הפצת שמועות מרושעות בפייסבוק כבר הפכה ל"מכת מדינה", ובכל זאת 69 אלף איש עשו "Like" ו"שתף" כדי לראות את "אייל גולן גונב", עד שהבינו שכנראה עבדו עליהם.
מזה מספר שבועות רצה ברשת החברתית פייסבוק הודעה שטוענת ש"אייל גולן גונב". בשביל לראות על מה מדובר נדרש הגולש להקיש על "אהבתי" ועל "שיתוף". ואז הוא מגיע לקבוצת פייסבוק שבה נטען: "גם אנחנו לא האמנו שמפורסמים גונבים, בטח לא כמו אייל גולן שיש לו מלא כסף והוא יכול לקנות את ישראל אם הוא רוצה...". בסוף הכיתוב מופיע קישור ליו טיוב, לשיר הדיכאון בסגנון טורקי "לב קבור" של "חנן ילד הפלא" ומאור אדרי.
מי שפתח את הקבוצה בפייסבוק טוען, כביכול, שהלחן של השיר "מפה לשם" ששר אייל גולן, שיר בסגנון "טורקי", נלקח מהשניים, ככל הנראה כיוון שהשיר של חנן ואדרי עלה ליו טיוב בדצמבר 2009 ואילו השיר של אייל גולן יצא לאור באמצע יולי 2010.
אלא שבדיקה מעמיקה יותר מגלה ששני השירים "יושבים" על אותו לחן טורקי, לו אחראי היוצר הטורקי Gokhan Ozel. השיר של אייל גולן, שגם מופיע באוסף החדש שלו, הובא אליו, לדבריו, על ידי ידידו יוסי בן דוד, במסגרת האוסף החדש שהוא עורך "אחד סוכר שחור חזק".
אז האם אייל גולן "גנב" שיר? מנהלת יחסי הציבור שלו רונית ארבל מוסרת הבוקר בתגובה: "על פי התאריך המופיע ביוטיוב הם העלו את השיר הזה בדצמבר ומתוך כך ניתן להסיק שאייל באמת נחשף לשיר והקליט אותו אחריהם ולא לפניהם.
"אייל בוודאות לא היה מודע לכך שנעשה שימוש קודם בלחן הטורקי"
"את הלחן והמילים קיבל אייל גולן מיוסי בן דוד. שניהם אני מניחה לא היו מודעים לעובדה שנעשה שימוש קודם בלחן הטורקי של גוחן אוזל. אייל בוודאות לא היה מודע לכך. המילים לשיר המבוצע על ידי אייל נכתבו על ידי יוסי בן דוד ובאופן טבעי הן שונות לחלוטין מהמילים שמופיעות בשיר של חנן ילד הפלא ומאור אדרי.
"בשום מקרה לא מדובר בגניבה, לכל שיר, לכל ביצוע יש את המקום שלו בעולם המוזיקה ואת המאזינים שלו. גם לשתי הגירסאות יהיה את המקום שלהם ואת החשיפה המגיעה להם. באשר לכותרת שנתנו השניים ללינק בפייסבוק - אני רק יכולה להצטער בשבילם. אני מניחה שהם עשו זאת בכדי לקדם את הגירסא שלהם. ולמרות זאת וברוח החגים הקרבים אנחנו מאחלים להם שנה טובה וסולחים להם על הניסוח הבוטה והשקרי בבחינת טעות של מתחילים".
>> שני יצהרי, שלומי שבת, לידור יוספי, אלון ז'אן ומורן קריטי בשירים חדשים