איביזה, יעד המסיבות המפורסם בעולם, הופך לנגיש יותר לישראלים: השבוע הוכרז כי חברת Eyeland, בבעלות מפיקי המוסיקה ואנשי הלילה - איתן סלימי, רל נדל, גי דרייפוס ועידו סגל - חברו לארקיע ולרשת מלונות פתאל, יציעו חבילות חופשה ייעודיות שכוללות לראשונה טיסות מישראל ליעד הפופולרי יחד עם כניסה למסיבות.
"הפעם הראשונה שלי באיביזה הייתה ב-1997 והוקסמתי מהאי", מספר איתן סלימי שיזם את הפרויקט, בשיחה עם mako. "לא הבנתי איך יכול להיות שאין מישראל, אומת המסיבות, טיסה ישירה לאיביזה. עקבתי אחרי הקו הזה עשרות שנים, ראיתי אנשים מנסים להרים אותו ללא הצלחה והחלטתי לעשות מאמץ ולהרים את זה. זה לא היה פשוט, אבל ארקיע חיבקו את הפרויקט והחליטו ללכת איתו. בשלב הזה, עשיתי את החיבור עם שאר השותפים".
על פי אנשי Eyeland, הרעיון הוא תיירות מסיבות. המחיר מתחיל מ-999 דולר לטיסה ישירה (שיוצאת מדי שלישי) וכניסה למסיבה אחת לבחירה – אך עם אפשרויות רבות לשדרוג של מסיבות נוספות, לינה, שולחנות VIP יאכטות ועוד. "המחיר הוא ברוטו, הוא כולל מסיבה לבחירתך. המסיבה הכי יקרה, למשל, של קלווין האריס שהיא 95 אירו. בנוסף, מי שיירשם עד 27 למרץ מקבל עוד 100-50 דולר הנחה לפי החבילה. ההרשמה היא ללא עלות כמובן. בנוסף, אנחנו במשא ומתן לכלול בחבילה הזו גם סים וביטוח בריאות. חשוב לנו להנגיש את איביזה לקהל הישראלי".
ללקוחות יהיה אלטרנטיבות או שבכל יום תוצע מסיבה אחת?
"נציג 14 מסיבות בכל שבוע, שזה אומר בממוצע כל יום שתי אלטרנטיבות. למשל ביום שישי תהיה בחירה בין דיוויד גואטה לקלווין האריס. אנחנו עובדים כמעט עם כל המועדונים המובילים, היי איביזה, אושיואיה, די.סי10 ועוד. אם מאיזושהי סיבה מישהו ירצה מסיבה שאנחנו לא מציעים נעשה כל מאמץ לעזור לו להיכנס אליה".
אחת הסטיגמות שיש על איביזה זה שהיא נורא יקרה.
"אמרת יפה, זו סטיגמה. לפני 25 שנה איביזה הייתה יקרה ביחס לישראל. היום, ישראל יקרה כמו איביזה. כאן, כשאתה יוצא למועדון כוס שתיה עולה לך 80 שקלים, ההבדל הוא שבאיביזה במועדון הזה ינגן סולומון, בלאק קופי או מרטין גריקס. לגבי החבילות, נסה להשוות את זה למה שקורה באילת למשל ביולי-אוגוסט. מניח שתגלה שאיביזה זולה משמעותית".
ישראל הפכה כבר מזמן למעצמה אלקטרונית, עם אינספור אמנים ופסטיבלים שמתארחים פה מדי שנה. האם תקיעת היתד באיביזה אמורה לחזק את הסצנה המקומית עוד יותר? "המטרה היא לייצר קשרים", אומר סלימי. "בהנחה שנביא כל שבוע 200 איש למשך כמה חודשים, זה יגרום לכך שיתייחסו אלינו מאוד מעניינת. אין עוד מקום בעולם שמביא כל כך הרבה אומנים על בסיס שבועי. זה כמו המונדיאל של המוזיקה האלקטרונית – רק שזה מתקיים בכל שבוע".
