"אני מפציר בך, רובי, ובכל אמן אחר, לא להופיע בישראל עד שהמדינה תתאים אם את התנהלותה לחוק הבינלאומי, ותכיר בזכויות האדם הבסיסיות של כל האנשים השוהים באזור שלטונה, כולל הפלסטינים". זוהי בקשתו של איש פינק פלויד רוג'ר ווטרס מרובי וויליאמס, שנכתבה במכתב פתוח המיועד לזמר הבריטי, שעתיד להופיע השבוע בישראל. רוג'ר ווטרס כבר הפך לשם נרדף לחרם על ישראל, כשכמעט כל הופעה משמעותית שמגיעה לארץ מלווה בקריאות אל האמנים שלא יגיעו להופעות. ארבעה ימים לפני ההופעה המיועדת, לא סביר שלקריאות הללו יהיה משקל משמעותי בהחלטתו של וויליאמס וצוותו הרב האם לעלות על המטוס לישראל או לא, אך ההדים שהקריאות האלו מעוררות תמיד יוצרים חשש מהשפעותיהן. בעוד שבישראל כבר רגילים לאמירותיו של ווטרס, בעולם הוא עדיין מזוהה בראש ובראשונה כמנהיגה של אחת הלהקות החשובות והאהובות בהיסטוריה. ומי יודע אילו אמנים שומרים כבוד ונשמעים לדבריו.
ווטרס מוסיף לכתוב במכתבו הפתוח, "אני מודה שבעצמי הופעתי בישראל ב-2006, לפני שהיה לי מושג טוב יותר. באותו זמן וגם אחרי כן, עם כמה שהייתי נרגש, הקשבתי לקולות מכל הצדדים והפכתי את זה לענייני האישי ללמוד כמה שיכולתי על המצב בישראל ובפלסטין. טיילתי לכל אורכה של ישראל, ובגדה המערבית. ועכשיו, תשע שנים אחרי כן ואחרי שעשיתי את המחקר שלי, הגעתי למסקנה שחרם, משיכת כספים וסנקציות הן הדרכים הכי יעילות ושוחרות שלום לשים קץ לסבלם של כל האנשים בארץ הקודש, ולעצב עתיד טוב יותר עבורם". ווטרס טוען שבשנים האחרונות התנועה שלו לחרם על ישראל הצליחה ביצירת המודעות הפומבית לעוול הנעשה לפלסטינים, לחוסר השוויון, חוסר החירות וחוסר הגישה לצדק. "עכשיו, ב-2015, באמת אין שום תירוץ למוזיקאים שמסכימים להופיע בתל אביב. דעת הקהל העולמית כבר התקבלה, אוכלוסיית אזרחי העולם תומכת בזכויות שוות לכולם. אנחנו מגיעים לנקודת שיא דומה לזו שבה האמנים תמכו בתנועה נגד האפרטהייד בדרום אפריקה".
את המכתב פותח ווטרס עם סיפור מותם של ארבעת הנערים ששיחקו כדורגל על החוף בעזה במהלך מבצע צוק איתן. "אחת התקריות המזעזעות במהלך התקיפה המאסיבית של ישראל בעזה בקיץ האחרון היתה הריגתם של ארבעה נערים ששיחקו על החוף. פשע המלחמה הזה תועד על ידי ארגוני זכויות אדם ועיתונאים ששהו במלון באזור. כתב של NBC סיפר בעמוד הטוויטר שלו שדקות לפני כן הוא הצטרף אליהם למשחק הכדורגל. עיתונאים למודי מלחמות הביעו את החרדה ממראה עיניהם", הוא מספר. "אני מעלה את הסצינה הנוראית כיוון שהזמר הבריטי הפופולרי רובי וויליאמס, שיופיע ב-2 במאי בתל אביב, ידוע כמעריץ כדורגל נלהב. הוא גם שגריר של בריטניה ביוניצ"ף, קרן החירום הבינלאומית של האו"ם לילדים, ותומך מוצהר של הקמפיין שלהם לתמיכה בילדים בסכנה. אך לצערנו, כשזה מגיע לילדים פלסטינים, כמו אלו שנהרגו על החוף בעזה באותו יום, וויליאמס מראה אדישות מקפיאה לשלומם".
רוג'ר מסיים את מכתבו לוויליאמס בחריפות. "כשגריר של UNICEF וכאדם שדוגל באנושיות וכבוד, יש לך את החובה לכבד את הגבול שנוצר על ידי החברה הפלסטינית ומספר הולך וגדל של מוזיקאים מעורבים, אמנים ואקדמאים מסביב לעולם. אלו לא רק קן לואץ', סטיבן הוקינג ואלביס קוסטלו, אלא אלפים אחרים שמתנגדים לכיבוש ולדיכוי של האנשים. רובי, בין אם התכוונת לכך או לא, ההחלטה להופיע בתל אביב מעניקה למשטר נתניהו את התמיכה במדיניותו הרצחנית והגזענית. אני מבקש ממך לחשוב על זה לעומק ולמצוא בתוכך את אוהד הכדורגל, האדם והאב שיכול להכיר בכאב אובדנו של אב אחר. אם אינך יכול לעשות זאת, מוטב שתעשה את הדבר ההגון ותתפטר מ-UNICEF. ואם תיכשל בכך, הארגון צריך לוותר עליך כנציגו".