זו הייתה אחת החתונות הגדולות אי פעם בכפר הפלסטיני יטא שבדרום הר בחברון. איש עסקים מקומי ממשפחת אבו מריר, אדם שנחשב לעשיר ומבוסס מאוד, חגג אתמול (חמישי) את חתונת בנו באירוע ענק בו השקיע על פי פרסומים בחברה הערבית כמה מאות אלפי שקלים.
"הוא לקח שישה דונם של שטח, ובמשך שבועיים הכשיר את האדמה לרגל המופע והאירוע, ודאג להקים במה מפוארת עם תפאורה, הגברה ותאורה. הוא השקיע המון כסף כדי לחגוג אירוע של פעם בחיים", מספר אדם המכיר היטב את מארגן האירוע. "הוא רצה חתונה שמי שיהיה בה לא ישכח אותה לעולם".
את הבמה המפוארת הקים איש העסקים לטובת המופע המרכזי של הערב, עליה עלה בשיא האירוע הזמר הדרוזי שריף (מייק שריף), שהופיע למשך כמה שעות באירוע שצולם מכל זווית והפך לוויראלי ברשתות החברתיות בשטחי הרשות ובישראל. על פי מידע שהגיע ל-mako, בחתונה נכחו כמה עשרות אלפי בני אדם, ושריף עצמו עלה לבמה תחת אבטחה צמודה וכבדה.
במהלך ההופעה ביצע שריף כמה ממיטב להיטיו, חלקם בעברית, כך על פי בקשת נציגי משפחת החתן והקהל, ולצד הלהיטים בעברית, שר שריף גם לא מעט שירים בערבית. "במהלך החתונה הגיע אליי נציג של המשפחה ומסר לי את השירים בעברית שרצו שאשיר", מספר שריף בשיחה עם mako. "הם אוהבים את השירים שלי בעברית וגם את אלה בערבית".
@ibrheem_yousef من استقبال #شريف_الدرزي #في يطا #يطاوي #❤️❤️❤️
♬ الصوت الأصلي - ابراهيم يوسف
"היו שם 40, או 50 אלף איש. אף זמר בישראל לא זכה לכזה כבוד ולהופעה מול כמות כזו מטורפת של אנשים ששרו את השירים יחד ועשו שמח. זכיתי לכבוד גדול יותר משל מכוכב רוק", מוסיף שריף. "הם אוהבים אותי מאוד, לא פחות מהקהל הישראלי בתל אביב, חיפה או באר שבע. זו הייתה הפקה מושקעת מאוד של כמה מיליונים לדעתי. לא חלטורות כמו שעושים אצלנו".
לדבריו של שריף, בתום ההופעה הקיפו אותו אלפי אנשים וביקשו להצטלם איתו, ואת הצילומים הפיצו לאחר מכן בטיקטוק ובשלל הרשתות החברתיות "אתה לא מבין מה הלך שם בסוף ההופעה. באמת הופעה של פעם בחיים. היו לי הופעות כאלה במקומות בשטחי הרשות הפלסטינית, אבל זו הייתה ההופעה הכי גדולה והכי מושקעת שהייתי בה. מה שהלך שם היה מטורף ברמות על", מוסיף שריף.
אלא שכמה שעות לאחר החתונה, בזמן שאת הרשת הציפו אלפי הסרטונים מהאירוע, החלו להישמע קולות שונים ברחוב הפלסטיני שיצאו נגד האירוע ומארגניו. "מה שקרה אתמול ביטא, ולפני כן בהרבה מקומות בגדה המערבית, הוא עניין מבייש ומרושע", כתב העיתונאי אחמד ג'ראר. "לא תאמינו שזו יטא, אלה לא מייצגים אלא את עצמם, זו קבוצה שבחרה לעצמה את הבושה וההשפלה והכניעה!", הוסיף העיתונאי אמיר אבו עראם.
"לא קיסריה ולא חיפה - אלא יטא בחברון, שמעתם טוב! הזמר שריף הדרוזי קיים פסטיבל באיזור ברשות הפלסטינית בשירים בשפה העברית ולא אחרת, והקהל ביטא השתתפותו הפעילה בשירים", זעם איש התקשורת מחמד אמארה. את התגובה הקשה מכולן, הביע ככל הנראה מחמוד אלבע'רותי שכתב: "חתונה ביטא-חברון שירים בעברית וריקודים על דם השהידים, אסרב להכליל כמו שאני תמיד (מסרב להכליל..). יטא הייתה, עודנה וגם תישאר מבצר ממבצרי האינתיפאדה, אבל מה קרה בה מצריך עמדה רצינית (הכוונה לגינוי) מכל אנשי ומוסדות החברה הפלסטינית".
שריף עצמו אגב, שעל פי הפרסומים בתקשורת הערבית הרוויח כמה עשרות אלפי שקלים על ההופעה, לא התרגש מכל המהומה שעוררה ההופעה שלו. "אני אדם של דו-קיום שדוגל בשלום. אני מופיע בתל אביב, חיפה, באר שבע ובמקומות רבים בארץ שהקהל אוהב אותי מאוד, וגם בחתונות ואירועים בשטחי הרשות. אני לא מתעסק בפוליטיקה. אני זמר שבא לעשות שמח וכיף לאנשים. זה התפקיד שלי. אני שמח שיש לי קהל אוהב וחם בישראל וגם בשטחי הרשות, בירדן, בקנדה, במיאמי ובעוד מקומות שבעולם שמזמינים אותי להופעות".
(הסרטונים נלקחו מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)