מיי פיינגולד, נציגת את ישראל באירווזיון 2014, תשובץ לשיר באחד מהמקומות 1-7, בחצי הגמר השני של האירוויזיון, שיתקיים ב-8 במאי יום חמישי בערב בקופנהאגן, דנמרק. המיקום הסופי של ישראל בתוך המקומות 1-7 בחצי הגמר ייקבע בהמשך, לפי אופי השיר - מארגני האירוויזיון אוהבים לערוך את סדר השירים בתחרות לפי מקצבים מוזיקליים. כלומר, אם פיינגולד תשיר בלדה - היא תשובץ לפני או אחרי בלדה של מדינה אחרת.
המתחרות של ישראל בחצי הגמר השני של האירוויזיון השנה יהיו נורווגיה, גיאורגיה, אוסטריה, ליטא, פולין, מלטה, מקדוניה, פינלנד, אירלנד, רומניה, סלובניה, בלארוס, יוון ושווייץ. כלומר בסך הכל 15 מדינות בחצי הגמר.
שתי מדינות שמתחרות מול ישראל כבר בחרו את השירים שלהן - את בלארוס ייצג יורי ואסצ'אק שישיר באנגלית את השיר "Cheesecake". ואת מקדוניה תייצג טיאנה דאפקביץ', שתשיר בשפת המקור שלה את השיר "ניצחון". את אוסטרה תייצג קונצ'יטה ורסט, שתשיר באנגלית אך טרם פורסם איזה שיר.
יורי ואסצ'אק - נציג בלארוס
המשימה: לסיים באחד מעשרת המקומות הראשונים מתוך 15
על מנת להעפיל לגמר תצטרך מיי פיינגולד לסיים באחד מעשרת המקומות הראשונים מתוך 15 מתמודדים. לא מדובר במשימה קשה במיוחד עבור זמרת טובה כמו פיינגולד, אבל צריך לזכור שיש הרבה גורמים שמשפיעים על ההצבעה, החל מהשירים עצמם, דרך חוזק המתחרים, הביצוע שייתן כל אחד בערב נתון, ועד הפוליטיקות הפנימיות.
ואם כבר פוליטיקות - מבין חמש המדינות המממנות, שעולות אוטומטית לגמר, והמארחת דנמרק - שלוש המדינות שמצביעות בחצי הגמר בו משתתפת ישראל יהיו השנה גרמניה, איטליה ובריטניה. מומחי אירוויזיון טוענים שדווקא השתיים האחרות מבין הממנות, ספרד וצרפת, באופן מסורתי מעניקות לישראל ניקוד גבוה, אבל השנה מיי פיינגולד תצטרך להסתדר בלעדי הנקודות שלהן. כידוע, כל מדינה באירוויזיון מצביעה לאחרות ולא יכולה להצביע לעצמה.
-עופר מנחם, מנהל יחסי הציבור של מיי פיינגולד בפרויקט האירוויזיון, השיבוץ לטעמכם?
"אנחנו מרוצים מאוד מהבחירה במקומות 1-7 ומברכים על כך. בשנים קודמות ישראל הופיעה כשיר מס' 10 או 14, ואולי דווקא המיקום הזה יהיה טוב יותר מבחינת ההצבעות בחצי הגמר. השנה מתחרות בחצי הגמר 15 מדינות ולא 17, מכאן שהסיכוי להעפיל לגמר טוב יותר".
אם וכאשר תעפיל מיי פיינגולד לגמר האירוויזיון, שיתקיים במוצאי שבת, 10 במאי, היא תתמודד מול 10 מדינות שהעפילו מחצי הגמר השני, מול חמש המדינות המממנות וכמובן מול המארחת דנמרק. בסך הכל משתתפות השנה באירוויזיון 37 מדינות, המחולקות בין שני חצאי גמר, בראשון שיתקיים ב-6 במאי מתחרות 16 מדינות, ובשני, שכאמור יתקיים ב-8 במאי ובו משתתפת ישראל - 15 מדינות. האירוויזיון מתקיים בדנמרק אחרי שבשנה שעברה זכתה בתחרות עם השיר "Only Teardrops" בביצוע אמילי דה פורסט.
הדרך של מיי פיינגולד לאירוויזיון
מיי פיינגולד הוכרזה רשמית כנציגת ישראל לאירוויזיון ב-11 בינואר. לאחר שקיבלה את ברכת חברת התקליטים שלה "הליקון", היא בחרה במפיק המוזיקלי אבנר חודורוב שיפיק עבורה שלושה שירים, מהם יבחר הקהל את השיר שייצג את ישראל.
עד ה-28 בינואר מוזמן הציבור לשלוח שירים לרשות השידור. במקביל, פיינגולד יוצרת שירים בעצמה ומחפשת שירים אצל יוצרים מתעשיית המוזיקה. היא מקליטה סקיצות, אותן תשמיע לחברי ועדת האירוויזיון. ב-2 בפברואר תתכנס ועדת האירוויזיון כדי להאזין לשירים ששלח הציבור ולשירים שאספה מיי פיינגולד. מכל השירים שיובאו בפניה תבחר הועדה שלושה שירים, כאשר שיר אחד לפחות יהיה שיר שהגיע מהציבור.
למיי פיינגולד יהיו אז 26 ימים, עד ה-28 בפברואר, להקליט במלואם את שלושת השירים שבחרה הועדה ולצלם לכל אחד מהם קליפ, כל זאת בתקציב כולל של 150 אלף שקלים. ב-28 בפברואר אמורים ברשות השידור לקיים מסיבת עתונאים חגיגית בה ייחשפו שלושת הקליפים, מהם יצטרך הציבור לבחור שיר אחד, איתו תיסע מיי פיינגולד לאירוויזיון. לציבור יהיה כשבוע להצביע עבור שלושת השירים שיחשפו אליו דרך התקשורת.
ב-6 במרץ, אם חרא יקרו תקלות בלתי צפיות, יוכרז השיר הזוכה איתו תייצג מיי פיינגולד את ישראל באירוויזיון. ורק אז יתחיל הקמפיין שלה באירופה לקידום השיר והחיבור שלו אליה ואל ישראל.