נהוג לשים את הפוקוס על הדרישות המופרזות של זמרי ישראל ביום העצמאות, אך נראה שגם בימי שגרה יש מי יש מי שמסכים לשלם את הסכומים הלא שגרתיים הללו. חנן בן ארי, שביום העצמאות האחרון התפאר בוויתור שלו על סיבוב הופעות בבמות המרכזיות ברחבי הארץ לטובת הופעה לחיילים, אולי לא רשם רווחים כמו חבריו ביום הרווחי בשנה, אך מתברר שהוא דואג להשלים זאת בימי שגרה. ל-mako מוזיקה נודע כי עיריית נתניה נענתה לדרישותיו של בן ארי ותשלם למעלה מחצי מיליון שקלים עבור הופעה מול 5,000 איש.
עיריית נתניה פנתה לאנשיו של בן ארי לפני מספר שבועות להצעת מחיר עבור הופעה בפארק השלולית בעיר. בתגובה, בן ארי שב עם תג המחיר האסטרונומי - 535 אלף שקל (לפני מע"מ) והתניה להגביל את מכירת הכרטיסים עבור 5,000 איש בלבד, כשהמקום עצמו יכול להכיל כ-25 אלף.
חשוב לציין כי בנוסף למחיר שבן ארי דורש, על העירייה להוציא עוד כ-500 אלף שקל בעבור הוצאות הנלוות למופע כמו רישוי, לוגיסטיקה ואבטחה. גורם בכיר במשרד בתרבות של נתניה חושף בפני mako את פרטי המשא ומתן: "מנהלי חנן בן ארי דרשו מעיריית נתניה 470 אלף שקל למופע בישיבה של עד 4,000 איש, ובמידה והעיריה מגדילה את המופע ל-5,000 מקומות המחיר יעלה ל-535 אלף שקל". ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר, מצידה ביקשה לאשר את המופע למרות העלות החריגה של הזמר.
בעירייה ניסו למצוא מודל כלכלי שיעזור להם לממן את ההוצאה הענקית: מכירת כרטיסים מוקדמת בעלות מסובסדת של בין 170-150 שקל למופע שייערך ב-16 באוגוסט. הפרקטיקה של מכירת כרטיסים למופעים על ידי העיריות מקובל, אך נהוג לגבות מחיר סמלי מסובסד. במקרה הזה בו האמן קיבל את מה שדרש, עיריית נתניה למעשה גובה מחיר אותו יכולים התושבים לשלם גם להופעות אחרות של בן ארי בערים הסמוכות. הופעות בהן כל ההוצאות הנלוות הן על האמן ולא ממומנות על ידי כספי התושבים.
"בשנים האחרונות יש רשויות שרוכשות מופע ומוכרות כרטיסים במחיר מסובסד. לתושבים בנתניה, למשל, רכשנו מופע של יהורם גאון ב-70 אלף ש"ח וגבינו 40 ש"ח לכרטיס", מסביר אהרון אורגד, חבר מועצת העיר וממלא מקום ראש העיר, שממונה על תיק התרבות בעיר סירב לחתום על אישור המופע. "זה גם הגיוני וגם כיסה את המופע כי היו למעלה מ-2,000 איש".
במכתב ששלח אורגד לפיירברג-איכר הוא ניסה למנוע את קיום המופע בעלויות הנוכחיות שלו בנימוק כי מדובר במופע ב"תנאים דמיוניים". לדבריו, "יש גבול לכל תעלול. להוציא מהקופה הציבורית מעל חצי מיליון שקל עבור מופע אחד זה מטורף בעיניי ולא רק בעיניי. ביחד עם עלויות הרישוי, הלוגיסטיקה והאבטחה ההוצאה תהיה מעל מיליון שקל"
לטענת אורגד, ראש העיר הודיעה על המופע בלי לקבל את חתימתו בתור ראש אגף תרבות של העיר. "המופע הוא לא בכניסה בחינם לכלל תושבי נתניה משלמי המיסים אלא רק למי שירכוש כרטיס במחיר של כ-150 שקלים, ומן הסתם רבים לא יהיו מהעיר נתניה בכלל (מכירת הכרטיסים פתוחה לכולם באתרים השונים - א.כ). בכל מקרה נפסיד מאות אלפים ולא בשביל כלל התושבים שלנו".
גורם פוליטי שמקורב לפיירברג-איכר מסביר ל-mako את ההתעקשות שלה לקיים את המופע למרות העלויות הכבדות: "מרים היא שופל, כשהיא מבטיחה היא מקיימת גם אם זה מכניס אותה ואת העירייה לבעיות, היא בעבר הבטיחה מופע של בן ארי ועכשיו אנחנו נכנסים לשנת בחירות אז זה הזמן להביא אותו. היא גם הופתעה לרעה מהסכום והניצול המכוער של הזמר בגלל ההצלחה שלו ושכולם אוהבים אותו אז הוא מבקש ככה. אבל מרים זאת מרים והיא אישרה למרות התנגדות של אהרון וההשלכות של זה".
בניסיון למצוא פתרון, פונה אורגד לבן ארי עצמו בתקווה למצוא אצלו אוזן קשבת. "כאיש רדיו לשעבר הייתי מהראשונים שנתן לו במה בתחילת דרכו. אני מבקש מחנן לבדוק את פרטי המופע הזה ולהציב מיד בלמים לאמרגנים שלו שדורשים כספים מטורפים מהקופה הציבורית, ועוד להגביל את הכניסה רק לבעלי יכולת שיכולים לרכוש כרטיסים ולא לכלל הציבור. אני מאמין שכאיש מוסרי הוא יתערב".