שאול ביבר, המפיק, הבמאי והיוצר, ומי שכונה "האבא של הלהקות הצבאיות", הלך אתמול לעולמו בגיל 90 בביתו בתל אביב. ביבר היה גרוש והותיר אחריו שלוש בנות ובן. הוא ייקבר היום (ראשון) בשעה 18:00 בבית הקברות בקיבוץ גבעת־השלושה.
שאול ביבר, שהקים את להקת גייסות השריון, היה בהמשך האיש שהפיק את הלהקות הצבאיות הבולטות (כמו להקת הנח"ל) בעידן "תור הזהב" שלהן בשנות ה-60',והיה דמות מרכזית בהפיכת הלהקות הצבאיות לגורם מרכזי ורב חשיבות במוזיקה הישראלית באותן שנים. ביבר היה זה שהכניס את הלהקות להופעות במקומות כמו היכל התרבות בתל אביב, ומיצב אתן כלהיט של התקופה, שגם הניב רווחים כספיים.
על תרומתו לזמר העברי זכה שאול בפרס "מפעל חיים" בפסטיבל "ימי זמר" בחולון בשנת 2008. בשנת 2011 הוענק לו תואר יקיר העיר תל אביב-יפו.
גבי ברלין מקדיש לשאול ביבר את "פשוט שריונר"
ביבר גם היה יוצר. הוא כתב שירים כמו "אוכל קדימה אוכל" והלחין את הלהיט "הוא פשוט שריונר" שכתב יורם טהרלב. הוא כתב מערכונים לבדרני התקופה כמו גדי יגיל ובומבה צור ואף "חטא" בכתיבת המחזמר "דבר מצחיק קרה לי בדרך לסואץ" וספר הפולקלור "עלילות אבו לַיש".
ביבר, שהיה קרוב לחיים חפר ודן בן אמוץ, תרם צ'יזבטים לספרם המפורסם "ילקוט הכזבים" והוא אחד מגיבוריו, בכינוי "עופר". הוא גם כיכב בתוכנית הרדיו המיתולוגית "שלושה בסירה אחת", שהיתה "מדורת שבט" בשנות ה-50'.
שאול ביבר מצחיק את הקהל בכנס הפלמ"ח
מראשוני הפלמ"ח
שאול ביבר היה מראשוני הפלמ"ח. הוא נולד בנובמבר 1922 ביישוב קריית ענבים ובגיל 8 עבר עם משפחתו לטבריה. את עיקר ההשפעה החינוכית קיבל כחניך המחזור הרביעי של בית הספר "כדורי", שם למד לצידם של דמויות כמו יצחק רבין ויששכר שדמי, שכמו רבים מבוגרי "כדורי" הובילו את הפיקוד על הפלמ"ח ובהמשך על צה"ל. ביבר זכר את חבריו ל"כדורי" שנהרגו בקרבות מלחמת העצמאות ובהמשך הדרך, ונהג לשמור על קשר עם בית הספר.
במהלך לימודיו הצטרף לתנועת "הנוער העובד", לפעילות בארגון ה"הגנה" ולאימונים צבאיים. ביבר היה מראשוני המתגייסים לפלמ"ח בשנת 1941, כחייל בפלוגה א' יצא לקורס חבלה ולקורסי פיקוד. הוא השתתף במאבק בבריטים בשנות ה-40'. באוקטובר 1945 השתתף בפעולת שחרור המעפילים ממחנה המעצר בעתלית, ובסוף 1946 יצא בשליחות הפלמ"ח למחנות המעצר בקפריסין והשתתף בארגון מרד מגורשי ספינת המעפילים "אקסודוס".
עם פרוץ מלחמת העצמאות, חזר לארץ ומונה למפקד פלוגת הג'יפים בגדוד התשיעי בחטיבת הנגב. בתום המלחמה נשאר בשירות קבע בצה"ל. ביבר מונה לקצין חינוך של גייסות השיריון וייסד את להקתה. בהמשך מונה לראש ענף הווי ובידור במפקדת קצין חינוך ראשי, וכאמור השפיע רבות על דמותן של הלהקות הצבאיות.
שמעון פרס מדבר ביום הולדת 90 של שאול ביבר
ב-1970 השתחרר מצה"ל בדרגת סגן אלוף ונבחר להיות מנהל מחלקת האירועים של הממשלה - מה שחיזק את השפעתו בתחום הבידור וההפקות ברמה הארצית. במקביל היה לפעיל בארגון הארצי של חברי ה"הגנה" ובבית הפלמ"ח. הוא הפך לאחד מיושבי בית הקפה המיתולוגי "כסית" בתל אביב, שם פגש מחדש חברים מהפלמ"ח ומ"כדורי". ביום הולדתו האחרון נכח גם נשיא המדינה שמעון פרס, חברו לתנועת הנוער.