ארבע עשרה שנים עברו מאז "אסון ערד" - קריסת הגדר בהופעתה של להקת משינה בפסטיבל ערד 1995, במהלכו נמחצו למוות שלושה בני נוער - איטן פלד, חן יצחק ונעמה אלקריב. השנה החליטה חברת הסלולר סלקום להחיות את האירוע המיתולוגי, שבימי שיא הצלחתו היה מושך מדי קיץ כ 200 אלף בני נוער לעיר הדרומית.
הפרטים נמסרו הבוקר במסיבת עיתונאים שהתקיימה בנמל תל אביב. סלקום תשקיע תקציב המוערך ב 3.5 מיליון דולר כחלק ממיזמי "סלקום מדיה" ותביא לערד מעל ל-50 אמנים בניהולו האמנותי של קובי בן-עטר. שינוי בולט בפסטיבל, הוא ההחלטה לקיים אותו בסתיו, בחול המועד סוכות, בין ה 5 ל 7 באוקטובר.
באיצטדיון: נינט, אביב גפן עם שלום חנוך, עברי לידר עם מוקי
התוכנית האמנותית של הפסטיבל, שיתקיים בכמה מוקדי פעילות ברחבי העיר הדרומית: באצטדיון ערד יופיעו עברי לידר שיארח את מוקי, נינט טייב, שתשיק את אלבומה החדש, אביב גפן שיארח את שלום חנוך וערב מיוחד בשם "Made in Israel" שיוקדש לאמנים מקומיים השרים באנגלית בהם אסף אבידן והמוג'וז שיארחו את שלומי שבן, הבנות נחמה שיארחו את גבע אלון, הבלקן ביט בוקס, איזבו שיארחו את אברהם טל ואורן לביא, תמר אייזנמן שתארח את דני סנדרסון ולהקת התפוחים.
במתחם תל ערד יתקיימו הופעות של איפה הילד, היהודים, מוניקה סקס, מופע הארנבות של ד"ר קספר, שב"ק ס' וערב אמנים ים תיכוניים בהשתתפות דודו אהרון, ליאור נרקיס, משה פרץ, שלומי סרנגה ושלומי שבת.
בקריית האמנים יופיעו בין השאר הג'ירפות, התקווה 6, מאור כהן ופיטר רוט, עלמה זוהר, סינרגיה ושירי מימון. באולם קולנוע אורון יתקיימו הופעות של קרן פלס שתארח את ארקדי דוכין, יוני בלוך שיארח את שלומי סרנגה, רונה קינן שתארח את שלומי שבן ורמי פורטיס שיארח את מאור כהן.
ברחבת הכורכר יתקיימו מופעים של רגב הוד, אברהם טל, אסף אמדורסקי, קובי אפללו, בית הבובות ומרסדס בנד. באולם המתנ"ס יופיעו אבי נוסנבאום, אדיר מילר, קובי מיימון, אורי חזקיה, שלום אסייג ונאור ציון. במתנ"ס הבמה החיצונית יופיעו להקות רוק צעירות במתחם פתוח חינם לקהל הרחב ועוד.
מחירי הכרטיסים: 35-50 ש"ח בלבד
מחירי הכרטיסים יהיו זולים במיוחד. וינועו בין 35 שקלים להופעות במתחמי אולם אורון ואולם המתנ"ס ל 50 שקלים במתחמי האצטדיון ותל ערד. שאר האתרים יהיו פתוחים חינם לקהל הרחב. כרטיסים ניתן יהיה לרכוש באתר הרשמי של חברת סלקום או במשרדי "קסטל" ברחבי הארץ. כמו כן יוקמו בערד ארבעה מתחמי שינה עבור רבבות בני הנוער הצפויים להגיע לעיר לצפות במופעים השונים.
עדיין לא ברור אם הנהלת חברת סלקום תחזיר את פסטיבל ערד למעמדו כאירוע שנתי קבוע, או תסתפק בניסיון חד פעמי, אך אין ספק שהצלחה כלכלית תקדם משמעותית את הסיכויים לשובו הרשמי של אחד מפסטיבלי המוזיקה המצליחים בישראל בכל הזמנים. "פסטיבל ערד הוא מותג ישראלי", אומר הבוקר סמנכ"ל השיווק של חברת סלקום עדי כהן, "ההחלטה להחזיר אותו לחיים תחת השם 'ווליום ערד' הייתה טבעית, והשתלבה עם ערכי החברה ופעילות סלקום מדיה והניסיון שכבר רכשנו בשנים האחרונות בהפקת אירועי מוזיקה גדולים כמו ווליום כנרת".
הפעם בלי משינה
עם זאת, לא כל האמנים אליהם פנתה הפקת הפסטיבל נענו בחיוב למיזם. לטענת המנהל האמנותי קובי בן עטר, פניה ראשונית ללהקת משינה נותרה ללא מענה למרות שההרכב חידש את פעילותו המלאה מאז האסון, וחבריו עובדים בימים אלה על אלבום חדש.
"הייתה פניה ללהקה ברמה הראשונית ולא התעקשנו כאשר ראינו שזה לא מתקדם", אומר בן עטר, "האמת שאני מבין את שיקולי הלהקה. אם היו מסכימים להופיע בערד, כל כלי התקשורת היו מתנפלים עליהם בשאלות על האסון וזה לא היה משרת אף אחד".
עם זאת נמסר כי הפקת האירוע פנתה למשפחות שלושת הנספים באסון ערד בקיץ 1995, וסכמה מולן עקרונית על קיום אירוע הנצחה לזכרם במסגרת פתיחתו המחודשת של הפסטיבל.