גשם מבורך של הופעות גדולות מחו"ל פוקד אותנו גם השנה. השמות החמים הם (בינתיים) ג'סטין טימברלייק, ניל יאנג, הפיקסיז וסאונדגארדן, יאני, ועוד היד נטויה.
המעריצים הישראלים של אותם אמנים נדרשים להשקיע בכל הופעה שכזו מאות שקלים מכיסם - מחיר הכרטיס הגבוה, התחבורה, השתייה והוצאות נוספות, אך עושים זאת באהבה.
לכל ההוצאות הרבות נוספת אחת מרגיזה במיוחד - משרדי הכרטיסים השונים גובים מכל לקוח שרוכש כרטיסים באשראי או בטלפון 15 שקלים דמי טיפול. רוצם לקבל את הכרטיס בדואר הביתה? שלמו עוד 15 שקלים. 30 ש"ח בסך הכל.
מרגיז? מעצבן? הצטרפו למחאה בפייסבוק.
בחברת "איוונטים" מסרבים להגיב
לא משנה כמה עולה הכרטיס, או כמה כרטיסים נרכשים - כל הזמנה בטלפון או באתר האינטרנט עולה 15 שקלים, שלדברי משרדי הכרטיסים משמשים לתשלום עבור "המוקדנים והטכנלוגיה" - תגובת משרד הכרטיסים "לאן". בחברת "איוונטים", שהשתלטה בשנים האחרונות על נתח נכבד משוק מכירות הכרטיסים למופעים בארץ - מסרבים להגיב. אגב, "איוונטים" היא אותה החברה שמכרה כרטיסים כפולים להופעה של ברברה סטרייסנד, ואף הודתה בכך.
אסור לשכוח שמשרדי הכרטיסים הם עסק שמדפיס המון כסף עבור הבעלים שלהם, שגובים מהמפיקים 8-10 אחוזים מהפדיון עבור כל הכרטיסים שנמכרו, עבור הדפסת הכרטיסים, הפצתם וכו'. כלומר - אם להופעה של ריהאנה נמכרים כ-50 אלף כרטיסים בכ-22 מיליון שקלים (סכום משוער) - משרד הכרטיסים משלשל לכיסו 2.2 מיליון שקלים, עוד לפני שגבה מעשרות אלפי הרוכשים "דמי טפול" של 15 שקלים.
כניסה מוקדמת ל"גולדן רינג" של טימברלייק - עוד 300 ש"ח
בהפקת המופע של ג'סטין טימברלייק מצאו דרך נוספת להוציא כסף מהמעריצים ה"כבדים". מי שרוכש כרטיס למתחם ה"גולדן רינג" שקרוב לבמה ב-1450 ש"ח, יכול להוסיף 300 ש"ח ולהבטיח לעצמו ב-1750 ש"ח (בלבד!) "כניסה מוקדמת" ל"גולדן רינג", כפי שלפעמים נהוג בהופעות בחו"ל.
מה נותנות אותה "כניסה מוקדמת"? אפשרות להיכנס למתחם ה"גולדן רינג" שעתיים לפני כל שאר המעריצים האדוקים ולהיצמד ראשונים לגדרות הבטיחות שנמצאות ממש מול הבמה, כדי להבטיח לעצמך שתהיה הכי קרוב שרק אפשר לכוכב הנחשק. ומה זה עוד 300 שקלים למי שכבר שילם 1450 ש"ח לכרטיס. האמת? זה לא מעט כסף.