 של המאה הקודמת הייתה EMI בשיאה, וחלשה לצד 3 חברות נוספות על מצעדי הלהיטים בבריטניה. 3 האחרות נבלעו בחברה שהפכה ליוניברסל מיוזיק גרופ, מיחידות ענקית המדיה הצרפתית ויוונדי, וכעת EMI, חברת ההקלטות הגדולה האחרונה בבריטניה, הולכת בעקבותיהן.
רשימת הנכסים שתיאלץ יוניברסל למכור על-פי דרישת נציבות האיחוד האירופי היא מרשימה: הקטלוג של פיי, מחברות המוזיקה הבולטות של שנות ה-60; חברות מוזיקה כגון מיוט (פירוש הדבר הוא שאמנים כגון הקינקס ודפש מוד יחליפו ידיים).
נתח השוק של הענק הממוזג - פחות מ-40%
"ההתחייבויות המאוד משמעותיות שמציעה יוניברסל יבטיחו שהתחרות בתעשיית המוזיקה תישמר, ושהצרכנים האירופיים ימשיכו ליהנות מכל היתרונות שלה", נאמר בהודעת נציב האיחוד האירופי לענייני תחרות, חואקין אלמוניה. הוא הוסיף שנתח השוק של החברה הממוזגת באיחוד האירופי יהיה קטן מ-40% - הסף שחצייתו מעוררת בקרב הרגולטורים חששות להיווצרות מונופול.
בנק ההשקעות האמריקני סיטיגרופ הוא שמוכר את EMI. הבנק רכש את החברה לאחר שחברת הביי-אאוט טרה פירמה השתמטה מפירעון ההלוואות שנטלה ממנו.
מיוניברסל נמסר כי לאחר מכירת הנכסים יכלול הקטלוג שלה את הביטלס (שהוחרגו מהמכירה), הביץ' בויז, ג'נסיס, קייטי פרי, אמלי סנדיי ורובי וויליאמס. לדברי מקור מקורב ליוניברסל, קונים פוטנציאליים בעלי יכולת כספית טובה כבר הביעו עניין בנכסים העומדים למכירה.