המפיק שוקי וייס אמר לא פעם בעבר שאם יצליח להביא את "הרולינג סטונז" לישראל ירגיש שהגיע לשיא ויפרוש אחרי ההופעה, שהיא חלום חייו. נראה שוייס קרוב להגשים את חלומו הגדול כמפיק, השאלה היא שאלת המחיר והקשיים עליהם הוא צריך להתגבר בדרך.
שוקי וייס זכה בהבאת ה"רולינג סטונז" לישראל, וזה אמור לקרות ב-4 ביוני בפארק הירקון בתל אביב. ייתכן שיש מאחוריו שותפים, ספונסרים ונותני חסות, אבל וייס הוא מפיק הפרונט שמחזיק את העסק בידיו. המחיר הסופי שנסגר הוא כמעט בלתי נתפס במונחים ישראליים: 6.7 מיליון דולר (מעל ל-23 מיליון שקל) מובטחים מראש ללהקה, או בשפת המפיקים "גראנטי". כלומר - לא משנה כמה כרטיסים יימכרו להופעה ובאילו סכומים - ל"רולינג סטונז" מובטחים מראש 6.7 מיליון דולר תמורת הופעה אחת בישראל, גם אם זה אומר שבשורה התחתונה ההפקה הישראלית תצא בהפסד כספי.
הסכום האסטרונומי הוא תוצאה של תחרות והתמקחות בין מפיקים ישראלים מול המפיקים של ה"רולינג סטונז", ושל המחיר הגבוה ממילא שה"סטונז" לוקחים על הופעות במדינות שונות בסיבוב האירופי הקרוב שלהם. כך, למשל, בצרפת מובטחים להם מראש כ-5 מיליון דולר להופעה באיצטדיון גדול.
הוצאות הפקה: 32 מיליון ש"ח
אם שכר-האמן למופע הוא כ-23 מיליון שקלים, הרי שטור ההוצאות למופע כולו עומד לעלות לוייס כ-32 מיליון שקלים לפחות, בחישוב שכולל את שכירת הפארק ושאר עלויות ההפקה בשטח, שיווק ופרסום, אחוזים למשרד הכרטיסים, מע"מ והוצאות נוספות.
איך מכסים 32 מיליון ש"ח (שלא לדבר על לצאת ברווח)? שוקי וייס מאמין שיצליח להביא לפארק הירקון 70 אלף איש במחירי כרטיסים שינועו בין 450 עד 650 ש"ח לדשא באיזורים שונים. המחיר ב"גולדן רינג" צפוי לנסוק לסביבות ה-1500 ש"ח. האם יש בישראל 70 אלף איש שישלמו 450-650 ש"ח להופעה של הרולינג סטונז בפארק הירקון? בכלל לא בטוח, למרות שוייס ישווק את המופע כ"הזדמנות של פעם בחיים לראות את להקת הרוק הגדולה בהיסטוריה".
ההערכות בתעשיית המוזיקה אומרות שמאחורי וייס עומד ספונסר גדול מאוד, בקנה המידה של בנק, חברת ביטוח גדולה, מותג סלולרי מוביל או ענק משקאות, שיתמוך במופע בכמה מיליוני שקלים, מה שיאפשר לו להוזיל את מחירי הכרטיסים עד ל-450 ש"ח במינימום, אבל לא פחות מזה.
ייתכן גם שההפקה של וייס תוכל לעשות שימוש בחלק מהמתקנים והציוד שיישארו בפארק בירקון מההופעה של ג'סטין טימברלייק שם ב-28 במאי, שבוע בדיוק לפני ה"רולינג סטונז". על כך הוא יצטרך להגיע להסכם מול אודי אפלבוים, המפיק שמביא לארץ את טימברלייק וצפוי בהמשך הקיץ להנחית כאן גם את לנה דל ריי (20 באוגוסט) וליידי גאגא (13 בספטמבר).
הבעיה של טימברלייק ותקדים ריהאנה-כוורת
אבל כאן גם מתחילה הבעיה המשפטית של שוקי וייס. לפי הסכם משפטי של עיריות תל אביב ורמת-גן עם תושבי הסביבה, חייבים לעבור 17 יום לפחות בין הופעה להופעה בפארק הירקון, בגלל שההופעות מהוות מטרד רעש עבור התושבים (למשל תושבי "שיכון ותיקים" ברמת גן). כיוון שההפרש בין ההופעה של ג'סטין טימברלייק לזו של הרולינג סטונז הוא שבוע בלבד, וייס כביכול נמצא במצב בעייתי.
אלא שלבעיה הזו יש פיתרון, ושמו רון חולדאי, ראש העיר תל אביב ופקידי העירייה שלו. גורם בתעשייה אומר ל-mako: "אם שוקי וייס יצליח לשכנע את רון חולדאי שהמופע של ה'רולינג סטונז' מספיק חשוב לעיר תל אביב מבחינה תדמיתית, כי הוא באמת מופע בקנה מידה היסטורי - חולדאי ופקידיו יצליחו לכופף את התושבים של תל אביב ורמת-גן, וההופעה תקרה ב-4 ביוני".
אותו גורם מזכיר: "בקיץ האחרון היתה את אותה הבעיה עם ההופעות של להקת כוורת וריהאנה, שגם שם היתה קירבה גדולה מדי של תאריכים, ובסוף שתי ההופעות התקיימו והכל היה בסדר. אז אוקיי, יש הסכם משפטי בין העיריות לתושבים, אבל כבר ראינו שגם את ההסכם המשפטי הקיים אפשר לכופף קצת, ולהגיע עם התושבים לפשרה כלשהי, זה לא בשמיים, שוקי יכול לעשות את זה".
שאלה מעניינת נוספת בנושא ההופעה של הרולינג סטונז היא אופציית איצטדיון רמת גן, שנמצא ב"מרחק יריקה" מפארק הירקון וניתן לקיים בו הופעות בכל ימות השנה בלי הגבלה. גורם בתעשייה אומר ששוקי וייס כבר הודיע לאיצטדיון רמת גן שההופעה של הרולינג סטונז לא תתקיים שם. הסיבה היא שהסטונז עצמם לא רוצים להופיע באיצטדיון, למרות שלכאורה הוא פותר עבור וייס הרבה בעיות הפקתיות.
מיחסי הציבור של שוקי וייס לא נמסרה תגובה.