לקראת הבחירות פנתה אגודת יוצרי המוזיקה אקו"ם למפלגות השונות הרצות לכנסת, בבקשה לעגן את נושא זכויות היוצרים במצע המפלגה, ואף הציעה למפלגות נוסח שישולב במסמך הרשמי: "המפלגה רואה ביוצרים הישראלים, נדבך מרכזי לקיומה של התרבות במדינת ישראל והיא תפעל לחיזוק ולקידום מעמדו של היוצר ולהעשרת מאגרי היצירה הישראלית המקורית. לשם כך נגן על מלוא זכויותיו של היוצר ביצירותיו ונקצה את המשאבים הראויים, לעידוד היצירה הישראלית".
עד כה נענו לקריאה רק 3 מפלגות - "העבודה", "מר"צ" ו"המפד"ל". "העבודה" מתחייבת להגדיל את תקציב התרבות ולהעמידו על 1% מהתל"ג כפי שמתחייב מ"אמנוֹת אונסקו" ולהרחיב במסגרת זו את התקציבים המיועדים למיעוטים. כמו כן מבטיחים ב"עבודה" להרחיב את הפצת התרבות בפריפריה, להקים זרוע ביצועית להפצת תרבות ישראל בעולם בכלל והקהילות היהודיות בפרט ולהעמיק את החינוך התרבותי בבתי-הספר.
ה"מפד"ל" הודיעה כי תתמוך בהקמת רשות ממלכתית לתרבות ואמנות שתהיה לה הסמכות לעצב מדיניות, להגדיר יעדים ולקבוע מסגרות תקציב, בדגש על תרבות יהודית. כמו כן מבטיחה "המפד"ל" להגן על מלוא זכויותיו של היוצר ביצירותיו ולהקצות משאבים הראויים לעידוד היצירה הישראלית.
מר"צ מבטיחה הקמת רשות לאומית לאמנות ותרבות והקמת מועצה ציבורית עליונה לתמיכה באמנים ובעשייה האמנותית בכל הארץ. כמו כן חקיקת חוק זכויות יוצרים חדש, שיעניק ליוצרים הגנה על קניינם הרוחני וקבלת תמלוגים הולמים. החוק יבטל את האפשרות להפקיע מידי היוצרים את הזכוית ביצירה שהוזמנה, ויגן על זכותם להתארגן ולנהל מו"מ קיבוצי, בדומה להתארגנות העובדים.