איתי לוי כבר הפך לנציג רשמי של עולם התרבות והמוזיקה בישראל. בפעם הקודמת לוי התמקד בעיקר בראש הממשלה וטען ש"כיף לבוא בשמחות, צריך לדעת לבוא גם בהלוויות". הבוקר הזמר השתתף שוב בדיון בשדולה למען התרבות בכנסת, ולאחר מכן התראיין בחדשות הבוקר בקשת 12. לוי סיפר על התחושות בעקבות המאבק למען עולם התרבות ועל הניסיון שהוא צובר הפעילות הציבורית.
"אתה רואה כמה אני הולך ומשתגע ושולח מכתבים הם בעיקר הקשיבו לנו הבוקר", סיפר הזמר בראיון לניב רסקין, "ועכשיו בדיוק בשדולה הם מחפשים פתרונות לעולם התרבות - זה לא פשוט אבל אני לא אעצור עד שיפתחו. האמת שקצת כאב לי שנציגים של משרד הבריאות לא היו בשדולה וזה כאב לי נורא. אני לא רוצה לחשוב שזה לא מעניין אותם, אני רוצה לדון לכף זכות. במהלך הדיון עשינו שיחת זום רמי בז'ה וארגון הקולנוענים דיברו".
לטענת הזמר זה מרגיש שחברי השדולה מחפשים פתרונות וסיפר ש"ביקשו מאתנו פתרונות. שאלו 'איך אתם חושבים שאפשר לצאת?'". הזמר הפופולרי העיד שזו הפעם השנייה שלו כבר בשדולה ושהוא לאט לאט לומד את העניינים.
"נראה לי שיש דעה רווחת שמי שהביא את הקורונה למדינת ישראל זה עולם התרבות, הוא מוקצה", ענה לוי כשרסקין שאל אותו על הסיבה לכך שעולם התרבות נמצא אחרון בסדרי העדיפויות של הממשלה וקבינט הקורונה. "רואים שכשזמרים רוצים לעשות איזשהו מהלך, מיד מתחיל עליהום ומתחיל הבלגן ומתחילים הסגרים - 'אתה תיכנס לסגר, וסגרו את האולמות ותסגרו את הכל', אבל קניונים נפתחים והכל עובד והכל זז. מה לא יכול לקרות בהופעה שיכול לקרות בקניון או במוזיאות או בכל דבר אחר?"
לוי מנסה לפעול נגד קו המחשבה שעולם התרבות צריך להיפתח אחרון: "זה מאוד מעצבן, אבל אני לא יודע למה כל הזמן המשפט הזה רץ: 'אתם תיסגרו ראשונים ותיפתחו אחרונים'. זה מרגיש שזה הפך לסוג של מנטרה שמתחילים להאמין בה. סיפרתי בשדולה שהעולם הזה הולך ונגמר".
"אני מעסיק לא מעט משפחות ואני רואה ושומע אנשים, מדינת ישראל היא מדינה קטנה ועוזרים למי שאפשר. כולם קורסים: נגנים הפכו לנהגי מלגזה ואנשי תאורה עברו לעסוק הובלות. לאנשים אין מה לאכול - זה לא סיפורים. מי שנוגע בעולם התרבות, מי שעובד ב'בקסטייג'' לא עושה את זה מתוך מכסף, אף אחד לא חושב להתעשר - מי שהתעשר מזלו שפר עליו - אנשים באים כי הם אוהבים את מה שהם עושים. חלק מהעניין זה שמשפחה אחת ענקית הולכת ומתפוררת".
לוי סיפר שהוא מכיר את המנהג שלפיו "תמיד הורגים את השליח", אבל לטענו לא מדובר רק בשליחות אלא מאבק על החיים עצמם. "עברתי כמה וכמה דברים בחיים וההצלחה שלי היא תמיד להילחם. תמיד להילחם ולקחת יוזמות ולזוז לעבוד ולא אכפת לי שיגידו 'אה הוא קם ומחפש והוא זה' - באמת שלא מעניין אותי אני עושה את זה לא בשביל עצמי אלא בשביל כולם. בשביל כולנו. בלי מוזיקה החיים הם שגיאה".
כשאתה רואה את זה מקרוב, עושה לך חשק להיכנס בעתיד הרחוק לפעילות ציבורית?
"השאלה הזו היא אחת הסיבות שאני הכי אוהב להתראיין אצלך, אבל יכול להיות שכן. זה החלום באמת לדעת שעשית פה, נתת ושינית - אפילו אדם אחד. אני יכול גם לחשוב על זה".