ב-18 ביולי ימלאו 16 שנים לפטירתו של מאיר אריאל. יומיים לאחר מכן, משפחת אריאל תקיים אזכרה אחרונה ליוצר ולאב המשפחה בבית בפרדס חנה שזכה לכינוי "בית אריאל": הבית האחרון בו מאיר התגורר ובו נשארו עזבונותיו. תרצה אריאל, אלמנתו של מאיר, מתגוררת בבית לבדה ומתחזקת אותו כאתר מורשת שמנציח את יצירתו וחייו של בעלה, אך בקרוב תעזוב את הבית עקב אילוצים כלכליים.

במסגרת המעבר המשפחה מוכרת חפצים רבים מתכולת הבית - ריהוט, כלי בית, תיקים, תכשיטים ועוד שלל פריטי וינטג' ואספנות, ולצדם גם יצירות אחרונות ופרטי אספנות שמאיר אריאל השאיר אחריו, ביניהם ציורים, שירים, פוסטרים, שירונים וצילומים. "אוהבי מאיר אריאל ומוקירי זכרו, מוזמנים לבחור פרטי אספנים לזכרונות מבית אריאל", הזמינה בתו שירז בעמוד הפייסבוק שלה. אחד הפריטים המיוחדים שיימכרו במסגרת זו הוא הפסנתר של מאיר, פסנתר בן מעל ל-90 שנה תוצרת חברת Riga הרוסית, שיימכר למרבה במחיר. המכירה תתקיים בימי חמישי ושישי הקרובים בבית אריאל. לכתובת מדויקת ניתן לפנות אל שירז אריאל.

 

 

 

תרצה אריאל מתחזקת את "בית אריאל" ב-16 השנים שחלפו מפטירתו של מאיר, ומשמרת את הבית כאתר מורשת לזכרו ויצירתו. לאחר העזיבה היא תעבור להתגורר אצל בתה, "שתבשל קצת לנכדים מה יש, היא בשלנית אדירה!", כפי שכתבה שירז בפייסבוק. מאיר עצמו התגורר בבית למשך שמונה חודשים בלבד עד למותו, אך הבית בפרדס חנה מאכלס את מרבית חפציו ויצירותיו מאז. כיום הבית פתוח לקהל ומזמין אמנים ויוצרים להתבונן בחייו ובכתביו של אריאל, לשאוב מהם השראה, ובמקרים מסוימים גם להשתמש בהם ליצירותיהם (כפי שעשו הדג נחש והתקווה 6). אם המודעה על עזבונו של מאיר תגיע לעיניים הנכונות, אפשר לקוות שנשמע עוד כמה וכמה שירים שיעשו חסד עם זכרו בתקופה הקרובה. 

בין פרטי האספנות שיימכרו: 

הפסנתר של מאיר אריאל (צילום: שירז אריאל)
פסנתר בן כ-90 שנה שמאיר ניגן עליו עד יום מותו. ניתן להציע מחיר עד ה-22.7 | צילום: שירז אריאל