ההגבלות שהוקשחו בעקבות העלייה בתחלואה גרמו לביטול של לא מעט פסטיבלים בישראל, ביניהם פסטיבל דיי זירו, אך פסטיבל הסטודנטים המסורתי פאנג'ויה, שמארח מדי שנה אלפי סטודנטים - היה בין הפסטיבלים אחרונים שהיה אמור להתקיים כסדרו.
למערכת mako נודע כי בעקבות הביקורת והחשש מהתחלואה, בפסטיבל החליטו לבטל את מסיבת הערב המסורתית, שמתקיימת בכל שנה מחדש בחוף הפאנג'ויה ונחשבת לאירוע המרכזי של הפסטיבל. עם זאת, מדגישים מפיקי הפסטיבל כי הוא יתקיים כרגיל אך במתכונת מעט שונה בהתאם להוראות התו הירוק. את מסיבת ענק בערב יחליפו מסיבות צהריים קטנות יותר שמתקיימות במלונות השונים, שצפויות להימשך עד לשעות הלילה המאוחרות.
"האירוע מתקיים על פי חוק", אומר ל-mako גורם בהפקה, "אם המדינה מאשרת, אני לא רואה איפה הבעיה".
עם זאת, גורם שמאורע בפרטים מוסיף כי בהפקת הפסטיבל מקווים להתערבות מצד המדינה שתוביל לביטול ותמנע מהחברה הפסדי ענק.
"החוזים מול המלונות לא מאפשרים ביטול, רק במקרה והממשלה היא זו שמחליטה לבטל את האירוע", הוא אומר, "עד שזה לא מגיע מהמדינה, אין להם יכולת כלכלית לבטל את האירוע. במצב הנוכחי של הביטולים ומינימום חסויות בגלל ביטול המסיבה המרכזית - עדיף להם שהממשלה תסגור אותם אחרת הם מפסידים מיליונים".
מתן מרום, מבעלי פנג'ויה, אומר כי "השנה התאמנו את אופי הפסטיבל למתווה הקיים ופיצלנו אותו למספר אתרים תוך כדי שמירה על הנחיות משרד הבריאות. אנחנו עושים מאמצים שזה יהיה אירוע פתוח ושהסטודנטים ייהנו בבטחה".
לדבריו, "אנחנו עושים בקרה במלונות, כולם העלו את התעודות מתחסן לאתר, פרסמנו הנחיות וביקשנו ממי שלא מרגיש טוב שיעדכן ושנמצא פתרונות פרטניים. אצלנו כולם מחוסנים ומחלימים וגם ביקשנו מהמשתתפים לבצע בדיקת PCR ושנצ'פר אותם על כך במסגרת הפסטיבל. הסיכוי שיימצא חולה הוא נמוך משמעותית מכל מקום ציבורי אחר – כמו קניון או סופר ואנחנו גם במגעים מול חברה פרטית שתבצע בדיקה לכל המשתתפים ביום האירוע ולפני הכניסה לחדרים. אנחנו עומדים בהנחיות משרד הבריאות, אין סיבה שזה לא יתקיים במתווה הנוכחי. אני לא מכיר מתווה פיצויים של המדינה, היא קובעת הכל מהרגע להרגע ואי אפשר להיערך מראש".