גיא עוזרי, הישראלי-אמריקאי שנחשב לאחד מאנשי תעשיית המוזיקה הבכירים, נמצא בימים אלה בישראל. אתמול הוא ביקר במרכז התמיכה של פסטיבל נובה. "למרות ההרס, ארבעה ימים אחרי 7 באוקטובר, המייסדים הקימו את מרכז נובה - מקלט שבו הניצולים יכולים לשהות בו יומם וליל", סיפר לעוקביו מאות אלפי עוקביו. "המקום הזה הוא עדות לחוזקה שלהם. הם מספקים אוכל, מוזיקה, יוגה ועוד. מאמצים ודואגים לקהילה - לצפות בזה נתן לי המון השראה".
עוזרי שהחליף את תמונת הפרופיל שלו לתמונה של נועה ארגמני (ודיבר עם הוריה במספר הזדמנויות) הזכיר אותה שוב, כחטופה מהמסיבה. הוא ציין גם את גיא אילוז, שנחטף מהמסיבה ואתמול הוכרז מותו, על ידי עדותה של החטופה מיה רגב.
עוד כתב עוזרי לאחר הביקור במרכז: "הם לא רק אנשים שאוהבים מוזיקה, אלא תומכים של שלום. העזרה והתמיכה שלהם אחד בשנייה מרגש מאוד. הסיפורים שלהם מזעזעים, לכל אחד יש סיפור הישרדות מופלא משלו. הגבול הדק בין חיים למוות היה תלוי לרוב בבחירות פשוטות, ברגעי מזל ולא בכל נתיב מילוט שנקבע מראש. דבר אחד שנגע בי עמוקות היה אוהל 'אבידות ומציאות' ממש מחוץ לאזור ההופעות. צילמתי את הסרטון הזה בתוך האוהל".
מנהלה המיתולוגי של מדונה נלחם כאמור לטובת ישראל בזירת ההסברה מאז 7 באוקטובר. יש מי שמייחס לו את העובדה שמדונה יצאה להגנת ישראל לפני כחודשיים, זמן קצר לאחר הטבח. ביום ההולדת ה-26 של נועה ארגמני שנחטפה לעזה על ידי מחבלי חמאס, כותב עוזרי: "נועה הייתה אמורה לחגוג עם חבריה והמשפחה, אבל היא שבויה בעזה. נחטפה על ידי רוע טהור בזמן שהגיעה לחגוג בפסטיבל מוזיקה עבור שלום. המילים האחרונות שלה שתועדו בסרטון, כשהיא נלקחה על אופנוע הרחק מבן זוגה, אבי נתן, היו: "בבקשה אל תהרגו אותי".
"דיברתי עם אבא של נועה, יעקב. זו הייתה שיחה שוברת לב. מעט מאוד מילים עברו בינינו עם כל דמעות שזלגו", סיפר עוזרי. "בעת הזו, מילים לא מספיקות. דרושה פעולה מהירה ככל האפשר. אנחנו יכולים לעזור ליעקב ולכל המשפחות של בני הערובה החפים מפשע, בכך שנשתף את סיפוריהם ונשמור את שמותיהם בתודעה, ברשתות החברתיות ובחדשות".