הכנסת אישרה בצהריים (ד') בקריאה טרומית ופה אחד את הצעת החוק המגנה על זכויות המוזיקאים בישראל. בהצעה תמכו 38 חברי כנסת. ההצעה הוגשה על ידי חברי הכנסת דב חנין (חד"ש) ועמרם מצנע (התנועה), והיא נתמכה על ידי עשרות חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית.
על פי הצעת החוק, החוזה שעליו חתומים האמנים מול המפיקים ומול חברות התקליטים יוגבל לתקופה של שבע שנים, שבסיומה יוכל האמן לעזוב את המפיק או את החברה מבלי לשלם קנסות כבדים, זאת בניגוד למצב הנהוג כיום.
"כבילת המוזיקאים למפיקים בחוזים ארוכי שנים שלא ניתן להשתחרר מהם היא נורמה פסולה", אמר חנין לאחר אישור ההצעה. "היא פוגעת בזכויות האדם הבסיסיות של המוזיקאים, אבל גם ביכולת ליצור בישראל מוזיקה ותרבות. אי אפשר להשלים עם המשך המצב הקיים, ולכן נדרש שינוי בחקיקה שתיצור גבולות ותמנע שיעבוד חסר מעצורים של יוצרים בתחום המוזיקה". לדבריו, "מאז שהתחלנו בקידום הצעת החוק אנחנו מקבלים תגובות רבות ששבות ומלמדות אותנו עד כמה השינוי הזה הוא חיוני ודחוף".
ח"כ עמרם מצנע, שגם עמד מאחורי ההצעה, הוסיף: "זהו צעד ראשון בדרך לשינוי המציאות הבלתי סבירה שעמה נאלצים אמנים צעירים להתמודד. אני מאמין שהצעת החוק תביא להפסקת נוהלי העבודה המעוותים, אשר אפשרו החתמה של אמן או אמנית צעירים ל-18 שנה ותאפשר חוזה העסקה של עד שבע שנים שבסופו יוכלו האמנים להחליט עצמאית על המשך דרכם המקצועית".
מארגון "קונטרה", המוביל את מאבק המוזיקאים, נמסר: "אנו מתרגשים ומודים לכל שרי הממשלה ובראשם – לשרת התרבות לימור לבנת ולשרת המשפטים ציפי לבני, על התמיכה במוזיקאים בישראל. עם אישור החוק, יהנה עולם התרבות הישראלי כולו מחדוות היצירה המחודשת של אמנים שכבר לא יהיו כבולים בחוזי-צמיתות, ותעשיית המוזיקה הישראלית תצא לדרך חדשה, הוגנת ומוסרית הרבה יותר".
הכתבה פורסמה במקור ב-TheMarker
כתבות נוספות:
"המפיקים לא מיידעים את האמן שהם מרוויחים עשרות אלפי שקלים בלעדיו"
כך נראה שבוע הספר בעידן שלאחר חוק הספרים