בתחילת החודש פורסם שועדה מיוחדת של רשות השידור ("ועדת האירוויזיון") תבחר את הנציג של ישראל לתחרות האירוויזיון ה-59 שתתקיים ב-10 במאי בקופנהגן, דנמרק, ולא תערך תחרות קדם-אירוויזיון גדולה כמו בשנה שעברה.
למרות ששמות חבריה חסויים, הועדה כבר החלה לפעול, ונציגים מטעמה כבר החלו לבצע פניות לאמנים שונים, על מנת לבדוק מי מהם ירצה לייצג השנה את ישראל באירוויזיון. מדובר בנוהל שגרתי, שקרה גם לפני שנתיים, אז הכריעה ועדה של הרשות שלהקת "איזבו" גוברת על ולדי בלייברג, חן אהרוני ומאיה בוסקילה, ותייצג את ישראל באירוויזיון שנערך אז באזרבייג'ן.
"פופ ארט" לא סולחים על ה"קדם" האחרון
עד כה גיששו נציגי הועדה אצל מספר זמרים ומפיקים בתעשיית המוזיקה, וכבר החלו לקבל תשובות. מי שהשיבה בשלילה היא הזמרת רוני דלומי, המיוצגת בחברת "טדי הפקות". לעומתה, הזמרות נינט טייב ומארינה מקסימיליאן בלומין, שגם הם מיוצגות ב"טדי הפקות", לא קיבלו פנייה מהועדה. כלומר אנשי רשות השידור לא חושבים שהן מתאימות לייצג את ישראל באירוויזיון.
מי שעוד השיבו בשלילה לפניית הועדה הן הזמרות קטלין רייטר, רז שמואלי ורוני דואני, המיוצגות בחברת "פופ-ארט", הקשורה חברת התקליטים "הליקון". כזכור, בשנה שעברה פרשה קטלין רייטר מה"קדם אירוויזיון", כאשר מנהליה יוצאים בהתקפה חריפה נגד התנהלות רשות השידור והפקת ה"קדם" ומאשימים אותם בהאשמות קשות.
חשוב לציין שהשתתפות באירוויזיון כרוכה בהוצאות כספיות רבות מצד האמן, שצריך לשלם משכורות, להטיס על חשבונו ולשכן בבתי מלון - במאי, איש יחסי ציבור, רקדנים, כוריאוגרף, ובמקרה של זמרת - גם מאפרת, מלבישה וספר צמודים. כמו כן כל תלבושת או תוספת מיוחדת כמו אפקטים, איש וידיאו (VJ) וכו' - הכל על חשבון האמן, כמו גם ניהול קמפיין יחסי ציבור באירופה, לקידום השיר. בסך הכל מדובר בהוצאה כספית שיכולה לנוע בין 200 ל-250 אלף שקלים.
מאיה בוסקילה בבחירה ישירה?
הסירוב של רוני דלומי וקטלין רייטר כמו סולל את הדרך עבור אמנים כמו מאיה בוסקילה וחן אהרוני, שמאוד רוצים לייצג את ישראל באירוויזיון. בוסקילה גם נחשבת בעיני רבים בתעשיית המוזיקה כמתאימה ביותר. היא ואהרוני קיבלו לאחרונה פניות מהועדה. אהרוני השיב בחיוב, ואילו בוסקילה מסרה שתסכים להשתתף אם יהיה ברור שהיא הזמרת שנבחרת, ללא תחרות מסוג קדם אירוויזיוןבין זמרים או תחרות בין שירים של אמנים שונים שיוגשו לועדה - כמו שקרה לפני שנתיים.
שם נוסף שעולה הוא שמה של הזמרת ג'ולייטה, שכשלה בקדם-אירוויזיון הקודם. מנהלה של ג'ולייטה, אייל מלכה, נמצא בימים אלה בארצות הברית עם דודו אהרון, ועדיין לא ברור מה מצבה של הזמרת מבחינת נכונות להשתתף השנה באירוויזיון. ואסור לשכוח את ולדי בלייברג, עוד אמן שואף אירוויזיונים, שטרם אמר את המילה האחרונה.
לאחר שיקבלו תשובות מכל האמנים אליהם פנו, יגבשו חברי הועדה רשימה של אמנים שרוצים לנסוע ותדון בשמות. מבין כל השמות תבחר הועדה שם אחד של אמן אחד. לשם הזה יאספו 3-4 שירים, מתוכם שיר אחד או שניים שהאמן יציע, ושיר אחד או שניים שיגיעו מהציבור הרחב, שיוזמן לשלוח שירים לועדה ולאמן באמצעות "קול קורא". חברי הועדה יאלצו אז לשבת ולשמוע את כל השירים שיישלחו ולבחור יחד עם האמן ונציגיו שיר או שניים.
"קדם-אירוויזיון פרטי עם קליפים"
אגב, אם מאיה בוסקילה תיבחר - היא ככל הנראה תבקש לייצג את ישראל עם השיר איתו הפסידה בועדה לפני שנתיים. מדובר בשיר שכל מי ששמע אותו טוען שהוא מתאים "בול" לאירוויזיון.
בסופו של דבר ייבחרו שלושה או ארבעה שירים. הערוץ הראשון יצלם לשירים הללו קליפים, שיוקרנו בטלוויזיה במעין "קדם אירוויזיון פרטי עם קליפים", ויעלו באתר הרשות וביו טיוב. הציבור יצביע ויכריע מה יהיה השיר איתו תיוצג השנה ישראל באירוויזיון.
הרכב הועדה לא פורסם עדיין, אבל מי שיוביל השנה את המשלחת לאירוויזיון, ולכן גם מכהן בועדה, הוא המפיק הותיק יצחק זוננשיין, לשעבר ממלא מקום מנהל מחלקת התוכניות של הערוץ הראשון, ובעל ניסיון עשיר בהובלת משלחות ישראליות לאירוויזיון.
תגובת רשות השידור: "הציבור, יבחר בתחילת חודש מרס 2014 את השיר לאירוויזיון, שיערך בחודש מאי בקופנהגן. הרשות תקים ועדה מקצועית, בפיקוח שופט בדימוס שתבחר את האמן שייצג את ישראל באירוויזיון. במקביל תפנה הרשות לציבור וליוצרי מוסיקה כדי שישלחו שירים שיבוצעו על ידי האמן הנבחר. הוועדה בשיתוף עם האמן הנבחר, יבחרו שלושה שירים שיוצגו לציבור בתכניות הטלוויזיה, הרדיו והאינטרנט של הרשות. אחד מהם לפחות יהיה שיר שיתקבל מהציבור. כאמור הצופים, המאזינים והגולשים יבחרו את השיר בתחילת חודש מרס. תאריכים מדויקים למועדי הבחירה והפניה לציבור, יתפרסמו בקרוב".