הצעד הבא של אמנים במאבק מול תחנת הרדיו גלגלצ הוא הקמת מאהל מחאה אל מול בניין תחנת הרדיו ברחוב יהודה הימית ביפו. מאהל המחאה ייצא לדרך ב-1 באוגוסט ויימשך את ה-1 בספטמבר. מאחורי היוזמה עומדים אמנים, אנשי תעשיית המוזיקה ואישי ציבור. את המאבק מרכז איש יחסי הציבור עופר מנחם, שעובד עם דודו אהרון שהחל במהלך ועם האמנים הנוספים שהביעו בו תמיכה: מרגול, אביהו שבת, עידן יניב, שיר לוי, מיכל אמדורסקי וליאור פרחי.
מארגני המאהל העבירו בקשה רשמית אל עיריית תל אביב - האגף לאירועים המוניים ואל משטרת ישראל על מנת לקבל היתר להקמת מאהל מחאה מחוץ לאולפני גלגלצ החל מה-1 באוגוסט למשך תקופה בת חודש ימים. אל המאהל צפויים להגיע עשרות אמנים מכלל הקשת המוזיקלית, נציגי ציבור ותומכים מהפריפריה. במקום יבוצעו השירים בחי, וישודרו ברשת כדי לאפשר לציבור להחליט האם השירים ראויים לקבל השמעות בגלגלצ.
המאהל, מבטיחים המפיקים שלו, יפעל 24 שעות ביממה למשך חודש וילווה בשידורים חיים לאורך כל שעות היממה בפייסבוקים הרשמיים של האמנים, דרך היו טיוב, ואמצעים נוספים. "האמנים החליטו ללכת צעד קדימה ולהגיד באופן גלוי כי גלגלצ מפלה ומתעלמת מהם לאורך תקופה ללא מתן הסבר הגיוני וסביר", אומרים המארגנים.
דודו אהרון ואביהו שבת מובילים את המחאה
"קיבלנו עשרות טלפונים ופניות מחברים למקצוע, אמנים, מפיקים, יוצרים ואנשי ציבור שמגבים את הצעד שלנו", אומרים דודו אהרון ואביהו שבת, ממובילי המאבק. "רובם היו בהלם מהנתונים שנחשפו וביקשו לקחת חלק במאבק הצודק כנגד מדיניות הפלייליסט הנוקשה. אנו מברכים על ההד הציבורי שנוצר והתמיכה המאסיבית של כלל הציבור ואנשי התעשייה. אנשים רבים שאלו אותנו אם אנחנו לא מפחדים לצאת בגלוי והתשובה היא חד משמעית 'לא'. אז ימשיכו לא להשמיע אותנו בתחנה?
"אנחנו כאן כדי לעשות שינוי עבור אמנים רבים שמאסו בהתעלמות הבוטה של גלגלצ מיצירותיהם. ההוכחה לכך כי הנתונים בשטח אל מול רשימת ההשמעות של גלגלצ הזויה, ולא קיים חיבור מינימלי בין המציאות שבחוץ לבין החלטה של כמה אנשים שיושבים אחת לשבוע בחדר סגור במשרדי התחנה ובוחרים על פי טעמם האישי בלבד ולא על פי טעם החיילים והנהגים אותם הם אמורים לשרת נאמנה. גלגלצ היא תחנה ציבורית הממומנת מכספי הציבור ולא תחנה פרטית שמנוהלת על פי טעם אישי של מספר מצומצם של אנשים שחורצים גורלות למאות אמנים בתעשיית המוזיקה כיום. חשוב לנו להדגיש כי לא מדובר במחאה של המוסיקה הים תיכונית אלא במחאה של אמנים מכל הז'אנרים המוזיקליים שאינם זוכים לביטוי הולם בגלגלצ".
מצטרפים למאבק: מאור אדרי, אבי מסיקה ואיזי
כמו כן הצטרפו במהלך סוף השבוע אמנים נוספים למאבק, ביניהם הזמר הים תיכוני מאור אדרי, כוכב עולה בז'אנר ששיריו מגיעים למליוני צפיות ביו טיוב, והראפרים איזי, שגם הוא רושם מליוני צפיות ביו טיוב, ואבי מסיקה, שמשתתף בלהיט "בא לי טוב" עם סאבלימינל וקובי פרץ. מסיקה אמר ל-mako: "לא יכול להיות שעשרה חבר'ה שבמקרה גייסו אותם לגלי צה"ל, יקבעו לי אם ני אהיה להיט או לא אהיה להיט. כל תחנות הרדיו חוץ מהם משמיעים את הלהיטים שלי, אבל הם משתמשים בכסף ציבורי ועושים עם המשאבים שניתנו להם מה שבא להם. יש להם הרבה האזנה כי אין להם פרסומות, אבל הם יושבים על הברז ומחליטים לאיזה אמן תהיה פרנסה ולמי לא. לא יכול להיות ש-10 חיילים יקבעו לכל המדינה מה לשמוע".
כמו כן נמשכים מאמצים לרתום למאבק אמנים בכירים כמו סאבלימינל, פבלו רוזנברג ודוד ד'אור, שלדברי מקורבים "גלגלצ מחקו אלבומים שלמים שלהם, לא השמיעו כלום". ולסיום, הראפרית והזמרת שורטי מביעה דעה מקורית: "למרות שהיו לי לפני כמה שנים להיטים בגלגלצ כמו 'חצי רגל בחוץ, חצי רגל בפנים', שהיה מקום ראשון במצעד אצלם, אני לא צמחתי מגלגלצ. כיום יש לי להיט גדול בשם 'המולה והילולה' שכל התחנות מפרגנות לו, חוץ מגלגלצ, אבל כנראה שאין מה לעשות עם זה, כי כאלה הם, והאמת שהיא שהם לא שווים את העצבים שלי או שאתייחס אליהם בכלל".