כמה השוק הזה של תיירות מסיבות גדול? מה המטרה שלכם?
"בתוכנית העסקית שלנו, כיוונו שהשנה נביא לפחות 3,000 אנשים במטרה להכפיל את עצמנו תוך שלוש שנים", אומר סלימי וסגל שותפו במיזם מחזק: "אני חושב שהשוק הזה בישראל הולך וגדל בצורה חסרת תקדים. אני אמון על אירועי ענק כמו DGTL בארץ ורואים שיש נהירה. בעבר היינו נישה, היום זה כבר סוג של מיינסטרים וזה מראה שיש דרישה אדירה למסיבות.
"יש מקום שהוא במרחק 4 שעות מישראל שמאפשר את המסיבות האלה על בסיס יומי. מה שלנו לוקח חודשים להפיק שם קורה מדי יום ואין שום סיבה שלקהל הישראלי שהוא גדול, שמח ורוצה לבלות, לא תהיה אופציה לטיסה ישירה. אני חושב שאיביזה תהפוך ליעד אטרקטיבי לישראלים וזה גם יפתח את הקהל עוד יותר לז'אנרים, מה שיעזור לנו כשהאומנים האלה יגיעו לארץ".
אתם רואים את המיזם הזה גורם לכך שנראה יותר דיג'ייז ישראלים מנגנים בחו"ל?
"הצמיחה של האומנים הישראלים היא מטורפת", עונה סגל. "אתה רואה יותר ויותר אמנים כבר שם, הם פרצו את תקרת הזכוכית ומופיעים בכל מקום. הפתח שעשו שמות כמו מיטה גאמי ורד אקסס במקומות כאלה זה רק עוזר לנו. ספציפית השנה באיביזה יש כמות מטורפת של דיג'ייז ישראלים ביחס לשנה שעברה וזה מדהים לראות את זה. אני בטוח שהתהליך שלנו יחזק אותם עוד יותר כי יראו יותר ישראלים באירועים".
למי שתוהה, איביזה תארח בקיץ הקרוב מדי שבוע כמה מהשמות הגדולים בסצנה האלקטרונית, שיהפכו לרזידנטים של המועדונים, שנחשבים מהטובים בעולם. טייסטו, בלאק קופי, מרטין גריקס וסולומון הם רק חלק מהשמות שינגנו מדי שבוע באי המסיבות.
"איביזה מבוססת כאי מסיבות יותר מכל מקום – כולל מיקונוס", אומר סגל כשנשאל על התחרות מול מקומות אחרים מבוססים ו/או פסטיבלים כמו טומורולנד, וסלימי מחזק: "מיקונוס הפכה למה שהיא הפכה לישראלים בגלל הטיסות הישירות וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים לעשות לאיביזה. טומורולנד היא הפקה נקודתית, אם לא השגת כרטיס לאחד משני סופי השבוע זה נגמר. אנחנו נהיה שם לאורך כל הקיץ".
והאם נראה בסוף גם הפקות ישראליות באיביזה? "החלום שלנו הוא שתראו מדי שבוע מסיבה אחת של Eyeland", אומר סלימי. סגל מדגיש: "לפני הכל אנחנו מפיקים. נפתחה לנו הזדמנות להפוך את העבודה שלנו לתיירות ואין ספק שנייצר את ההזדמנות להפיק משהו ולתקוע את הדגל שלנו שם. המטרה היא לעשות טוב ושמח ולתת לאנשים גם באיביזה את התחושה של בית".
האם אתם חוששים מההתנהגות של חלק מהקהל שיגיע?
"אני לא רואה מישהו מגיע לאיביזה כדי לפרוץ גדרות ואני מקווה שגם בארץ נמגר את זה", אומר סלימי. "מי שהיה שם (איביזה) יודע שאין בלאגן, הכל מסודר, זה עניין של תרבות. ייקח קצת זמן, אבל כאן נהפוך את זה לתרבות על מלא".