בימוי: הדס גולדין
ארבעים ושש שנה עברו מאז הקרב שבעמק דותן, אחד הקרבות הקשים והחשובים שאירעו במלחמת ששת הימים. במהלכו נפלו כ51 לוחמים ולמעלה מ-30 חיילים קיבלו ציונים לשבח על פעילותם בקרב. היה זה קרב שריון שהתחולל בעמק דותן שבצפון השומרון. הוא התפרסם בהיותו קרב גבורה עקוב מדם ועטור מעשי מופת.
בעקבות הקרב נכתב השיר "עמק דותן" על ידי המשוררת דליה רביקוביץ. בפזמון השיר מוזכרים "גדי וצבי", שניים מלוחמי הקרב אשר קבלו ציונים לשבח על גבורתם ועוז רוחם. גדי רפן, מפקד מחלקה בשריון, ראה שהטנק של צוות הפיקוד נפגע ולקח על עצמו בקור רוח את הפיקוד על הקרב, חרף העובדה שהיה פצוע קשה וידו השמאלית נקטעה. צבי סדן סייע בחילוץ הפצועים תחת אש כבדה תוך שהוא מסכן את חייו. לאחר המלחמה הוענקו לצבי סדן עיטור העוז ולגדי רפן אות הגבורה - האות הגבוה ביותר בצה"ל.
השיר "עמק דותן" הולחן על ידי שמעון ישראל, בוצע במקור על ידי להקת פיקוד צפון בשנת 1967 וזכה לפופולאריות בשנים שלאחר המלחמה. בשנה שעברה, ביוזמת מרכז קטיף, להנצחת מורשת גוש קטיף וצפון השומרון, חודש השיר לרגל ציון 45 שנה לקרב בעמק דותן.
השנה ערך מרכז קטיף את השיר בשנית והפיק קליפ מרגש במיוחד בהשתתפות חיילי להקת פיקוד צפון דהיום - אור משה, יאנה קציף, צלין וקנין ועופר ישראלי, המבצעים את השיר המחודש, תוך שילוב תמונות נוסטלגיות המלמדות על הקרב ומיקומו. בתחילת הקליפ מופיע קטע קצר של אסף אגמון, שההשתתף בקרב כחייל צעיר בהנדסה קרבית. אגמון מתאר את רשמיו כחייל בכוח שבא לשדה הקרב בעמק לאחר הלחימה הקשה. אגמון עצמו נפצע במלחמת ההתשה בתעלה סואץ.
"עמק דותן"
"שם מכרו האחים את יוסף לעבדות, שם עלו במישור תמרות אש ועשן, ובתוך הקמה, התפרש לו הגדוד, בעמק דותן
פזמון: עמק תבואות וכרם זיתים, עמק חיטה לבנה כפשתן, וגדי וצבי בהדר גבורתם, הלא שוב ניפגש, בלי קרב ובלי אש, עוד נשובה אל עמק דותן
וכל פרח שדה, אז היה מלבלב, שם חלפו העבים הצחורות לאיטן, ובכרם ממול התחפר האויב, בעמק דותן
פזמון: עמק תבואות וכרם זיתים...
אז נפגע המשוריין ותאחז בו האש, ותשעת הפצועים נלכדו בביתן, שם נפלו גיבורים משריון וחרמ"ש, בעמק דותן
פזמון: עמק תבואות וכרם זיתים...
והדרך עולה שוב להר הברכה, ואדום הוא הפרי המבשיל בבוסתן, מה שלוות הדרכים, מה יפה המנוחה, לעמק דותן
פזמון: עמק תבואות וכרם זיתים...".